На слухання щодо генплану Тернополя представник міськради не підготувалася

На слухання щодо генплану Тернополя представник міськради не підготувалася
Слухання справи проти міської ради щодо порушень у процедурі внесення змін у генплані Тернополя відбулося у тернопільському міськрайонному суді 16 листопада. Позивачем до міськради є громадський активіст Ніна Міляновська.

На судове засідання прийшло близька десятка однодумців пані Міляновської та адвокат Андрій Кукурудза, який представляє сторону заявника. Зі сторони міськради з’явився один представник – головний юрисконсульт відділу претензійно-позовної роботи та представництва інтересів в судових інстанціях управління судового забезпечення міськради Оксана Михальчук. 
- Позивач звернулася до суду визнати протиправними дії міськради стосовно підготовки документів, проектної документації по внесенню змін до генерального плану Тернополя, - пояснює суть позовної заяви адвокат Андрій Кукурудза. -  Там є на наш погляд ряд порушень. Зокрема, не прийняте рішення про внесення змін до генплану, яке передбачене чинним законодавством. Взагалі за процедурою спершу  має бути обгрунтування архітектури про необхідність внесення змін до генплану, потім питання виносять на сесію міськради і вона приймає рішення про внесення змін. Після того складається угода з проектною організацією, яка розглядає все, потім проводять громадські слухання. На сьогодні такого рішення нема, обгрунтування нема, є питання до самої документації та її відповідності діючому законодавству, є питання до історико-архітектурного плану, який підлягає затвердженню Міністерством культури. В нас є лист на ім’я одного громадського активіста від травня цього року про те, що цей проект взагалі не розглядався Міністерством культури, а на сайті він висить як прийнятий ще в 2013 році.  Тобто є ряд таких моментів, а це перешкоджає тернополянам приймати участь в житті міста та надавати пропозиції до змін генплану. 
Всі ці процедурні порушення впливають на можливість тернополян реалізувати своє право, продовжує адвокат. У зв’язку з тим був заявлений відповідний позов до міськради і на даний час починається його розгляд в суді. - Сьогодні розглядатиметься питання про забезпечення позову і далі буде призначена справа до розгляду по суті, - каже Андрій Кукурудза. - Ми просимо на час судового процесу заборонити міськраді публікувати результати прийнятих рішень по розгляду громадських пропозицій до генплану. Тому що з моменту публікування результатів проведення громадських слухань у міськради виникає право приймати рішення про затвердження змін до генплану. 

Представник міськради Оксана Михальчук сказала, що не готова до судового слухання. За її словами, про те, що відбудеться слухання щодо генплану Тернополя вона дізналася в інтернеті. Як стверджує вона, перед початком слухання до міськради не надходило заяви про позов. 

- Тому я говорити нічого не буду, бо мені потрібно підготуватися, - сказала Оксана Михальчук. 
Чому вона все ж з’явилася на слуханні, представниця міськради пояснила. Мовляв, вона була в суді по справах і вирішила зайти послухати, що тут робиться. Також пані Михальчук попросила документи аби підготуватися і зауважила, що на це потрібен час. Відтак судове засідання щодо генплану перенесли на 20 листопада. 

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
17:01 У центрі Тернополя квітне магнолія (ФОТО ДНЯ) photo_camera 16:23 Бучацькі поліцейські 16-річного студента, який прийшов в навчальний заклад з наркотиками 15:40 Оприлюднили відео конфлікту судді і поліції play_circle_filled 14:50 У Тернополі інспектор отримав майже сто тисяч за «правильне розмитнення»: що йому загрожує Від читача 11:51 День кар’єри в ЗУНУ: крок у професійне майбутнє 14:10 У Тернополі 19 квітня падав сніг. Яку погоду чекати найближчими днями photo_camera 13:37 На Тернопільщині 19 квітня діятимуть графіки відключення світла для підприємств 13:05 «На щиті» повернувся захисник Сергій Михалко з Почаївської громади. Вічна пам'ять Герою! 12:18 Посмертно шестеро захисників отримали звання «Почесний громадянин міста Тернополя» 11:36 Волонтерка Христина Феціца пояснила, чому вона вирішила відмовитися від депутатства 11:03 Мобілізація автомобілів: що варто знати про новий закон. Для «20 хвилин» коментує юрист 10:18 Найнижчі пенсії в Україні отримують мешканці Тернопільської області (РЕЙТИНГ) 09:40 Що з реабілітаційним центром на Чумацькій, на який виділяли 8 мільйонів 09:02 Ранкові обстріли Дніпропетровщини. Є загиблі та постраждалі, серед яких — діти 08:01 Чи варто в найближчі дні чекати потепління в Тернополі та області 22:01 «У ногу прилетів осколок боєприпаса»: 47-річний захисник з ампутацією проходить реабілітацію у Тернополі 21:03 Мрію повернутия до Тернополя: де зараз американський співак який виступав у центрі міста play_circle_filled photo_camera 20:01 У Тернопільському музеї влаштували Великодню майстерню photo_camera 19:00 По 15 років тюрми присудили трьом депутатам держдуми 18:15 На «Дружбі» ремонтують аварійні сходи: що змінилося?
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up