Партнер рубрики Події

Як підвищити імунітет: поради офіційні і народні

Як підвищити імунітет: поради офіційні і народні
Аби не захворіти на ГРВІ чи протистояти інфекції, медики одноголосно рекомендують піднімати імунітет.

Саме він може впоратися чи то з вірусами, чи з інфекціями.
Допоможуть тут звичні часник і цибуля, а також вітамін С.
- Зараз дорослим варто збільшити дозу та приймати 5 грамів на добу медпрепарату з вітаміном С, - каже к.м.н, доцент кафедри педіатрії Тернопільського медуніверситету Інга Кубей. - Треба приймати продукти, які містять природний вітамін С. Зокрема, японську айву (жовто-зелені невеликі плоди), смородину, лимонник, обліпиху. Варто звернути увагу на аптечні препарати із женьшенем чи ехінацеєю.
Аби не було специфічного запаху часнику з рота, медики радять їсти його, загорнувши у лимон.
- Часник є природним інгалятором, - розповідає пані Кубей. - Адже він потрапляє в організм через шлунок, далі йде у кров, а видихаємо ми легенями.
Допомагає зміцнювати імунітет і ароматерапія. Аромапалички чи масла хвої, чайного дерева, мірта можна використовувати кілька разів на день.
- Ввечері, коли всі сходяться додому, приємно та корисно запалити ароматичні палички та подихати, - запевняє пані Кубей. - Однак діти до 3 років не можуть вдихати аромамасла.
Важливим є психічний стан людини: будь-який стрес чи недосипання "садять" імунітет. Поганим помічником є паніка, яка останні дні панує у місті. Треба дотримуватися режиму сну, уникати масових заходів, танців, дискотек, не вживати алкоголь і не курити. Важливо кілька разів на день провітрювати житло.
- Не слід нехтувати особистою гігієною, - каже пані Кубей. - Після вулиці та перебування у громадських місцях мийте руки з милом.
Фітотерапевти радять піднімати імунітет поживною їжею, насиченою мікроелементами. Чергувати роботу діяльністю, яка додає сили та заряджає енергією.
- Якщо ви цілий день сидите за комп'ютером, варто ввечері зайнятись спортом або шиттям, - каже фітотерапевт Марія Тройчак.
Є кілька ефективних рецептів, які дуже актуальні нині, зазначає пані Тройчак.
- Якщо щоранку полоскати горло сумішшю ромашки, м'яти і шавлії, можна сміливо виходити на вулицю без пов'язки, - каже фітотерапевт. - Для цього треба взяти 2 ст. л. суміші трав на настоювати півгодини у півлітровій банці.
Допомагають підняти імунітет молоді бруньки зеленої ялинки. 40 грамів бруньок треба залити стаканом окропу, довести до кипіння, обмотати теплим рушником і настоювати 4 години. Закапувати в ніс по 1 краплі 4-5 разів на день.
На роботі варто жувати насіння фенхелю, ягоди ялівцю, любисток або кріп, які знешкоджують всі бактерії та віруси, які є в організмі.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (67)
  • Татьяна Коваленко

    Я абсолютно спокійно ставлюся до народних методів профілактики застуди, але простіше та ефективніше дати той самий Альпікол. Для нас це вже перевірений часом сироп для зміцнення імунітету для всієї родини!
  • Марина Лашина

    Моя донька не всякий народний засіб питиме чи їстиме. Зараз таке покоління, що простіше дати аптечний засіб. Тому ми Альпікол приймаємо для зміцнення імунітету та профілактики простудних захворювань. Помітила, що дитина стала рідше хворіти, що не може мене не радувати.
  • Читач95

    Ось я, начебто, і дотримуюся рекомендацій щодо здорового способу життя та харчування, але все одно примудряюся часто і довго хворіти... Торік вирішила, що мені набридло проводити всю зиму в ліжку з температурою і я записалася до імунолога. Він мені виписав Альпікол для профілактики частих застуд. Працює. Я в рази менше хворіти почала.
  • Анна Манько

    Ще важливо правильно харчуватися, щоб нестачі у вітамінах не було, намагатися не переохолоджуватись, по можливості загартовуватися. А коли всі довкола хворіють, щоб протриматися, я почала давати сироп Альпікол. Він мені більше до вподоби. Якщо дитина вже захворіла, то допомагає «встати на ноги» швидше, без ускладнень.

keyboard_arrow_up