Заїзд до лікарні у Тернополі – тільки "своїм"?

Заїзд до лікарні у Тернополі – тільки "своїм"?
Тернополянина обурює, що авто, якими везуть хворих, не пускають на територію лікарні. Проте водії дорогих іномарок проїжджають без проблем, в той час як пацієнти змушені долати відстань до корпусів пішки. Головний лікар каже, що з охоронцем бесіду вже провели, але нагадує, що територія лікарні – це не стоянка для автотранспорту

Здивування і обурення викликали у тернополянина Андрія Пристайка відвідини Університетської лікарні.

Чоловік має проблеми зі здоров’ям і приїхав до обласної лікарні на додаткову діагностику. Йти територією було фізично важко через нездужання. Однак, коли авто, де був тернополянин, під’їхало до брами, відчинити її та заїхати на територію людям завадив охоронець. Ні пояснення, що погано почувається, ні інші аргументи не діяли. Навіть коли вказали на пусту парковку, що при в’їзді на територію лікарні, натомість попри паркан не було де навіть самому стати, не те щоб авто, охоронець був невблаганний. Від нього люди і почули, що, мовляв, тут парковка лише для працівників лікарні та відвідувачів головного лікаря, розповів шокований пацієнт.   

- Я навіть не знав, що обласна лікарня в нас - режимний об'єкт, - обурюється п. Андрій. - Хвора людина не має права заїхати на територію, має йти пішки. А чимало транспорту заїжджає. На парковці – чимало вільних місць. На «брамі» стоїть пан Васильків - так відрекомендувався чоловік без бейджика. Я простояв біля воріт 15 хв. - заїхали близько 20 автівок. Отак нас ділять: якийсь на «Крузері» може заїхати, а хворі люди мусять йти пішки!

Відео дня

Територія лікарні – це не стоянка автотранспорту, переконує головний лікар Тернопільської обласної університетської лікарні Василь Бліхар на прохання журналістів прокоментувати ситуацію. Однак, не виключає, що у випадку з охоронцем спрацював людський фактор. Та повідомив: з охоронцем вже проведена бесіда, однак той все заперечує.

  • Тут коментар може бути єдиним: на територію лікарні – обмежений доступ, - каже Василь Бліхар. – Особливо, враховуючи теперішню ситуацію в країні.

Однак, пацієнтів чи водіїв приватного транспорту, які перевозять хворих, все ж часом пропускають. Щоправда, за умови, що вони заїдуть на територію, хворий вийде, і водій мусить виїхати. Але ті заїжджають і паркують авто під приймальним відділенням, перешкоджуючи доступ швидкій.

  • Територія медзакладу закрита для іншого транспорту, крім службового, - каже Василь Бліхар. – Парковка при в’їзді майже завжди напівпуста. Чому там не залишити авто?

Медик скаржиться й на перевантажену приватними авто вулицю Клінічну.

  • Там є два знака: «Зупинка заборонена» і «Стоянка заборонена», - констатує Василь Бліхар. – Але на це ніхто не звертає уваги. Я неодноразово звертався до міськради і голови з проханням організувати там парковочні місця. Адже там паркують авто всі, хто приїжджає до лікарні, СБУ, Станції переливання крові. Писав листи-прохання, але… Фінансування немає, тому ситуація залишається незмінною.

Питання організації дорожнього руху поблизу обласної лікарні не вирішене. І ні міськрада, на патрульні на це уваги не звертають, нарікає медик. 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (8)
  • Людмила Лукіян

    я без проблем заїжджала на територію обласної лікарні. правда, на таксі. можливо, дійсно. людський фактор.
  • Анонім

    головний лікар сам собі суперечить.чому ? цитата:"Територія медзакладу закрита для іншого транспорту, крім службового" - каже Василь Бліхар.

    а що таке службовий транспорт ? це транспорт який належить лікувальному закладу , швидкій допомозі , іншим лікувальним закладам .а що бачимо на фото ? і на парковці  з головного заїзду , і на в'їзді зі сторони хірургічного корпусу (котельні та харчоблоку)  - приватний транспорт . аж ніяк не службовий . тоді що ? одним можна  а іншим ні ? а де залишати транспорт пацієнтам денного стаціонару ? на територію не заїдеш , на Клінічній знаки заборони зупинки та стоянки . на парковку на території лікарні  можна  але за умови оплати не лікувальному закладу а охоронцю на воротах .
  • Анонім

    Бляхар- то є цинік...він говорить одне а друге робить- і все заради власної наживи...знаю його особисто вже давно.
  • Зубик Маряна

    Думаю цей чоловік, якого не пустили на територію лікарні,  просто не коректно спілкувався з охоронцем а той пішов на принцип, от і вся проблема
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
09:00 29 березня без світла буде одна вулиця в Тернополі 08:00 У Тернополі відновлюють футбольні матчі з вболівальниками 22:20 Поліція розшукує 15-річного хлопця з Чорткова Олександра Мороза 22:00 Дитячу травматологію змінив на артбригаду: історія молодого лікаря-науковця Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 21:00 У Тернополі прощатимуться із військовослужбовцем Іваном Грицком 20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян? 14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру 12:00 На дорогах Тернопільщини вітер повалив понад 20 дерев 11:35 На Тернопільському ставі починається сезон водних прогулянок 11:15 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:45 1 квітня розпочинається нерестова заборона на вилов риби
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up