Як оформляють за "п’янку" за кермом


Як оформляють за "п’янку" за кермом

За неповних три місяці у Тернополі впіймали 106 п'яних за кермом. З них 23 вчинили ДТП, з яких п’ять аварій - з потерпілими. 

Зупинили водія, підозрюють, що він вживав алкоголь. Запрошують двох свідків, у присутності яких людина дмухає до трубки та фіксують показники алкотестера. Тестер приставляють до апарату, звідки через кілька секунд виходить чек з показником алкоголю в крові. Чек підписує особа, яку перевіряють. Якщо зафіксували стан алкогольного сп’яніння, поліцейські складають постанову за ч. 1 ст. 130 Кодексу про адмінпорушення.

Такою є процедура «оформлення» водіїв, які сіли за кермом напідпитку, розповів інспектор управління патрульної поліції в м. Тернополі Павло Кульбицький. 

106 водіїв, які перебували за кермом у стані сп’яніння, впіймали патрульні поліцейські у Тернополі від 12 березня – з часу роботи копів в обласному центрі. З них 23 вчинили ДТП, з яких п’ять аварій - з потерпілими.

Відео дня

Нагадаємо, в Україні планують посилити покарання водіям, які сідають за кермо у нетверезому стані. Пропонують встановити таким порушникам штраф у розмірі 40 тис. грн, а також на 10 років забороняти кермувати автомобілем. Ці пропозиції перебувають ще в стадії обговорення. Законопроект розробляли спільно з правоохоронцями.

Наразі, згідно з чинним законодавством, за перебування за кермом автомобіля в нетверезому стані - штраф від 3,4 тис. грн. Якщо ж п'яний водій попадається вдруге, то позбавляють водійських прав на термін від одного до двох років.

Коментар

Володимир СТРУК, (29 р.), начальник управління патрульної поліції Тернополя:

–  Водій, який сів за кермо напідпитку – злочинець. Кожен водій повинен бути свідомим, що він несе відповідальність не лише за своє життя та своїх пасажирів, а й інших учасників дорожнього руху. Людина у стані алкогольного сп’яніння нездатна в достатній мірі контролювати свої дії та з необхідною швидкістю реагувати на зміни дорожньої обстановки. А, як відомо, дорога помилок не вибачає і про це свідчить сама статистика: левова частка ДТП трапляється саме з вини нетверезих водіїв. Як показує світова практика, більше жорстке покарання для водіїв напідпитку доволі дієве. За кордоном майже ніхто собі не дозволить сісти за кермо нетверезим, бо знають, що за це суворо покарають. У нас же водії навпаки, сподіваються, що їх «пронесе». А така байдужість часто-густо коштує комусь життя.

Читайте також Днями тернополяни перекрили дорогу через нібито нетверезого водія іномарки, який, ледь не збив пішохода - боялись, що уникне правосуддя.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Івасик Телесик

    Володимир СТРУК, (29 р.), начальник управління патрульної поліції Тернополя: –  Водій, який сів за кермо напідпитку – злочинець.

    Може правопорушник? Ну на крайняк - ПОТЕНЦІЙНИЙ злочинець. Це правопорушення а не злочин. Струк, йди вчи закони.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
20:01 Тернопільські поліцейські отримали нові авто 19:04 У кого можуть вилучити авто, за новим законом про мобілізацію 18:03 У Тернополі відкрили виставку до річниці першої згадки про місто photo_camera 17:30 Новий закон про мобілізацію: розʼяснення про те, що зміниться Від читача 08:18 Ефективна співпраця на допомогу людям 17:05 Скільки коштує орендувати електросамокат у Тернополі: порівняли тарифи та умови photo_camera 16:25 Тернопільська модель, студентка ЗУНУ Маріна Міжонова здобула титул Miss Supranational 15:55 Президент підписав Закон про мобілізацію 15:40 Тарифи підняли, а людей не спитали! Тернополяни скаржаться на управителів будинків 15:10 Помер український письменник та громадський діяч Дмитро Капранов 14:35 Газопостач на Тернопільщині завищував ціни, тепер має повернути майже півмільйона у бюджет 13:55 У Тернополі організовують перший ековелопробіг 13:15 В Тернополі виступить один із найпопулярніших нових гуртів українського шоубізу 100лиця play_circle_filled 12:35 У Тернополі чоловік продавав наркотики під виглядом електронних сигарет 12:01 Яку роботу пропонують в Тернопільському центрі зайнятості 11:30 Чи має шанс 2024-ий рік бути мирним? Що думають українці(ОПИТУВАННЯ) 10:50 ВЛК для людей з інвалідністю: кому треба пройти повторно і кого розраховують мобілізувати 10:15 Рідні полеглих Героїв отримали відзнаки «Почесний громадянин міста Тернополя» photo_camera 09:35 У Чорткові з'являться сонячні електростанції за пів мільйона євро 09:00 НБУ підвищив офіційний курс долара
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up