Куди і за скільки можна поїхати на травневі свята без візи

Куди і за скільки можна поїхати на травневі свята без візи

Сплав, риболовля, екзотичні африканські тварини і пікніки. Усе це можна знайти на Тернопільщині. Щоб цікаво провести час із рідними чи близькими, не обов'язково їхати за тридев'ять земель. Адже в області розташовані бази відпочинку та різноманітні комплекси, які можуть порадувати своєю гостинністю.

В одних центрах дозвілля є і доступ до Інтернету, і гаряча вода, і можливість самостійно готувати їжу, і всілякі розваги. Можна знайти катання на квадроциклах, велосипедні прогулянки, сплав Дністром, екскурсії до історичних святинь, риболовлю тощо. В інших закладах немає ані холодильника, ані телевізора, проте там можна добре відпочити від повсякденності серед природи. Щоправда, вільних місць на Великодні свята не так вже й багато.

На літо, як розповіли адміністратори чи власники закладів, бронювати місця потрібно завчасно. Адже їдуть на відпочинок тільки з Тернополя, а й з інших міст України, навіть із таких далеких, як Одеса, Херсон чи Харків.

Для огляду ми брали бази відпочинку, які надали в управлінні туризму обладміністрації. Вони, за словами працівників управління, є найпопулярнішими серед населення та мають хорошу репутацію.

Відео дня

Середня вартість двомісного номера у відпочинкових комплексах області – 200-250 грн за добу. Харчування – окремо, комплексний обід коштує приблизно 55-70 грн. На базах здають напрокат катамарани, велосипеди, квадроцикли, вудки та інше. Для порівняння, у Вінницькій області номери стандартного класу коштують у середньому 300-400 грн, а проживання у будиночках — від 550 грн за добу і вище. У Карпатах ціни, звичайно, вищі. Однак якщо містечко чи селище невеличке, то за двомісний номер тут також можна заплатити від 250 грн. Іншими словами, були б гроші — поїхати є куди.

Приватна база відпочинку «Бабина стодола» (с. Рудка, Кременецький район)

Садиба за 12 км. від Почаївської лаври. Господарі пропонують чудовий краєвид, ставок, ліс, пляж та різні розваги. Прокат катамарана обійдеться у 60 грн/год., лежаків – 40 грн/день, пострибати на батуті - 25 грн/20 хв.
На території бази є три будиночки, кожен – на два номери. Є Інтернет, телевізор, гаряча та холодна вода постійно. Вартість проживання за добу - 500 грн.
Також «Бабина стодола» має невеликий готель, де вартість одного номера (два односпальні ліжка) – 200 грн, а з двоспальним ліжком та холодильником – 250 грн. Загалом у готелі 16 номерів.
Можливості самостійно готувати їжу у будиночках немає. Але на базі пропонують харчування за домовленістю. Комплексний сніданок можна замовити за 20-25 грн, обід – за 70 грн.
Є місце для паркування з цілодобовим відеоспостереженням. За бажання відвідувачів організовують екскурсії у Почаївську лавру, до джерела Святої Анни та на гору Бону. Також є можливість відвідати лазню – 200 грн/2 год. З травня до жовтня можна спробувати на собі бджолотерапію – 60 грн/1 год. На території є басейн, альтанки, мангали, дитмайданчик.
Щоб забронювати номер, потрібно дати аванс у 50% від суми за проживання. На травневі свята кількість місць обмежена.
Подробиці та замовлення за тел.: 0-97-868-16-07, 0-97-858-73-28.

Центр вільного часу «Панорама» (м. Кременець)

Готельно-відпочинковий комплекс «Панорама» – це затишні номери, смачна кухня, сучасний фітнес-зал та кваліфіковане обслуговування.
Готель має 44 номери. 24 номери - у звичайному корпусі, чотири з них – категорії «напівлюкс». Ще 19 «напівлюксів» і один «люкс» є в екологічному корпусі.
Вартість двомісного номера за добу – 300 грн, двомісного напівлюкса – 350 грн, двомісного екологічного – 450 грн, двомісного люкса – 500 грн.
На другому поверсі готелю є більярд, кегельбан, тренажерний зал, масажний кабінет, столи для настільного тенісу та настільного футболу. На шостому поверсі - піцерія з оглядовим майданчиком на Кременець. Є на території «Панорами» і приватна картинна галерея та галерея скульптур.
Біля готелю розташований літній майданчик та озеро, де можна порибалити. Також — дитячий майданчик (дитячі атракціони, гірки, батути), відкритий басейн та фінська сауна. На літньому майданчику є кафе «Зимовий сад», «Винний зал», фаст-фуд та безкоштовні мангали.
У вихідні дні тут організовують концерти відомих виконавців та розваги для дітей.
Контакти та замовлення за тел.: 0-96-585-45-34, 0-97-951-11-11.

Відпочинковий комплекс «Вірля» (с. Кімната, Кременецький район)

Тут можна чудово провести час на лоні природи з вудкою в руках, є навіть трофейна рибалка.
Для компанії у «Вірлі» можна орендувати котедж: 1200 грн за добу на 6 осіб, 1600 – на 8 і 2000 – на 12. У кожному котеджі є Інтернет, холодна та гаряча вода, душ, туалет.
Основне, за чим сюди їдуть, – риболовецький став. Порибалити на дві вудки з уловом не більше двох кілограмів гості можуть безкоштовно. Хто ж хоче зайнятись риболовлею серйозніше, повинен буде заплатити 150 грн за добу ловлі.
Туристи матимуть змогу організувати пікнік на території комплексу та провести час на футбольному полі поруч із базою тощо.
У кожному котеджі є кухня. За попередньою домовленістю привозять комбіновані гарячі страви з ресторанів-партнерів.
Усі подробиці та замовлення за тел. 0-67-509-03-97 (Ольга).

Туристично-відпочинковий комплекс «МішиН-СіТі» (Заліщицький р-н)

У «МішиН-СіТі» можна скуштувати страви європейської та староукраїнської кухні в ресторані на 250 місць, а також страви з мангалу у барі на 52 місця.
У комплексі є 11 двомісних номерів «люкс», 3 двомісні номери vip-класу – це комфортабельні номери оснащені кондиціонером, холодильником, супутниковим телебаченням, телефоном, міні-баром, безкоштовним Wi-Fi.
Вартість проживання у люксі – 303 грн за добу, а у номерах vip-класу – 606 грн.
На березі озера з лебедями, розміщені також чотири котеджі, з вікон яких відкривається чудовий краєвид на грабовий ліс. Біля кожного будинку - ошатний дворик з садовими меблями та мангалом. Кожен котедж нагадує міні-замок з дотриманням українських традицій. Будинок складається з передпокою-гардеробної, вітальні, двох спалень та ванної. Тут можуть проживати четверо осіб, додаткова постіль – +100 грн.
Вартість проживання у будиночку – 707 грн на добу.
Харчуватись можна у ресторані. На території закладу є літній басейн. Серед розваг - катання на квадроциклах – 300 грн/год., безкоштовне катання на катамарані, оренда велосипеда – 50 грн/год. Є футбольний та волейбольний майданчики.
На Великдень і травневі свята залишився лише один номер vip-класу та кілька люксів.
Замовлення за тел.: +38 (03554) 4-34-31 – ресепція; +38 (03554) 4-34-30 – ресторан; +38 (03554) 4-34-32 – бухгалтерія.

Приватний зоопарк «Крайня хата» (село Торське Заліщицького району)

У приватному зоопарку в просторих вольєрах живуть екзотичні для наших країв тварини – леви, ведмеді, верблюди, лама, парнокопитні, мавпи, птахи, страуси, бобри, нутрії, кози та свині різних порід.
На території зоопарку є кафетерій, але на травневі свята він не працюватиме.
Виставка тварин працює щодня з 9.00 до 21.00. Вхід для однієї особи – 15 грн.
Неподалік від Торського є урочище Червоне, там можна організувати пікнік для всієї родини, сходити на водоспад та насолодитись чудовими краєвидами.
Додаткова інформація за тел. 0-97-148-38-88.

Дністер-круїз на кораблі «Юрій»

Це особливий корабель, який ходить по мілководдю. Свіже повітря, вода та мальовнича природа – це чудовий спосіб очистити свої думки та оздоровити тіло.
На кораблі є три комфортабельні каюти. В одній – двоспальне ліжко, у двох інших – по 4 одномісних. Є кухня з холодильником, газовою плитою, чайником, телевізором. Душ, туалет (рушники включено). Є палуби для відпочинку, риболовлі та пікніка.
Проживання за добу: у будні – 500 грн з особи разом із харчуванням; у вихідні дні – 600 грн разом із харчуванням.
Оренда корабля – 3000 грн/доба. Круїз починається із села Раковець Городенківського району Івано-Франківської області. Далі туристи сплавляються Дністром, подорожуючи Тернопільською областю. На Великдень уже всі місця замовлені.
Подробиці за тел. 0-67-256-36-06.

База відпочинку «Над стрипою» (Скоморохи, Тернопільська обл.)

Розташована на території Національного природного парку «Дністровський каньйон», неподалік від села Скоморохи Бучацького району на території близько 4 га.
На базі є три двоповерхові будинки, з дво-, три- та чотиримісними номерами, окрема садиба в етностилі «Гостинний двір» та два автотрейлери. Влітку база може прийняти до 100 осіб, взимку – до 80. Усі номери мають санвузол, душову, опалення, холодна та гаряча вода - цілодобово.
На території є озеро з катамаранами; лазня; ігровий майданчик (настільний теніс, більярд); футбольний, волейбольний, баскетбольний майданчики; дитячий майданчик з батутами та гойдалками; танцювальний майданчик.
Вартість проживання у номерах блочного типу зі спільним санвузлом: двомісні – 250 грн, тримісні – 340, чотиримісні – 400 грн. Номери покращеного типу у «Гостинному дворі»: за два номери — 600 грн. Харчування в їдальні: комплексний сніданок та вечеря – 55 грн, обід – 70 грн.
Також пропонують екскурсійні програми, сплави Дністром, прогулянки до водоспадів, екстремальне джип-раллі, обслуговування корпоративних заходів та дитячих груп.
Інформація за тел. 0-96-382-27-57.

Кластер сільського туризму «Мальовнича Бережанщина» (с. Жуків, Бережанський район)

Агросадиба – форма малого сімейного готельного бізнесу. Сільський зелений туризм дає можливість відпочивальникам ознайомитись із місцевою культурою та традиціями, цікаво провести час на лоні природи.
На території агросадиби є дві кімнати. Кімната на двох осіб коштує 150 грн за добу, діти до 6 років – безкоштовно. Господарі пропонують триразове харчування – 100 грн з особи за добу.
Мальовниче село Жуків – чудове місце для відпочинку. Тут можна організувати пікнік, у ставку - ловити рибу. У селі є музей родини Лепких та церква, збудована у ХІХ ст.
Господар агросадиби грає на бандурі, тому музична програма забезпечена.
Бронювання номерів за тел. 0-96-137-75-69.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (5)
  • Міщук Паша

    Бабина стодола має свою групу вконтакті.В групі нещодавно був перший розіграш, і як пише адміністрація "далеко не останній".https://vk.com/babunastodola

  • Анонім

    Без візи можна поїхати до Смиківців
  • Анонім

    Господар агросадиби грає на бандурі -прайс погодинно пліз...
  • Анонім

    Класно і цікаво написано, дякую!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:00 У місті на Тернопільщині відновили дзвін старовинного годинника на ратуші 20:00 На вулиці Батьківського двоє тернополян зробили стихійне сміттєзвалище — як відповідатимуть 19:03 Через обмеження тепер затори: чи ремонтуватимуть аварійний міст біля технічного університету photo_camera 18:25 У Тернополі розшукують молоду жінку Від читача 11:33 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 18:00 Сенатору США, який має чортківське коріння, присвоїли звання «Почесний громадянин Чорткова» 17:00 У Тернополі презентували інформаційно-координаційну платформу для ВПО 16:00 Поліція розшукує 52-річного тернополянина 15:10 Україна повернула тіла 140 полеглих захисників 14:37 У Тернополі 26-27 квітня ремонтують дороги: перелік адрес 14:03 На Київській зіштовхнулися автівки: постраждала жінка 13:35 Мешканці ОСББ закупили за власні кошти дрони для тернопільських військових 12:51 Близько 500 жителів Тернопільщини отримали щеплення у рамках Всесвітнього тижня імунізації 11:52 У Тернополі запалили свічки пам'яті про жертв Чорнобильської катастрофи 11:35 ДТП на дорозі Тернопіль-Ланівці: травмовані водій та дитина 11:03 «На щиті» повертається до рідного дому солдат Володимир Огородник 10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up