Партнер рубрики Події

Закордонний паспорт не подорожчав. Ажіотажу у Тернополі нема

Закордонний паспорт не подорожчав. Ажіотажу у Тернополі нема

Інформація про зміну вартості паспорта громадянина України для виїзду за кордон не відповідає дійсності. Дорослий паспорт, як і раніше, обійдеться в межах 500 грн. Дитячий – дешевше, 325 грн, бо неповнолітні не сплачують держмито.

Після того, як влада заговорила про запровадження безвізового режиму з країнами Шенгенської зони, посередники, які заробляють на виготовленні закордонних паспортів, різко підняли ціни. Така новина стала топовою протягом останніх днів – у соцмережах та на новинних всеукраїнських сайтах.

Попередній стрибок цін на послуги з оформлення був начебто перед новорічними святами. Знову таки у зв’язку з очікуванням безвізового режиму. Тобі ціни скочили на 150-200 грн. Зараз, обговорюють користувачі соцмереж, - нова хвиля ажіотажу.

Інформація про зміну вартості паспорта громадянина України для виїзду за кордон не відповідає дійсності, запевняють в управлінні Державної міграційної служби в області.

Відео дня
  • Як і раніше, закордонний паспорт з чіпом вартує 561 грн.47 коп., без чіпа - 495 грн. 47 коп., - пояснила головний спеціаліст із зв’язків з громадськістю і ЗМІ Ірина Бойко. - За термінове виготовлення закордонного паспорта потрібно заплатити – 818 грн. 62 коп. за паспорт із чіпом і 752 грн. 62 коп. за паспорт без чіпа.

Закордонний паспорт можна оформити в Тернопільському міському відділі УДМС, Борщівському, Бучацькому, Збаразькому, Козівському, Кременецькому, Лановецькому, Теребовлянському, Тернопільському, Чортківському районних секторах УДМС, а також у секторі централізованого оформлення документів УДМС у Тернополі.

  • Для оформлення закордонного паспорта потрібні лише паспорт громадянина України. Або свідоцтво про народження для осіб, які не досягнули 16-річного віку, - запевнила Ірина Бойко.

Довідка

Тел. гарячої лінії управління ДМС в області: 27-13-89.

Актуальну інформацію про вартість паспорта громадянина України для виїзду за кордоном можна отримати на офіційному сайті ДМС України: http://dmsu.gov.ua/posluhy/dokumenti-dlya-vijizdu-za-kordon/3413-skilki-koshtue-oformlennya-zakordonnogo-pasporta-i-kudi-jdut-koshti-otrimani-vid-gromadyan

 

                        Вартість виготовлення закордонного паспорта

 

 

За 20 роб. днів

За 7 роб. днів

Без чіпа

З чіпом

Без чіпа

З чіпом

дорослий

495 грн

47 коп.

561 грн

47 коп.

752 грн

62 коп.

818 грн

62 коп.

дитячий

325 грн

47 коп.

 

391 грн

47 коп.

 

412 грн

62 коп.

 

478 грн

62 коп.

 

 

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Анонім

    Брехня!!! З чіпом вартує зараз 930 грн в Документі в центрі, а на Коновальця просять 730
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
14:55 Біля Тернополя зіштовхнулися автобус та бус: є постраждалі 14:40 У Тернополі віддали честь полеглому Героєві під час руху колони «На щиті» (ВІДЕО ДНЯ) play_circle_filled photo_camera 14:15 Якою буде ціна на газ з 1 травня: є рішення «Нафтогазу» 13:36 Тернополянин зняв в оренду неіснуюче житло. Як дізнатись чи квартира, яку ви знайшли — реальна Від читача 13:35 Українські поліцейські ліквідували шахрайський call-центр в Одесі, де громадян Чехії ошукали на 5,5 мільйонів гривень 12:56 Українські консульства в Польщі та інших країнах призупинили роботу з чоловіками мобілізаційного віку 12:22 У яких лікарнях Тернопільщини можна отримати допомогу при інсульті 11:43 На Гайовій та Сахарова ремонтують двори та тротуари. Пишіть в коментарях вулиці, де це необхідно також 11:05 Омбудсмен перевірить дитячу бібліотеку в Тернополі після конфлікту працівниці та переселенців 10:25 В Тернополі чоловік отримав два роки тюрми за те, що чинив опір патрульним 09:37 Електронний кабінет військовозобов’язаного: коли має запрацювати та чи всі повинні створити 09:00 У лікарні помер 21-річний воїн Денис Каразія з Кременецької громади 08:01 Безоплатне житло, виплати та субсидія: як переселенцям отримати допомогу на Тернопільщині 22:00 На Тернопільщині цього тижня дощитиме 21:00 Тютюн, алкоголь, нездорове харчування і гіподинамія: Ляшко назвав загрози для розвитку хвороб 20:00 Жителька Хмельниччини намагалася відкупитися від поліції за п'яну їзду 19:03 Скільки коштує зібрати великодній кошик: як змінилися ціни за рік у Тернополі photo_camera 18:30 Єгері 68 бригади знищують «тернопільськими» FPV дронами ворожу спецтехніку - Сергій Надал ( пресслужба Тернопільської міської ради) 18:00 На Тернопільщині зросла захворюваність на ГРВІ, особливо серед дітей 17:15 Мріяв обійняти доньку, яку не бачив понад рік: історія відновлення тернопільського захисника
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up