Дільниці в Тернополі відкрились. Без конфузів не обійшлось

Дільниці в Тернополі відкрились. Без конфузів не обійшлось
Усі виборчі дільниці мали розпочати свою роботу о 8.00. Тернополяни можуть голосувати до 20.00.

Відкриття дільниці на Купчинського

Дільниці на БАМі відкрились вчасно, з жартами і букетами

Через п'ять хвилин з часу офіційного відкриття на двох дільницях на вулиці Романа Купчинського  - в технічному ліцеї та в центрі дитячої творчості - вже кипить робота.

Відео дня

Бажаючих проголосувати достатньо, тож члени комісій не сидять без роботи. Спостерігачі окидають ще не втомленим орлиним оком кожного, хто заходить - мабуть,готуються до фальсифікацій та провокацій. 

- Я дуже хвилююсь,  - зізнається студентка Світлана. - Я ще ніколи не голосувала в Тернополі. Тільки в районі в батьків, де була приписана. але і не відчувала тоді важливості цього. А зараз в мене враження, ніби мій вибір справді важливий, ніби я можу вплинути на те, як буде жити місто далі.

В черзі до кабінок - чоловік шість. Переважно пенсіонери.

- Треба голосувати. Я жодних виборів не пропустила. І ці не пропущу, щоб голос не вкрали,-  каже пенсіонерка пані Марія.

Члени комісії ще не втомлені, не знервовані. Вони усміхаються кожному голосувальнику, пояснюють, що незрозуміло по системі голосування. Пережартовуються між собою.

- Робота роботою - а обід за розкладом, - чую за спиною. Озираюсь, щоб помітити як чоловік років 45-50 вручає жінці-членові комісії  чудовий букет хризантем.

- День починається гарно. - тихенько зауважує дівчина спостерігач. А всі решта присутніх в залі усміхаються, бо їм хочеться, щоб цього погожого осіннього дня так все і  минуло - з усмішками і букетами.

Відкриття дільниці на вул. Петриківській

Під дільницею на вулиці Петриківській, що на "Дружбі", люди почали збиратися ще за 15 хв до відкриття. Були тут і пенсіонери, і люди середнього віку. Молодь, схоже, ще спить так рано.

 - Я завжди приходжу голосувати з самого ранку, - розповідає 87-річна пенсіонерка пані Дарина. - Мені так легше - не треба стояти в черзі, бо й роки вже не ті. Та й прокидаюся я доволі рано, а тут ще й на зимовий час перейшли.

Previous Next

Рівно о 8.00 ранку двері дільниці відчинив голова комісії, запросив усіх в приміщення. До того часу зібралося вже більше десяти людей.

Відкриття дільниці в школі №11

За півгодини до відкриття біля приміщення школи №11 (дільнича виборча комісія №611152) вже юрмилися перші виборці.

Previous Next

Тернополянин Михайло Жуковський розповів, що завжди приходить голосувати першим. Потім може спокійно розпланувати свій день, адже знає, що вже виконав свій громадянський обов’язок.

- Погода приємно здивувала, настрій чудовий, сподіваюсь, що і результати голосування будуть не менш втішними, - каже він. – Хочеться таки вірити, що зміни на краще відбудуться вже у найближчому майбутньому. Голосуватиму за молодих і амбітних, хай вони вже будують нашу країну, хай дбають про добробут у нашому місті.

Пан Михайло наголошує, що цьогорічна передвиборча кампанія була досить насиченою. Багато нових сил претендують потрапити до апарату міськради. Тому люди дуже надіються на якісні зміни

Інший виборець, пан Олександр додав, що попри багаторічне розчарування в діях міської влади, він все ж прийшов на вибори.

- Я не втрачаю надії, навіть якщо крісло переставити в інший бік, то щось таки поміняється, - додає він.

Виборча дільниця розпочала свою роботу рівно о 8.00. У цей час у фойє школи зібралося вже 20 виборців. Спочатку всі присутні в залі заспівали гімн України, після чого тернополяни підходили до столів із вказівкою своєї вулиці.

Нині на цій виборчій дільниці голосуватимуть мешканці окремих будинків вулиці Тарнавської, Пушкіна, Чалдаєва. Загалом протягом дня очікують 2360 виборців. 15 чоловік попередньо написали заяви, щоб голосувати вдома.

- Це люди, які мають серйозні проблеми зі здоров’ям і не можуть прийти на дільницю, - розповідає голова ТВК Лілія Пелехата. – Загалом усі ми налаштовані на позитив, сподіваємось, ніяких конфузів не буде. У приміщенні є камера відеоспостереження, тому в будь-яку хвилину можна  переглянути відеозапис.

На дільниці вже з восьмої ранку було восьмеро спостерігачів та кандидати в депутати міської ради. 

Дільниці на Київській, 3А вчасно не відкрилась

А ось дільниця на вулиці Київській,3А у вказаний час - 8.00 год не відкрилася. Як написав у Фейсбуці тернополянин Володимир Шевченко: "Станом на 8.10 дільниц яне відкрилася. Людей не впускають." Однак вже за п'ять хвилин ситуацію виправили. Причиною назвали неправильний перерахунок бюлетнів напередодні.

 

Дільниця на Київській,3а станом на 8:10 не відкрилась. Людей не впускають. #Вибори_2015

Posted by Владимир Шевченко on 24 жовтня 2015 р.

Однак в міській ТВК інформацію про невідкриття даної дільниці не підтвердили.

 - Всі дільниці станом на 8.00 год були відчинені, - каже заступник голови міської ТВК Андрій Душак. - Інформації по те, що ця дільниця не відкрилася вчасно, ми не отримували..

На дільниці на вул. Лесі Українки першим просили проголосувати чоловіка

Близько десятка чоловік прийшли голосувати о 8.00 25 жовтня на дільницю № 611139, що у початковій школі з поглибленим вивченням іноземних мов на вул. Лесі Українки. Самі члени комісія не сподівалися бачити аж стільки «ранніх пташок». Адже так рано голосувати зазвичай приходять одиниці.

Previous Next

Загалом виборча комісія до роботи готова, повідомила за декілька хвилин до 8.00 голова виборчої комісії Наталія Остапович.

- Все готово, гімн вже прозвучав, - каже вона. -  Сподіваємось, що цей день буде легким. На вулиці сонечко, годинник перевели, всі виспалися.  Ми всі налаштовані на позитив.  

Серед виборців, які першими прийшли проголосувати, були переважно пенсіонери. Члени комісії жартували аби першим проголосував чоловік, мовляв це добра прикмета.

Так, одним із перших виборців тут були тернополяни Ярослав Миколенко та Микола Опалюх. Пая Ярослав прибіг проголосувати перед роботою. А пан Микола вирішив проголосувати з самого ранку, аби потім мати вільний день. 

Дільницю на Тарнавського відкрили на півтори години пізніше

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (2)
  • Анонім

    Напис "порядок голосування  на місцевих виборах" на фото дуже похожий до емблем і закликів одної з політ сил. А саме комбінація зеленого і білого. Хто це допустив.

    Анонім reply Анонім

    тут попахує параноєю)))
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
15:30 Куди піти, що подивитися у Тернополі 25-28 квітня 14:40 На Театральному майдані працює вакциальнький автобус: від яких хвороб можна щепитися photo_camera 14:00 Суд звільнив від покарання чоловіка, який ухилився від призову, бо він добровільно пішов служити у ЗСУ 13:32 У Страсну П'ятницю в Зарваниці відбудеться Хресна дорога Від читача 14:22 Маленьким тернопільчанам про реалії сучасності: 4 нові дитячі книжки 13:03 З квітами, прикрасами та стрічками: скільки коштують вербові букети на ринках Тернополя photo_camera 12:15 Помер колишній головний тренер тернопільської «Ниви» 11:35 У Тернополі збільшили кількість тролейбусів та автобусів до кладовищ на Великодні свята 11:00 За забиття брата до смерті обвинувачують чоловіка з Тернопільського району 10:15 На два дні перекриють рух транспорту на Гайовій 09:50 У списку — понад 20 адрес: що відремонтують цього року в житловому фонді Тернополя 09:05 Студентка з Тернополя перемогла на чемпіонаті України з боксу 08:00 НБУ знижує офіційний курс долара 22:00 У Катедрі організовують благодійний збір на автомобіль швидкої допомоги для ЗСУ 21:00 На дорогах державного значення Тернопільщини встановлять камери з штучним інтелектом 20:00 Майстриня з Чорткова плете шедеври з лози для всього світу 19:02 12-річна кременчанка потребує дороговартісної операції хребта: рідні благають про допомогу 18:00 На Тернопільщині створять новий індустріальний парк 17:20 Трьох тернопільських спортсменів нагородили за видатні досягнення на міжнародній арені 16:40 24 квітня в Україні будуть обмеження споживання електрики для бізнесу та промислових підприємств
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up