Партнер рубрики Події

Як чиновники з шаурмою воювали

Як чиновники з шаурмою воювали
Показове "полювання на відьом" влаштували посадовці міськради та інших установ 25 червня. Але поки вони прийшли до незаконної будки з шаурмою, її вже встигли закрити. Тож чиновникам змогли лише "поплакатися" на злісних порушників закону.

“Жертвою” облави чиновники обрали підпільний фаст-фуд у центрі - на Валовій. Йому працівники санепідемстанції, управління муніципальної поліції, управління торгівлі, побуту та захисту прав споживачів мали нині вручити припис щодо незаконної торгівлі.

Однак закликавши на облаву журналістів, самі борці із “піратською шаурмою” прийшлим із 45-хвилинним запізненням. До того часу заклад працівники встигли поспішно закрити. Тож демонстративно повоювати муніципалам так і не вийшло.

- Заклад тут працює без необхідних дозвільних документів, - каже начальник управління муніципальної поліції Сергій Волков. - Мешканці скаржаться, що звідси постійно димить. Відвідувачі, які сюди у двір сходяться — шумлять, матюкаються. Тобто заважають жити мешканцям будинку.

Відео дня

За словами поліціянта, подібні скарги надходили далеко не один рік. Адже фаст-фуд працює ще з 2011-го. Так у 2013-му, як каже Волков, точку продажу шаурми прикрила санстанція. Але ненадовго. Тож остаточно позбутися неліцензійної шаурми взявся навіть Сергій Надал.
- Цьогоріч за розпорядженням мера ми поновили матеріали щодо заборони діяльності цього закладу, - продовжує Сергій Волков. - Це приміщення взагалі зареєстроване під офіс. Жодних відповідних документів, як для закладу громадського харчування у них немає.
Тож, мовляв, санстанція дала згоду на винесення припису керівникам “підпільної шаурми” про припинення їхньої діяльності. А муніципали, власне, і мали 25 червня передати цей припис працівникам фаст-фуду. Утім, попри свій же анонс, зробити це не поспішали - зважаючи на чимале запізнення.

- Цей заклад розпочав свою роботу ще у 2011-му. Працював у неправовому руслі. Ми виносили постанови про припинення його роботи. Заклад тимчасово припиняв роботу, але потім знову поновляв, - скаржиться Ольга Пеляк. Назвалася працівницею управління Держсанепідслужби України в Тернопільській області. – Але наша служба може лише накласти штрафні санкції. Це - від 102 до 4025 грн на посадову особу.

Врешті, у мерії вирішили просто закрити прохід до неслухняних виробників шаурми.

- Комісія вирішила задовольнити скарги мешканців та встановити браму під аркою, яка веде до фаст-фуду, - наголошує Сергій Волков. – Її встановлять комунальники.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (3)
  • Anonymous

    Який би там дворик не був, але там живуть ЛЮДИ. Іноді сам проходив через цей двір і одного разу став свідком того, як з цього закладу вийшли двоє чоловіків не зовсім тверезі, та почали справляти свої фізіологічні потреби в куточку біля входу в під'їзд, з якого в цей момент виходила жіночка з маленькою дитиною в колясці. Видовище погодьтеся НЕ зовсім приємне. Я вважаю, що розташування таких закладів в дворах житлових будинків має бути заборонено. Шкода, що нашій владі знадобилось аж чотири роки щоб припинити цей безлад. Співчуваю мешканцям.
  • Anonymous

    Там такий дворик, що шаурма його точно не портить. А Волков, один з кращих міліціонерів в минулому, став Надалівським мусором. Не соромно, Сергій Борисович?
  • Anonymous

    Учора ті ж чиновники (маю на увазі контролюючі органи , муніципальна поліція тощо) , але без журналістів побували у Бункермузі , який практично повністю захопив внутрішній дворик будівлі-архітектурної пам'ятки по бул. Тараса Шевченка,1 . Пан Мамус понаставляв там своїх столиків і парасольок , що пройти вже неможливо . А в будинку , який на балансі у освітян , працює багато організацій , як державних , так і приватних. Працівникам стає чим раз, тим важче добиратись до своїх робочих місць (муніципалам у тому ж числі). Так от ця комісія десь з півгодини ходила роздивлялась, показувала якісь документи, щось писали, а пан Мамус увесь цей час комусь телефонував. Навідались навіть жителі "суперелітних" помешкань, що над казначейством по бул. Шевченка,3 . І сталось диво - Бункермуз прибрав усі столики і уже до вечора їх не розставляв. Однак сьогодні зранку усе повернулося на свої місця і столиків стало ще більше. Браво нашим чиновникам (:joy:)
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:00 У Катедрі організовують благодійний збір на автомобіль швидкої допомоги для ЗСУ 21:00 На дорогах державного значення Тернопільщини встановлять камери з штучним інтелектом 20:00 Майстриня з Чорткова плете шедеври з лози для всього світу 19:02 12-річна кременчанка потребує дороговартісної операції хребта: рідні благають про допомогу Від читача 16:47 Молодь Тернопільщини ярмаркувала у Чернівцях 18:00 На Тернопільщині створять новий індустріальний парк 17:20 Трьох тернопільських спортсменів нагородили за видатні досягнення на міжнародній арені 16:40 24 квітня в Україні будуть обмеження споживання електрики для бізнесу та промислових підприємств 16:05 Помер знаний священник-сумівець Роман Мірчук 15:15 Конфлікт в бібліотеці: колектив книгозбірні звернувся із заявою до омбудсмена 14:40 Робота в Тернополі: Актуальні вакансії тижня, оновлено 24 квітня 14:05 У незаконному переправленні військовозобов'язаного через кордон обвинувачують жителів Тернополя та Львівщини 13:12 У Тернополі відбудеться Великодній ярмарок крафтовиків 12:40 У Бережанах зіштовхнулися автобус та легковий автомобіль 11:43 Прорвала каналізація, рідина жовтого кольору тече до Ставу 11:30 Вбивство на Кременеччині: 36-річному чоловіку загрожує 15 років тюрми 10:50 Померла почесна громадянка Бережан Ярослава Мазурак 10:10 25 квітня на двох вулицях у Тернополі не буде води 09:30 Воював з окупантом майже два роки: Збаразька громада втратила захисника Ігоря Войціховського 09:02 У Тернополі «вар'яти» презентують нову гумористичну програму
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up