Окуляри для комп'ютера захищають і коректують зір

Окуляри для комп'ютера захищають і коректують зір
Якісні окуляри для комп'ютера коштують від 160 до 1000 гривень. Усе залежить від виробника лінз і вартості оправи. Щоб підібрати потрібні окуляри, доведеться зайти не в одну оптику і проконсультуватися з офтальмологом

Щоб захистити очі від шкідливого впливу монітора, експерти рекомендують носити спеціальні окуляри.
Вони слугують для корекції, а також захисту та профілактики погіршення зору. Носити їх можуть люди як із стовідсотковим, так і з поганим зором.
- Обирати окуляри для комп'ютера треба індивідуально,- говорить лікар-офтальмолог Ігор Яремчук. - Перед тим, як зробити покупку, слід обов'язково проконсультуватися з лікарем, щоб визначити чи зір у нормі. Якщо є якісь відхилення, треба замовляти спеціальні лінзи, бо ті, які підходять для людей із стовідсотковим зором, можуть нашкодити або будуть неефективні.
На лінзи окулярів для комп'ютера нанесене спеціальне напилення, що нейтралізує електромагнітне випромінювання монітора. Воно буває різних кольорів, вибір яких не має значення. Це й допомагає вберегти очі від постійного мерехтіння екрана. Особливі скельця помірно розсіюють контраст і забезпечують рівномірне потрапляння світла на сітківку ока, забезпечуючи максимальний захист для зору.

- У більшості випадків людям підходять вже готові окуляри з універсальними лінзами, але купувати їх краще в магазині оптики або аптеці, - радить Ігор Яремчук. - Від дешевих окулярів краще відмовитися. Неякісна покупка завдасть більшої шкоди, ніж робота без них. У середньому окуляри для роботи на комп'ютері коштують від 160 до 1000 гривень.
Ціна окулярів залежить від виробника лінз і вартості оправи. Найдешевші лінзи в оптиках міста коштують 20 гривень. Це — за скло, а за пластикові треба заплатити 50. Якщо обирати імпортну оптику, доведеться виклати від 250-300 грн за лінзу. Ціна оправи залежить від смаку і вибору людини. Пластмасова обійдеться покупцям дешевше, ніж металева. Тут теж усе залежить від виробника і якості. В основному, оправи в оптиках продають за цінами, починаючи від 50 до 700 грн.

Не варто замовляти окуляри в Інтернеті. Ризик купити товар сумнівної якості там дуже великий.
Найякісніші лінзи для комп'ютерних окулярів виготовляють у Німеччині, Швейцарії та Японії. Якість оптики з інших країн-виробників не така, зате вони значно дешевші.
- Правильно підібрані окуляри тоді, коли очі не втомлюються протягом дня, - додає пан Яремчук. - Якщо людина відчуває дискомфорт, свербіж, біль в очах та інші неприємності, вибір зроблено неправильно або окуляри виявились неякісними.

Довідка
Людям, які працюють з текстами, треба обирати потрібні окуляри, що підсилюють контраст і прибирають півтони

Тим, хто має справу з графікою, підійде оптика, що покращує передачу кольорів

Відео дня
>Для людей, які грають в ігри, або просто люблять посидіти за комп'ютером, підійдуть окуляри із спеціальними лінзами, які відбивають світло від монітора


 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (5)
  • Anonymous

    окуляри дійсно помагають тим хто їх купив, особливо помагають потратити гроші. Краще не пожалійте грошей на нормальний широкоформатний монітор, і вікна на ньому розташовуйте так щоб очі не задивлялись на одне і теж місце і буде вам щастя - я 15 років за компютером сижу від 1 год до 22 бувало, і повірте головне це хороший монітор бажано з IPS матрицею.

    Екатерина Ольховик reply Anonymous

    Коли приходиш до роботодавця, він спеціально під тебе не буде міняти монітор. Тому окуляри для зняття втоми і пересушення рогівки при роботі за комп"ютером потрібні. Я відчула різницю з ними, і без них. Але в кого по здоров"ю є схильність до порушення зору, ніякий монітор і окуляри не допоможуть.
  • Anonymous

    gunnars...вот шо треб купляти..купив сам..вони хоть і дорогі, але варті кожної копійки..рекомендую.. http://www.gunnars.com/index2/
  • Anonymous

    вдумайтесь Окуляри для комп'ютера sm4: . тепер питання навіщо компютеру окуляри???
  • Anonymous

    плохой товар могут продавать как хороший просто повысив цену
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
12:03 Чи є черги у Тернополі до ТЦК та до коли чоловіки мають оновити дані 11:00 Дружина священника із Чорткова потребує допомоги на лікування 10:30 Понад тисячу дітей писанкували в рамках «Великодньої веселки» від «Контінентал» (новини компаній) 10:06 Митрополит Василій Семенюк омив ноги священникам photo_camera Від читача 17:08 Кіберполіція запустила проєкт "Чатові онлайн" 09:30 У Теребовлі до Великодня облаштували святкові фотозони 09:05 На Тернопільщині 3-4 травня — надзвичайний рівень пожежної небезпеки 08:00 Як і коли буде працювати електронний кабінет військовозобов'язаного, пояснили в Міноборони 22:00 На фронті загинув відомий волонтер Едуард Хатмуллін. Прощатимуться з воїном у Шумську 21:00 Біля Катедри на Великдень відбудуться гаївки 20:01 З фісташками, трояндами та позолотою: скільки коштують авторські паски та де придбати 19:00 Як відбуватимуться богослужіння на Великдень у тернопільських церквах 18:10 Підтвердили загибель військовослужбовця з Підволочиської громади 17:06 «Діду, рятуй, бо бабуся б'є маму»: засудили за те, що, розбороняючи, вдарив сусідку 16:05 Аварія на Замонастирській — рух транспорту ускладнений 15:35 200 доларів і 500 гривень: жителя Тернопільського району підозрюють у підкупі працівників поліції 15:03 Скуповують м’ясо та паски: як тернополяни готуються до Великодня photo_camera 14:05 У Тернополі 18 багатоквартирних будинків відремонтують на умовах співфінансування 13:20 Як отримати посвідчення донора крові у Тернополі: «20 хвилин» перевірили photo_camera 12:40 У тернопільському гідропарку «Сопільче» відкрився зоокуток photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up