Вночі впіймали слідчого, який керував авто напідпитку

Вночі впіймали слідчого, який керував авто напідпитку
Міліціонера впіймали у ніч на 22 квітня. Автомайданівці, які були на місці події, кажуть, що правоохоронець намагався «домовитись», аби не було розголосу, бо невдовзі мав очолити одну з високих посад. У міліції стверджують, що будь-який їхній працівник, який перебуває за кермом у стані алкосп’яніння, одразу буде звільнений з органів внутрішніх справ. Такою є позиція керівництва обласного управління міліції.

Слідчого Тернопільського міськвідділу міліції Анатолія Клімчука, який керував автомобілем «Мерседес» напідпитку, затримали працівники ДАІ.

Це трапилось 22 квітня, близько 3.30 ночі на Збаразькому кільці, повідомили активісти тернопільського осередку ВО «Автомайдан».

  • Він живе в Підволочиську, можливо, саме звідти повертався, адже його авто рухалось з боку Підволочиської траси в напрямку Тернополя, - розповів активіст ТО ВО «Автомайдан» Андрій Деркач. – Активісти нашого осередку саме патрулювали місто. Побачили працівників ДАІ, які на Збаразькому кільці зупинили «Мерседес» та про щось сперечались з водієм. Під’їхали. Лише підійшли – від водія почули запах алкоголю. Як невдовзі з’ясували, за кермом іномарки був правоохоронець.

Чоловік, кажуть активісти, намагався з ними «домовитись», аби справа не набула розголосу. За нашою інформацією, яку наразі не підтверджують жодні офіційні джерела, він невдовзі мав очолити один з райвідділів міліції.  

Відео дня
  • На місці події слідчий відмовився перевірити вміст алкоголю в крові за допомогою алкотестера, - каже Андрій Деркач. – Був також категорично проти зробити це й у лікарні.  

Цьогоріч це перший працівник міліції, якого зупинили, коли був напідпитку за кермом. Минулий рік запам’ятався резонансним затриманням екс-працівника МРЕВ Сергія Солтиса. Справу довели до суду, який виніс вирок. Після цього Сергій Солтис написав заяву на звільнення.  

  • Одразу на місці події працівники ДАІ склали на нетверезого водія «Мерседесу» адмінпротокол за ч. 1. ст. 130 Кодексу України про адмінпорушення, - повідомив начальник сектору профілактичної роботи УДАІ Василь Барановський. – Адмінпорушення, яке інкримінують водієві – за відмову від проходження медогляду на визначення стану алкогольного сп’яніння. Щодо санкції статті – покарання таке ж, як і за керування в нетверезому стані.

Зібрані матеріали передані в Тернопільський міськрайсуд для прийняття рішення щодо покарання, повідомили у секторі зв’язків з громадськістю обласної міліції.

  • Інспекція по особовому складу обласного управління міліції за даним фактом розпочала службову перевірку, - повідомив начальник сектору Сергій Крета. -

Будь-який працівник міліції, який перебуває за кермом у стані алкогольного сп’яніння, одразу буде звільнений з органів внутрішніх справ. Такою є позиція керівництва обласного управління міліції.

Коментар

Олександр БОГОМОЛ, (37 р.), начальник обласної міліції:

  • Доповідаю громаді: факт задокументований, і чоловік буде звільнений з органів внутрішніх справ. Щотижня звільняю людей з міліції, інколи за негативними підставами. Про проблему пияцтва та їзди за кермом в нетверезому стані говорю постійно. Хто не розуміє - в міліції не працює. Так буде завжди.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (2)
  • Анонім

    В АТО відправити проблем з медкомісією не повинно бути.На таких порушників у військоматі чекають.
  • Анонім

    Слідчим на днях зарплату підняли до 30тисяч гривень,можна і побухати.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
14:05 Жителя Чортківщини підозрюють в організації схеми переправлення чоловіків через кордон 13:15 Знімають асфальт та кладуть нову бруківку: на вулиці Торговиці знижують висоту бордюрів play_circle_filled photo_camera 12:46 На «Алясці» чоловік пошкодив чотири автомобілі, припарковані у дворах — поліція 11:25 Масована атака росії: удару зазнали об'єкти критичної інфраструктури України Від читача 14:06 Ціни на аналізи в лабораторіях Тернополя. Огляд ринку 11:01 На Тернопільщині через негоду перебої з електропостачанням є у 39 населених пунктах 10:25 У Мінекономіки назвали причини переходу на літній час 09:35 Помер військовослужбовець із Кременецької громади 09:00 29 березня без світла буде одна вулиця в Тернополі 08:00 У Тернополі відновлюють футбольні матчі з вболівальниками 22:20 Поліція розшукує 15-річного хлопця з Чорткова Олександра Мороза 22:00 Дитячу травматологію змінив на артбригаду: історія молодого лікаря-науковця 21:00 У Тернополі прощатимуться із військовослужбовцем Іваном Грицком 20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян?
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up