До дитячого ортопеда в чергах стоять по декілька годин з малими дітками

До дитячого ортопеда в чергах стоять по декілька годин з малими дітками

Тернополяни нарікають, що годинами проводять у черзі до ортопеда в міській поліклініці на Гоголя. Ускладнює ситуацію й те, що пропускають немовлят, через що самі в черзі стоять ще довше.

В редакцію "20 хвилин" поскаржилась тернополянка Іванна. Жінка не змогла втрапити до лікаря в міській дитячій поліклініці.

 - Я з малим потрапити до ортопеда так і не змогла, пішла в приватну клініку. Черги починаються за 2-3 години до прийому і не всі встигають зайти. Але ж, люди добрі, це діти!!! Вони бідненькі різного віку сидять в гіпсах по 4-5 годин. А ходити на консультацію потрібно щодва тижні. Батьки відпрошуються з роботи, діти мордуються, а на реєстрації говорять: то не до нас питання - йдіть до завідувача. Знайдіть мені того завідувача і хай попробує зі мною попасти до свого ортопеда і вистояти з моєю дитиною 4 години в черзі! Дістали!!!! - скаржиться жінка.

Також в редакцію звернулась тернополянка Олена з обуренням, адже до ортопеда з переломом після травмпункту попали лише на восьмий день.

Відео дня

Журналіст "20 хвилин" перевірила, чи справді ситуація така, як описує жінка. І справді, в понеділок, 19 вересня, близько 10.00 ранку в поліклініці біля кабінету ортопеда людська черга розтягнулася майже на увесь коридор. З немовлятами і школярами. Примітно, але в кабінеті до ортопеда на другому поверсі було лише троє людей.

 - Я тут із донькою вже вдруге, - розповідає тернополянка Галина, яка чекає під кабінетом №28. - Минулого разу, рік тому, була та ж ситуація. Зараз донька в гіпсі - пошкодила руку. То чекаємо в черзі, а що робити? Не скажу, що аж так дуже багато людей, але трохи почекати доведеться, бо ми поки шості.

Жінки, які чекають у черзі кажуть, що дотримуються умовної етики: пропускають поза чергою мам із немовлятами, бо самі знають, як важко із настільки крихітною дитинкою.

 - Невже не можна зробити для немовлят прийом в окремому кабінеті? Це одразу ж змінило би ситуацію. Можливо, не кардинально зменшились би черги, але й тим мамам було би легше, та й ми менше б нервувалися, - каже тернополянка Тетяна.

Заступник головного лікаря з поліклінічної роботи міської дитячої поліклініки Володимир Кучма запевняє, що наразі великих черг до ортопеда немає.

- Великі черги, бо багато дітей з травмами, - пояснює Володимир Кучма. - На сьогодні працює чотири лікарі-ортопеди, які працюють від 8 ранку до 20 вечора, і цього достатньо.
Так, минулого тижня були проблеми з чергами, бо один лікар був на лікарняному, і ще один на військових зборах. Але наразі проблем з чергами немає.
Щодо немовлят, в нас є окремий прийом для профогляду, і окремий для хворих дітей. В третьому прийомі немає можливості та потреби. Поза чергою йдуть діти-інваліди, сироти, позбавлені батьківського піклування, немовлята. Але, якщо прийде четверо немовлят, то потрібно розуміти, що дитина з травмою не може чекати безкінечно. В таких випадках батьки повинні пропускати через одного.

ГРАФІК РОБОТИ ЛІКАРІВ

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (16)
  • Лариса

    та лікарі  все винн....і, але де була черга коли лікаря приїхали з військомату забирати прямо з роботи? а де та черга була коли ремонт поліклініки ще не закінчили, а підвіконня вже зламали?
  • Зоряна Малич

    Там черги завжди до ортопеда великі!і я ще ні разу не бачила щоб одночасно приймало аж 4 лікарі!той лікар що приймає до 12 наприклад потім переходить в інший кабінет і приймає там...а про те що є окремий день для профогляду, то за 7 років відколи туди звертаюсь ще ніхто про такий день не казав. ідуть усі тоді коли їм получається. проблема в тому що треба брати додатково на роботу персонал а це додаткові витрати які як можна зробити висновок невигідні для поліклініки.
  • Наталя ★

    То ще так лікарі ворушаться! То вийшла, то прийшла, то з медсестрою "ляси точать " . І це так у всіх поліклініках! І нема на них управи!
  • Людмила Лукіян

    , а потім переходить на третій поверх в 28 кабінет. о 10 годині біля 28 кабінету ви зустріли людей, які чекали на прийом, що починається в 11,30 і до 14 години. ми теж там пару днів пробували попасти на прийом, щоб отримати довідку в школу. нереально.

    я готова заплатити приватному лікарю за огляд і не стояти в черзі, але запис має робити лікар з поліклініки.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:03 Історичні будівлі та карти старого міста: які бронзові мініатюри є у Тернополі photo_camera 21:03 Що тернополяни покладуть до великоднього кошика та скільки готові витратити (ОПИТУВАННЯ) photo_camera 20:01 Жінка з Тернопільщини втратила 32 000 гривень, повіривши шахраям 19:00 У Кременецькому районі в результаті займання авто загинув 36-річний чоловік Від читача 17:01 Багаторічна співпраця ОЦЗ з газетою «Вільне життя» 18:42 У Тернополі збили 17-річного мотоцикліста: хлопця госпіталізували 18:00 Відбудеться зустріч з бойовим командиром із відомого батальйону «Вовки Да Вінчі» Олександром Ябчанкою 17:15 Не стало воїна з Тернопільщини Володимира Леськіва 17:00 Магазини побутової та цифрової техніки: Все для Вашого дому та офісу (партнерський проєкт) 16:30 На вулицях міста відновлюють дорожню розмітку на пішохідних переходах photo_camera 15:30 Куди піти, що подивитися у Тернополі 25-28 квітня 14:40 На Театральному майдані працює вакциальнький автобус: від яких хвороб можна щепитися photo_camera 14:00 Суд звільнив від покарання чоловіка, який ухилився від призову, бо він добровільно пішов служити у ЗСУ 13:32 У Страсну П'ятницю в Зарваниці відбудеться Хресна дорога 13:03 З квітами, прикрасами та стрічками: скільки коштують вербові букети на ринках Тернополя photo_camera 12:15 Помер колишній головний тренер тернопільської «Ниви» 11:35 У Тернополі збільшили кількість тролейбусів та автобусів до кладовищ на Великодні свята 11:00 За забиття брата до смерті обвинувачують чоловіка з Тернопільського району 10:15 На два дні перекриють рух транспорту на Гайовій 09:50 У списку — понад 20 адрес: що відремонтують цього року в житловому фонді Тернополя
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up