Під тернопільською міськрадою - шарпанина (ОНОВЛЕНО)

Під тернопільською міськрадою - шарпанина (ОНОВЛЕНО)
Конфлікт між муніципальною поліцією, представниками міськради та тернополянами-пікетувальнками виник 7 березня близько 13.20 під мерією Тернополя.

Пікетувальники назвалися працівниками МШЕДу (КП "Тернопільська міська шляхо-експлуатаційна дільниця"). Вони пояснюють, що прийшли домагатися правди від мерії. Мовляв, їм уже не перший місяць не видають зарплату, а саме підприємство - на межі закриття. Чоловіки намагалися встановити намет для депутата міськради Наталії Карпишин. Начебто у ньому вона проводитиме прийом громадян.

Натомість службовці муніципальної поліції та представники мерії розгорнути намет не дозволили. Кажуть, що це - монтаж малої архітектурної споруди. І що на її встановлення потрібен дозвіл. Натомість пікетувальникам запропонували зайти у приміщення мерії. Ті відмовились.

У той час з-за будівлі міськради вибігли близько 10 молодиків, одягнені по-спортивному. Хлопці стали по периметру місця конфлікту. На запитання кореспондента "20 хвилин", хто вони такі і чому навідалися на пікет, молодики відповіли: "Ми - тернополяни".

Між пікетувальниками та муніципалами почалася шарпанина через монтаж намету. Згодом обидві сторони конфлікту перейшли до словесної перепалки.

Відео дня
> - Який такий дозвіл на встановлення намету? - обурювалися люди. - Під час Майдану скільки всіляких наметів було, і що - хтось вимагав дозволи на них?


Депатут міської ради Наталія Карпишин заявила, що МШЕДу мерія заборгувала чималу суму. Мовляв, тому підприємство не може працювати, і тому люди прийшли під мерію.

- Потрібно вигнати всіх цих горе-посадовців: Надала, його заступника Стемковського, керівника МШЕДУ Козака! А оцінкою їхньої діяльності нехай вже займаються правоохоронні органи, - наполягає депутат.

Також вона наголосила на необхідності виділити фінансову допомогу підприємству від міськради, щоби воно могло продовжити функціонувати.

- Це - гра в політику зі сторони пані Карпишин, - вважає заступник міського голови Владислав Стемковський. - Свого часу ми проводили спеціальні зустрічі, на яких вивчали ситуацію щодо згаданого підприємства. Проблема, у першу чергу, в тому, що дохідна і видаткова частини МШЕДу не співпадають. Тобто видатки більші, ніж доходи.

Пан Стемковський пояснює, що підприємство зможе нормально працювати, якщо його дохідна частина щомісяця становитиме хоча б 1 мільйон 200 тисяч.

- Зараз міська рада на таку суму не може здійснювати замовлень у підприємства, - додає заступник мера. - МШЕДу потрібно вийти на баланс шляхом скорочення видатків...

Натомість самі працівники шляхо-експлуатаційної дільниці кажуть, що хочуть одного - зберегти свою роботу та отримувати платню за зроблену працю.

- Ми вже два місяці без роботи і без зарплати, - бідкається водій МШЕДу Володимир Чабан. - Нам виплатили половину заборгованості за грудень. І на цьому все. Наразі ми продовжуємо ходити на роботу, але праці ніякої не виконуємо, бо жодних замовлень немає. У цьому підприємстві я працюю вже 35 років. А нещодавно керівництво попередило, що 28 квітня нас звільнять...

Імпровізований пікет, який був запланований, як безстроковий страйк, завершився безрезультатно для пікетувальників. Вони забрали мателевий каркас так і не розгорнутого намету. Після цього залишили подвір'я міської ради.

Згодом, до речі, на місце прибув директор КП "Тернопільська міська шляхо-експлуатаційна дільниця" Андрій Козак. Зі своїми підлеглими він не розмовляв. Також відмовився спілкуватися і з журналістами. Чоловік вів діалог лише із заступником мера Владиславом Стемковським.
 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (2)
  • Anonymous

    до вашого відома Скілур був задіяний від самого початку революції. Яке ви маєте право називати їх "тітушками"? Хлопці попадали в сутички з беркутом в Києві. Активну участь беруть у народній самообороні та охороні громадського порядку в Тернополі. І я думаю що хлопцям не соромно, томущо вони працювали як муніципальна поліція. Хоча по відео я бачу що наяких серйозних сутичок не було. Такшо не потрібно їх звинувачувати !!! Ви не маєте на це право !!!
  • Anonymous

    Прийде час — і Надала з Стемковським та іже з ними проведуть по Тернополю, як беркутівців, і поставлять на коліна на Театральній площі просити прощення в тернополян. Так що тікай, Владику, поки не пізно, і племінника з комуналсервісу прихопи...
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
11:01 На Симоненка горів балкон у багатоповерхівці. Як вберегтись від пожежі під час свят 10:02 Легко, а кольори неймовірні: 7 натуральних барвників, якими можна розфарбувати яйця 09:02 Соковитий лаваш з червоною рибою: корисний варіант шаурми за 10 хвилин 22:00 На Великдень в Тернопільській області порядок охоронятимуть понад 600 правоохоронців play_circle_filled Від читача 17:08 Кіберполіція запустила проєкт "Чатові онлайн" 21:00 6 травня у парку Сопільче проведуть гаївки 20:05 Що класти у кошик і що робити з пасками, які не з'їли: о. Олексій Філюк відповідає на ваші запитання 19:00 Тернопільщина втратила захисників Володимира Солтана, Володимира Попеля і Богдана Добрянського 18:08 На Тернопільщині відкрили оновлений ізолятор тимчасового тримання 17:23 Допомога ЗСУ на Великдень: мер Тернополя Надал вчергове повіз захисникам на передову дрони, Великодні паски та військове спорядження (пресслужба Тернопільської міської ради) 17:03 Дезертира засудили до року дисциплінарного батальйону. Одразу — на передову? 16:00 Передчасно пішла у вічність медсестра-анестезист з 2-ї лікарні 15:03 На Театральному майдані збирають кошти на евакуаційний автомобіль для захисників photo_camera 14:15 Без яєць та молока, з ромом та журавлиною: блогери та господині Тернополя поділилися рецептами пасок 13:30 До смерті побив знайомого: підозрюють 36-річного тернополянина 13:03 На Страсну П'ятницю у храмах Тернополя провели обряди винесення Плащаниці: як усе відбувалося photo_camera 12:27 На Тернопільщині до 10 років ув’язнення засуджено батька, який зґвалтував неповнолітню дочку 12:03 Чи є черги у Тернополі до ТЦК та до коли чоловіки мають оновити дані
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up