Новий рік – на висоті 2000 метрів або під землею

Новий рік – на висоті 2000 метрів або під землею
Новий рік Говерла. фото TURE
У горах із собачими упряжками, як у Приполяр'ї, у лижному поході, біля вогнища на кордоні з Румунією або у печерах можна зустріти Новий рік-2016. Враження організатори походів обіцяють незабутні, але для цього потрібно бути у формі.

Спеціальні новорічні тури для активних і непосидючих підготували місцеві спортсмени і мандрівники. Тож тернополяни можуть відсвяткувати прихід 2016-го і на засніжених гірських вершинах та полонинах, і в печерах.

Новорічні маршрути здебільшого 3-4 розраховані на дні.

– Готуємо чотириденний лижний похід біля українсько-румунського кордону з виходом на Піп Іван Чорногірський, – розповідає турист і керівник команди TURE Володимир Горон. – Це буде мандрівка із собачими упряжками, на які навантажимо спорядження та інші речі. Тобто, рюкзаки не будуть важкими. Загалом плануємо здолати приблизно 60 кілометрів і набираємо групу з 10 учасників. Уже зголосилися люди з Києва, Чернівців, Тернополя, але місця ще є.

Відео дня

Зголоситися до участі в цьому поході можна до 25 грудня, зателефонувавши до Володимира Горона на 0-97-217-21-45. Початок походу – 31 грудня.

– Маршрут організували так, що виходимо із кемпу “Білий слон” у селі Дземброня і знову повертаємося до нього, – продовжує Володимир Горон. – Ночувати будемо у колибах, але якщо котрась із них буде зайнята, то заночуємо у наметах. Новорічну ніч проведемо біля вогнища за святковою вечерею.

Участь у поході, за словами організатора, передбачає певний рівень підхотовки і вимагає досвіду хоча б літніх походів Карпатами. Початківцям радять тісно контактувати з організаторами мандрівки уже на етапі підбору спорядження.

Турклуб “Тернопіль” пропонує долучитися одразу до декількох нестандартних новорічних мандрівок.

– Серед наших пропозицій є зустріч Нового року на Говерлі із проживанням на теплій метеостанції, де можна залишити речі під час мандрівки, – розповідає керівник турклубу “Тернопіль” Сашко Рибаков. – Також можна взяти участь у поході на хребти Кукуль і Кострича з ночівлями у наметах, тривалими переходами та зустріччю Нового року безпосередньо у горах. Для участі у цьому поході потрібно мати хорошу фізичну форму й досвід участі у літніх походах.

Для тих же, хто хоче зустріти 2016-й на глибині 30 метрів під землею, влаштовують триденну мандрівку у печери Млинки та Угринь.

– Найнезвичнішим буде святкування Нового року безпосередньо у Млинках. Екскурсії – веселі, відпочинок – у спелеохаті, – продовжує Сашко Рибаков. – Для любителів їзди верхи буде окремий новорічний кінний похід околицями Тернополя.

Журналіст звертався також до трьох інших тернопільських туроператорів, але, як виявилося, ніхто з них не пропонує подібних екстримальних варіантів зустрічі Нового року.

Новорічні мандрівки у гори та печери

Варіант походу

Дати

Тривалість

Місця ночівлі

Ціна з особи

Лижний похід із собачими упряжками українсько-румунським прикордонням і на Піп Іван Чорногірський

31.12-1.01.

4 дні

Колиби, намети

500 грн із Ворохти + 300 грн за оренду лиж (можна брати свої лижі)

Похід на Говерлу

31.12-1.01.

4 дні

Метеостанція

1865 грн

Лижний похід на Кукуль

31.12-1.01.

4 дні

Намети

1200 грн

Новий рік у печерах Млинки та Угринь

31.12.-2.01.

3 дні

Спелеохата

1375 грн

Новорічний кінний хід

31.12.-1.01.

2 дні

Садиба

1500 грн

За інф. туроператорів

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (2)
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
13:15 Знімають асфальт та кладуть нову бруківку: на вулиці Торговиці знижують висоту бордюрів play_circle_filled photo_camera 12:46 На «Алясці» чоловік пошкодив чотири автомобілі, припарковані у дворах — поліція 11:25 Масована атака росії: удару зазнали об'єкти критичної інфраструктури України 11:01 На Тернопільщині через негоду перебої з електропостачанням є у 39 населених пунктах Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 10:25 У Мінекономіки назвали причини переходу на літній час 09:35 Помер військовослужбовець із Кременецької громади 09:00 29 березня без світла буде одна вулиця в Тернополі 08:00 У Тернополі відновлюють футбольні матчі з вболівальниками 22:20 Поліція розшукує 15-річного хлопця з Чорткова Олександра Мороза 22:00 Дитячу травматологію змінив на артбригаду: історія молодого лікаря-науковця 21:00 У Тернополі прощатимуться із військовослужбовцем Іваном Грицком 20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян? 14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up