Порошенко призначив Барну головою ОДА

Президент України Петро Порошенко представив нового голову Тернопільської обласної державної адміністрації Степана Барну.

Відповідний указ датований 2 квітня за № 193/2015. 
Квітів новопризначеному очільнику ОДА не дарували, як і під час призначень в інших регіонах, наприклад на Дніпропетровщині.

Президент Петро Порошенко вручив новообраному голові обладміністрації посвідчення та привітав його. Степан Барна в знак подяки аж перехрестився. Президент зауважив, що давно знає пана Барну і довіряє йому. Також глава держави висловив сподівання, що очільник області зможе працювати в режимі, який він вимагає, тобто всі 24 години доби.

-  Часу на розкачування нема і завтра вже буду питати, що зроблено, так ніби ви тут працюєте кілька років, - сказав Петро Порошенко.

Відео дня

Президент також зауважив, що перший пріоритет голови обладміністрації - безпека і оборона держави.

- На нас з вами лежить велика відповідальність за мобілізацію, - теперішню і майбутню, - сказав пан Порошенко. – Якщо ми себе не захистимо, ніхто нас не захистить.

У своїй промові голова обладміністрації Степан Барна подякував президентові за довіру.

- Сподіваюся я її виправдаю, - сказав він. 


фото з архіву

Нагадаємо, чутки про те, що Степан Барна буде головою Тернопільської ОДА, в місті ходили вже не один тиждень. Окремі видання навіть писали про цей факт як уже здійснений. Проте сам пан Барна у коментарі 20minut.ua 26 березня сказав, що інформація про призначення до нього іще не дійшла.  

- Мій кабінет відкритий для всіх, - сказав сьогодні новопризначений очільник ОДА. 

Нагадаємо, що окрім призначення голови ОДА, Президент має виступити перед студентами ТНПУ імені В. Гнатюка.

 

Біографія Степана Барни:
Степан Степанович Барна народився 9 жовтня 1979 у с. Нагірянка Чортківського району Тернопільської області.

У 1996 році вступив до Тернопільського державного педагогічного університету ім. В. Гнатюка на історичний факультет.

У 2001–2004 рр. навчався в аспірантурі інституту політичних та етнонаціональних досліджень НАН України. У вересні 2003 р. вступив до Інституту післядипломної освіти Тернопільської академії народного господарства (нині ТНЕУ) та здобув кваліфікацію «Економіст».

Проходив стажування як помічник Голови Комітету у закордонних справах Верховної Ради України (за проектом «Програми сприяння Парламентові України» Іллінойського університету (США)), також стажувався в Інституті Сходу Варшавсього університету.

З листопада 2004 р. до березня 2006 р. був головою Благодійного фонду «Ідея і Чин України». Був керівником Громадського центру Всеукраїнської громадської організації «Наша Україна» в Тернопільській області, 28 жовтня 2006 р. обраний головою Тернопільської обласної організації ВГО «Наша Україна». 19 лютого на загальних зборах організації обраний членом Правління цієї організації.
27 червня 2006 р. призначений радником Міністра сім'ї молоді та спорту.
26 березня 2006 р. обраний депутатом Тернопільської обласної ради, працює членом постійної Комісії у справах сім'ї молоді та спорту Тернопільської обласної ради.
4 листопада 2006 р. був обраний головою Всеукраїнської молодіжної громадської організації «Молодіжний Союз Наша Україна».
З 5 березня 2005 р. - член політичної партії «Народний Союз Наша Україна», член Президії ради партії. З квітня 2005 р. член Президії та ради ТОО партії «Народний Союз Наша Україна».
Був координатором громадського руху «За Україну!».
Активний учасник Євромайданів у Тернополі та Києві.
Член партії «Блок Петра Порошенка».
Під час виборів до Верховної Ради України 26 жовтня 2014 року — № 65 у списку «Блоку Петра Порошенка».

Одружений, має доньку.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (10)
  • Анонім

    Катастрофффа ((( Хіба це очільник ?Балакун і балаболка , навіть не історик . Куди йдемо ???

    Анонім reply Анонім

    В глибоке провалля.
  • No Andre

  • Vito

    Подивимось побачимо який з нього керовнік...але вже радує що не свободівський горе патріот......
  • Логинский Григорий

    Феодалізм.Цар приїхав і призначив свого намісника(((
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:00 У Катедрі організовують благодійний збір на автомобіль швидкої допомоги для ЗСУ 21:00 На дорогах державного значення Тернопільщини встановлять камери з штучним інтелектом 20:00 Майстриня з Чорткова плете шедеври з лози для всього світу 19:02 12-річна кременчанка потребує дороговартісної операції хребта: рідні благають про допомогу Від читача 16:47 Молодь Тернопільщини ярмаркувала у Чернівцях 18:00 На Тернопільщині створять новий індустріальний парк 17:20 Трьох тернопільських спортсменів нагородили за видатні досягнення на міжнародній арені 16:40 24 квітня в Україні будуть обмеження споживання електрики для бізнесу та промислових підприємств 16:05 Помер знаний священник-сумівець Роман Мірчук 15:15 Конфлікт в бібліотеці: колектив книгозбірні звернувся із заявою до омбудсмена 14:40 Робота в Тернополі: Актуальні вакансії тижня, оновлено 24 квітня 14:05 У незаконному переправленні військовозобов'язаного через кордон обвинувачують жителів Тернополя та Львівщини 13:12 У Тернополі відбудеться Великодній ярмарок крафтовиків 12:40 У Бережанах зіштовхнулися автобус та легковий автомобіль 11:43 Прорвала каналізація, рідина жовтого кольору тече до Ставу 11:30 Вбивство на Кременеччині: 36-річному чоловіку загрожує 15 років тюрми 10:50 Померла почесна громадянка Бережан Ярослава Мазурак 10:10 25 квітня на двох вулицях у Тернополі не буде води 09:30 Воював з окупантом майже два роки: Збаразька громада втратила захисника Ігоря Войціховського 09:02 У Тернополі «вар'яти» презентують нову гумористичну програму
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up