На Південь їде значно менше пасажирів. Все через Крим

На Південь їде значно менше пасажирів. Все через Крим
Ажіотажу на залізничні квитки в південному напрямку в Тернополі немає. Документів на проїзд вистачає всім, бо додали потягів у напрямку курортів. Найдешевшою буде поїздка плацкартом до Одеси, а найдорожчою – подорож до Криму. Але туди їдуть дуже рідко

Великих черг вранці перед касами на залізничному вокзалі в Тернополі ми не побачили. Тернополяни зізнаються, що тепер зручніше замовити квиток телефоном чи Інтернетом, а у касах вже викупити. 

  • Їдемо у червні в Залізний порт, дитину в автобусі закачує, машиною виходить дуже дорого, єдиний варіант для нашої родини – потяг, - розповіла жінка, яку ми зустріли у черзі. Назвалась вона Уляною.

Знайомі порадили тернополянці подивитись, чи є квитки в он-лайн системі Укрзалізниці. Так і зробила. Знайшла о 8 ранку потрібні, але не розібралась, як замовити. Доки завела дитину до садку, поки доїхала на залізничний вокзал – цих квитків вже не було, пригадує  жінка.

  • Хочу взяти майже за місяць до поїздки, - каже пані Уляна. – Раніше не могла, бо ще не знала, коли дадуть відпустку. Але залишились верхні і бокові місця. А як я з двома дітьми  такими? Навряд чи хтось поступиться своєю нижньою полицею.

Родина тернополян Грицівих вирушає до Одеси у червні. Пані Надія стверджує, що брали квитки без проблем. Але…

Відео дня
  • Ми на відпочинок їдемо з друзями, тому нам потрібно було 3 дорослих квитка і 6 дитячих, - розповіла Надія Гриців. – Для цього хотіли купити квитки у 2 сусідніх купе. Доки ми зрухались, 2 купе поруч на потрібну дату вже не було. Але врешті квитки в кишені, і ми вже готуємось до відпочинку. Одразу брали і в зворотному напрямку, щоб потім з дітьми не вистоювати в чергах на вокзалі в Одесі.

Проблем з квитками на південь немає, переконують у касах тернопільського вокзалу.

  • Трохи впав пасажиропотік, бо люди практично не їдуть до Криму, - каже завідувач квиткових кас тернопільського залізничного вокзалу Ольга Бакай. – Придбати квитки можна вже за 45 діб до дати відправлення.  

Три потяга довезуть вас з Тернополя до Одеси. Стільки ж – до Херсону чи Миколаєва. Потяг №86 «Львів-Сімферополь» відтепер їде через Херсон.

  • Додали ще літній потяг №246 «Чернівці-Генічеськ», - повідомила Ольга Бакай. – Курсуватиме він щоденно з 2 червня до 31 серпня. Відправляється зі станції Тернопіль о 2.34 і  через добу о 4.45 – в Генічеську. Йде через Київ, Полтаву і Запоріжжя.

До Криму їдуть зараз одиниці. Якщо люди купують квитки на сімферопольський потяг, виходять зазвичай у Миколаєві чи Херсоні.  

  • Якщо пасажир купує пільговий квиток, у потязі має пред’явити оригінал документу, - нагадала Ольга Бакай. – Це стосується студентів, пенсіонерів, інвалідів. Батьки обов’язково повинні мати оригінал свідоцтва про народження дитини. Закордонний паспорт дорослого з внесеною інформацією про малюка не підійде. Хіба окремий проїзний документ дитини. А купувати квиток можна і за копією. 

Довідка

Замовити квитки на потяг можна телефоном: (0352) 47-24-24, з 9 до 17.00 в роб. дні.

В сервісному центрі (2 пов. залізничного вокзалу) можна їх викупити.

Замовлений заздалегідь квиток коштуватиме на 20 грн дорожче. Вибрати зручний для вас потяг та подивитись наявність вільних місць можна на офіційному сайті «Укрзалізниці»

http://booking.uz.gov.ua/ru/. Тут також можна зробити он-лайн-замовлення.

 

Вартість квитків у південному напрямку, грн *

№ п/п

напрямок

Плацкарт

Купе

1

Одеса

102-130

160-180

2

Херсон

110-140

190-236

3

Сімферополь

160

270

  • Проїзд для дітей до 6 років – безкоштовний. Від 6 – 75% вартості від дорослого квитка. Якщо батьки для дітей до 6 років хочуть окреме місце, це також коштуватиме 75% від вартості дорослого квитка.  

За інф. залізничних кас

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру 12:00 На дорогах Тернопільщини вітер повалив понад 20 дерев 11:35 На Тернопільському ставі починається сезон водних прогулянок Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 11:15 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:45 1 квітня розпочинається нерестова заборона на вилов риби 10:10 На Оболоня пограбували жінку 09:50 Прямий маршрут Прага-Чоп: Укрзалізниця відкриває нові горизонти (на правах реклами) 09:30 «На щиті» повертається додому захисник Степан Шумило з Лановеччини 08:50 У Тернополі 28 березня на кількох вулицях тимчасово вимкнули електрику 08:00 Сьогодні, 28 березня: яке сьогодні свято та чим цей день запам’ятався в історії 22:00 На Тернопільщині — штормове попередження 21:00 Монастир на Тернопільщини визнали культурною спадщиною національного значення 20:00 Маленькі кременчани виготовили солодощі для захисників 19:00 У Тернополі відкриють виставку вишитих картин-стацій 18:00 Понад 1,2 млн грн збитків завдали під час ремонту доріг у Заліщиках 17:03 Погроза вбивством, крадіжка та угон авто: просив не відправляти до тюрми, аби повернутись на службу 16:35 Сиротами залишились двоє синів... Родина Руслана Біленького просить підтримати петицію 16:20 Тернопіль підготував для наших захисників та захисниць нові індивідуальні сезонні аптечки - Сергій Надал (пресслужба Тернопільської міської ради)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up