Партнер рубрики Події

У Тернополі вже приймають заяви на біометричний паспорт

У Тернополі вже приймають заяви на біометричний паспорт
Подати документи на біометричний паспорт вже можна у Тернополі. А до початку лютого такі паспорти видаватимуть ще у шести секторах міграційної служби в області. Обійдеться паспорт з чіпом у 518,15 грн

Прийом заяв від громадян на оформлення біометричних паспортів уже розпочали 12 січня в обласному управлінні державної міграційної служби України, що на бульв. Т. Шевченка, 10.  Утім, виготовляти паспорт із чіпом тернополяни не поспішають. Мовляв, наразі він не дає особливих переваг, обіцяних владою раніше, а саме безвізового в’їзду в країни Євросоюзу.

- Якщо буде потрібно, то я зроблю біометричний паспорт, - каже тернополянин Олексій Козак. – А зараз немає змісту бігти поперед батька в пекло і, заплативши 518 гривень за паспорт, все одно робити візу.

Можна і без чіпа
Станом на 12.00 у понеділок, 12 січня, близько десятка людей уже мали змогу здати відбитки пальців і сфотографуватися на закордонний паспорт, повідомила головний спеціаліст зі зв’язків із громадськістю та ЗМІ управління Державної міграційної служби в Тернопільській області Ірина Бойко.


- З релігійних міркувань громадяни України зможуть відмовитися від біометричного паспорта і отримати документ нового зразка, але без чіпа, - каже вона. - Крім того, буде можливість відмовитися і від сканування відбитків пальців рук при оформленні біометричного паспорта.

Згодом жителі області зможуть оформити біометричні паспорти для виїзду за кордон також в інших територіальних підрозділах, де традиційно здійснювали прийом таких заяв: Борщівському, Бучацькому, Кременецькому Чортківському районних секторах і в Тернопільському міськвідділі міграційної служби. Наразі там уже встановили необхідне телекомунікаційне обладнання, протестували канали зв’язку, також завезли комплекси для оформлення біометричних паспортів, розповіла Ірина Бойко.

- Заплановано, що всі шість комплексів для оформлення біометричних паспортів повноцінно працюватимуть вже у лютому, - каже головний спеціаліст зі зв’язків з громадськістю та ЗМІ. - Поки нові комплекси у районних секторах не почнуть діяти, там оформлятимуть закордонні паспорти нового взірця, але без електронного носія біометричної інформації.

Ажіотаж очікуваний
До слова, 12 січня по обіді в обласному управлінні Державної міграційної служби України, що на бульв. Т. Шевченка, 10 кореспондент побачила чергу з більш ніж десятка людей, які прийшли здати документи на закордонний паспорт. 

Загалом ажіотаж навколо закордонних паспортів зараз є і це очікувано, підтверджують в обласному Управлінні державної міграційної служби України. 
- Не в останню чергу це пов’язано із сезонним збільшенням кількості охочих оформити паспорт для виїзду за кордон, - каже Ірина Бойко. - Багато наших співвітчизників, які працюють за кордоном, на Різдвяні свята повертаються додому. Цей короткий період перебування в Україні вони намагаються використати для приведення до ладу документів.

Відтак з метою запобігання утворення великих черг у міграційній службі просять громадян, у яких немає нагальної потреби для оформлення закордонного паспорта, відтермінувати свої звернення до кінця січня-початку лютого.
Нагадаємо, бланк паспорта нового зразка громадянина України для виїзду за кордон виготовлятимуть у формі книжечки. Він складатиметься з 32 сторінок із додатковим ступенем захисту. В обкладинку нового закордонного паспорта буде вмонтований електронний чіп, на який вноситимуть інформацію про власника документа та біометричні дані - відцифровані підпис і фото, а також відбитки пальців рук.
Документ, як і раніше, видаватимуть терміном на 10 років. Разом з тим, можна буде їздити за кордон і зі старим документом. Паспорти старого зразка зберігатимуть чинність до завершення терміну дії. 

ДОВІДКА
Загальна сума оплати при оформленні біометричного паспорта упродовж 20 робочих днів становитиме 518,15 грн.  Паспорт без електронного чіпа обійдеться дешевше - у 461,15 грн. Крім того, залишається можливість прискореного оформлення документа протягом 7 робочих днів. У такому випадку паспорт з електронним чипом обійдеться в 775,3 грн, без чіпа - 718,3 грн.

Прийом документів на виготовлення біометричного паспорта в обласному управлінні Державної міграційної служби України, що на бульв. Т. Шевченка, 10 проводять щодня з понеділка до п'ятниці, з 9.00 до 18.00. Обід - 13.00-14.00.
За інф. управління Державної міграційної служби в Тернопільській області

Відео дня

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (2)
  • Тетяна Іванівна

    У Тернополі, на Шевченка, 10 страшенні черги, записують на подачу документів на отримання біометричного паспорта на травень місяць. А оплатити вимагають не 518, а понад 580 грн за паспорт та його друк!!!!
  • Анонім

    Міграційна служба відфутболює людей навіть на термінове виготовлення чіпованих паспортів, мотивуючи тим, що немає рахунку, щоб оплатити послуги та ін.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
08:05 Якою буде ціна на газ з 1 травня: є рішення «Нафтогазу» 22:03 Історичні будівлі та карти старого міста: які бронзові мініатюри є у Тернополі photo_camera 21:03 Що тернополяни покладуть до великоднього кошика та скільки готові витратити (ОПИТУВАННЯ) photo_camera 20:01 Жінка з Тернопільщини втратила 32 000 гривень, повіривши шахраям Від читача 17:01 Багаторічна співпраця ОЦЗ з газетою «Вільне життя» 19:00 У Кременецькому районі в результаті займання авто загинув 36-річний чоловік 18:42 У Тернополі збили 17-річного мотоцикліста: хлопця госпіталізували 18:00 Відбудеться зустріч з бойовим командиром із відомого батальйону «Вовки Да Вінчі» Олександром Ябчанкою 17:15 Не стало воїна з Тернопільщини Володимира Леськіва 17:00 Магазини побутової та цифрової техніки: Все для Вашого дому та офісу (партнерський проєкт) 16:30 На вулицях міста відновлюють дорожню розмітку на пішохідних переходах photo_camera 15:30 Куди піти, що подивитися у Тернополі 25-28 квітня 14:40 На Театральному майдані працює вакциальнький автобус: від яких хвороб можна щепитися photo_camera 14:00 Суд звільнив від покарання чоловіка, який ухилився від призову, бо він добровільно пішов служити у ЗСУ 13:32 У Страсну П'ятницю в Зарваниці відбудеться Хресна дорога 13:03 З квітами, прикрасами та стрічками: скільки коштують вербові букети на ринках Тернополя photo_camera 12:15 Помер колишній головний тренер тернопільської «Ниви» 11:35 У Тернополі збільшили кількість тролейбусів та автобусів до кладовищ на Великодні свята 11:00 За забиття брата до смерті обвинувачують чоловіка з Тернопільського району 10:15 На два дні перекриють рух транспорту на Гайовій
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up