Оксамитовий сезон: екскурсії Європою, Карпати та екзотичне море

Оксамитовий сезон: екскурсії Європою, Карпати та екзотичне море
Городяни зовсім не цікавляться Кримом, хоча минулі роки початок осені проводили там. Тепер шукають екзотики, вирушають у тури вихідного дня до Європи та шопінг до Еміратів. У турагенціях застерігають від дешевих пропозицій відпочинку та пропонують економити до 30%, бронюючи за кілька місяців
  • Крим, раніше завжди був лише Крим, - каже тернополянка Олена Бількевич, щойно ми почали мову про відпочинок в оксамитовий сезон. – Ви не уявляєте, як там гарно. Сонце вже не так пече, але ще лагідне і засмага лягає рівно. А повітря…

Понад півтора десятка років поїздка до Криму на початку вересня стала традицією родини Бількевичів. Жінка із захопленням ділилась спогадами та описувала «плюси» відпочинку на півострові.

Міняємо Крим на екзотику

  • Ціни помірні, людей вже не так багато, - пригадує жінка. – Надвечір температура трохи падає, тому комфортно себе почуваєш. Проте вдень – справжнє літо. Цього року принципово до Криму не поїдемо. Можливо, спробуємо якусь з екзотичних країн. Адже традиційно планували відпустку на оксамитовий сезон.

Відео дня

Є тернополяни, які на початку осені хоч на кілька днів виїжджають до Карпат. Однак, вони стверджують, що для цієї місцевості час завжди сприятливий.

  • Там круглий рік сезон, а на початку осені – це казка, - стверджує тернополянка Лілія Лісанкова. – На різні смаки, гаманці, способи життя. Я і моя родина належать до тих людей, для яких краще гір можуть бути тільки гори. Тому нізащо не поміняю гори ні на які найекзотичніші курорти.

Жінка пригадала, як з друзями сім’ї пішли по чорногірському хребту. Маршрут був розрахований на 3 доби, тому ночували у наметах.

Сонце, а за мить – грози і грім

  • Погода тоді була прекрасною, але гори непередбачувані, - ділиться пані Лілія. -  Може пекти сонце, а через мить зарядить дощ. Це стається миттєво - грозі, грім. От і ми на таке втрапили.

Дощ лив такою стіною, що люди збились зі стежки. Блискавка вдарялась десь зовсім поруч. Тому ховались з наплічниками серед якого каміння.

  • Лише коли розвиднилось, побачили навколо чимало хрестів, де гинули люди, - пригадує жінка. – Було моторошно. Але любов до гір не пройшла. Її можна порівняти з не дуже лагідним коханням – він тебе і громами, і блискавками б’є, а щойно сонечко блисне – готовий йому все простити. Ти приходиш з гір із синцями, втомлений, брудний. Але настільки щасливий – що це неможливо ні з чим порівняти.

Червоне море – у фаворі

Є й тернополяни, які на початку оксамитового сезону традиційно вирушають на закордонне море. Навіть готові просидіти ціле літо в офісі, коли всі навколо відпочивають, аби у відпустку піти у вересні. Або і в жовтні.

  • Діти вже кілька років як студенти, тому відпочивають разом з друзями, а ми з чоловіком їдемо в Єгипет, - зізналась тернополянка Євгенія Романишин. – Так-так, саме до Єгипту. Побували на багатьох європейських курортах, але зупинились саме в цій країні. Червоне море, як кажуть, воно і в Африці червоне море.

Жінка, не зупиняючись, хвилин 40 розповідала про принади такого відпочинку. І згадувала, як пірнали з аквалангами та у відкритому морі спостерігали за підводним світом. Як пливали навипередки з величезною черепахою та подорожували яхтою Червоним морем.

  • Це треба лише спробувати, бо переповісти неможливо, - переконує тернополянка. – На початку осені в Єгипті сонце не так пече. Головне – не економити на путівці та обрати готель з гарною репутацією, щоб побутові негаразди не псували настрою. А решту адреналіну та насолоди подарує Червоне море.

Єгипет в ТОПі, а до Греції - машиною

Восени Єгипет є найпопулярнішим, стверджують у тернопільських тур агенціях. Тернополяни їдуть туди через теплий клімат і прийнятні ціни. «Плюсом» також є те, що не потрібно витрачати 2-3 тижні часу на оформлення візи.

  • Якщо порівняти ціни на відпочинок, то Болгарія менш популярна, аніж Єгипет, - каже директор агенції горящих путівок «Тернопільтур» Юлія Шпікула. – Скажімо, подорож автобусом до Болгарії зрівнюється за ціною з непоганим готелем в Єгипті, включаючи вартість перельоту.  

Восени чимало тернопільських туристів вирушають машиною до материкової Греції, запевняє турагент. Температура падає, тому комфортно і на морі відпочити, і екскурсій чимало відвідати. Влітку через спеку це робити практично неможливо.

  • Кримом цього року зовсім не цікавляться, - запевняє пані Юлія. – Всі клієнти, які раніше не зраджували Криму, зараз їдуть до Єгипту, Болгарії та на моря в Європі.  

Альтернативою Криму турагенти ще називають Чорногорію. Передусім, за схожість клімату і природи. Окрім того, напрямок є популярним, бо це єдина європейська країна, куди на море можна поїхати, не оформляючи шенген-візу. Сьогодні забронював – завтра поїхав.

Вода тепла, ціни прийнятні. Тернополяни вкрай рідко замовляють туди тури з харчуванням, адже місцева кухня специфічна. Проте там дуже багато всіляких кафе та барів, де можна обрати щось на свій смак і гаманець. Обід на одну людину обійдеться приблизно у 5-10 євро. Будву обирає молодь, яка прагне розваг. Натомість родини з дітьми вирушають до більш спокійних міст - Бечічі і Святий Стефан.

На шопінг в Емірати

  • Запланувавши подорож, одразу визначайтесь з надійним туроператором, - застерігає директор турагентства Edem tour Аліна Назарик. - Адже в часи кризи дуже багато дрібних агенцій маніпулюють цінами і туристи «купуються» на це, а результат – зіпсований відпочинок. Вже відомо не один десяток випадків. «Крадуть» день вильоту, люди приїжджають зовсім не в ті умови, за які платили.

Потрібно обирати оператора, який має гарну репутацію та давно працює на ринку. Має власні літаки, автобуси.

  • Це гарантія, що вони не збанкрутують в один час, і вам буде чим повернутись додому, - запевняє пані Аліна. - Бронювати варто заздалегідь – саме на цьому тепер можна зекономити 20-30%. Адже останнім часом стереотип гарячих турів відійшов на задній план.

Серед популярних напрямків в Edem tour називають Арабські Емірати. Осінь там – сезон знижок. І в цей час брендів товар можна купити за прийнятну вартість. Везуть звідти хутро, золото, брендові годинники, шкіру. Тому тернополяни вирушають туди, поєднавши шопінг-тур з відпочинком на морі.  

До Туреччини восени їдуть мало, бо ціни «кусаються». Однак все більшої популярності здобувають осінні екскурсійні тури вихідного дня. Туристи охоче їдуть до Праги, Будапешту і Відню.

За враженнями – до Відня і Праги

  • Зауважте, оглядові екскурсії столицями включені у вартість туру, - наголошує директор туристичного ценру «Галич-тур» Світлана Борисевич. - Додатково оплачуються вхідні квитки. Окремо потрібно заплатити за візу. До речі, туроператори роблять суттєві знижки для людей, які мають постійно діючі шенген- візи.

Родзинкою залишаються термальні купальні Угорщини, А Відень і Прага підкорюють історичною частиною міста. Вже замовляють тури на фестиваль «Туборг-фест», який проходитиме в жовтні у Мюнхені, каже пані Світлана. 

Іспанська Майорка восени підкорю м’яким кліматом та невеликою кількістю туристів. Тут кращі пляжі, однак на материковій Іспанії більш розвинена інфраструктура, - каже менеджер тур агенції «Тропік-тур» Галина Лучка.  

  • Надзвичайною популярністю користується парк у порту Авентура – це щось на зразок «Дісней-ленду», - каже пані Галина. – Однак наші туристи, які там побували, кажуть, що парк в Іспанії кращий. Один день перебування в осередку розваг обійдеться одній людині у 70 євро.

 

Популярні тури в оксамитовий сезон

№ п/п

Напрямок, країна, курорт

Кількість днів

Вартість на одну людину*

1.

Єгипет

7-14

Від 4 тис. грн і більше

2.

Арабські Емірати

7-14

Від 5 тис. грн і більше

3.

Іспанія

7-14

Від 400 євро і вище

4.

Екскурсійні тури вихідного дня:

Чехія, Угорщина, Австрія, Прибалтика

3-4

Від 80 євро і вище

5.

Фестиваль «Туборг-фест», Мюнхен

3-5

Від 150 євро

6.

Майорка

7

Від 300 євро

7.

Чорногорія

7-10

Від 250-350 євро

8.

Греція (материкова)

7-10

Від 400 євро

*Ціна залежить від кількості ночей, зірок і харчування. Для Європи потрібна шенген-віза

За інф. тернопільських тур агенцій

 

 

 

 

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (2)
  • y

    Хто може дозволити собі що?

    Заробітна плата: 1500 - 2000 грн/місяць?

    Але ймовірно, досить багато людей отримати хабарі!

    Греція 6800 грн з людини це 400 євро.

    1 сім'я, 2 дорослих, 2 дітей = 27200 грн!

    Я бачу мало людей, які заробляють багато так у Тернополі.

    Sammer reply y

    Нє, У, хабарі в Тернополі беруть тільки лікарі і вчителі. Всім іншим падає манна небесна))) Тому вони такі обурені хабарниками вчителями і лікарями )))
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:00 Безкоштовні курси водіння пропонують для мобілізованих та демобілізованих військовослужбовців 21:06 Засліпили фари: жінка, яку збили на трасі поблизу Борщева, померла до приїзду швидкої 20:00 Його бригаду найбільше «люблять» окупанти: історія молодого командира гармати 19:00 Ремонт на вулиці Сахарова: тролейбус №9 та автобуси №12 та №21 курсуватимуть за новими маршрутами Від читача 17:45 Реадаптація ветеранів на робочому місці 18:00 Лікарку з ВЛК звинувачують в підробці медичного висновку для військовозобов'язаного 17:03 У Великій Березовиці загорілася вантажівка з бочкою (ОНОВЛЕНО) 16:03 Як отримати посвідчення донора крові у Тернополі: «20 хвилин» перевірили photo_camera 15:40 Робота в Тернополі: Актуальні вакансії тижня, оновлено 1 травня 15:05 Розклад богослужінь та графік освячення пасок у церквах Тернополя 14:45 У Тернополі чоловік випав з вікна багатоповерхівки 14:00 На вулиці Сахарова понижують висоту бордюрів на переходах 13:30 Квадромарафон «RUN 4 VICTORY»: компанія МХП проводить благодійний забіг у чотирьох містах України (новини компаній) 13:00 У Тернополі двом вулицям мікрорайону «Південний» присвоїли нові назви 12:23 У потічку на Підволочищині знайшли тіло 81-річної жінки 12:00 Вибір матраців-топперів у місті Тернопіль (на правах реклами) 11:40 В аварії на Тернопільщині травмувався 50-річний водій мотоцикла 11:30 Дякую діткам, які надіслали нашим захисникам частинку великоднього тепла з рідного Тернополя - Сергій Надал (пресслужба Тернопільської міської ради) 11:00 У Тернополі чоловік заховався у туалеті піцерії й вночі вкрав гроші з каси play_circle_filled 10:22 Що зміниться в Україні з 1 травня: мобілізація, сесія НМТ, правила для водіїв та свята
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up