Магазин з офісами зведуть під вікнами

Магазин з офісами зведуть під вікнами
На ділянках, де ще минулого року росли дерева й зеленіла трава, сьогодні будмайданчик. Одну з них підприємець отримав під садівництво, іншу взяв в суборенду. Новобуд з'явиться перед людськими вікнами багатоповерхівки

Вулиця Живова популярна серед охочих збудувати там комерційну нерухомість, адже автовокзал та ринок забезпечують сотні потенційних клієнтів. Тож не дивно, що будувати починають там, де, здавалося б, не наважаться.

Підготовчі роботи для будівництва стартували в листопаді минулого року під вікнами мешканців будинку на Живова, 6.

Люди написали кипу скарг

Відео дня

Робітники зрізали дерева, зокрема й фруктові. А на місці, де зеленіла трава і людські клумби, вирили траншеї чи то під фундамент, а чи під труби.

- Люди не піднімали шуму, бо думали що то може якісь ремонтні роботи з комунікаціями, чи, можливо, якась парковка, - сказала після старту робіт мешканка, яка назвалась Іриною Раденко. - Але коли під сокиру пішли дерева, зрозуміли що й до чого. Може журналісти поможуть дізнатися хто і що будує. А головне, як можна будувати щось на прибудинковій території людям під вікнами. Бо ж поки ми всі зрухаємось, згуртуємося, то вже перший поверх вибудують.

Мешканці будинку не знали хто і що робить. Переконують, що їх ніхто не питав. Крім того вірили, що зелений клапоть під вікнамиїх територія. Та на дійсності все не так...

У 2013 році міська рада надала підприємцю Миколі Васильчишину містобудівні умови і обмеження забудови ділянки. Це документ, зокрема, на основі якого інспеція архітектурно-будівельного контролю дає добро на будівництво. Згідно з містоубдівними умовами, передбачене будівництво магазину з офісними приміщеннями. Площа ділянки, на якій з'явиться новий об'єктмайже 6,5 сотих. За інформацією мешканців, які уже почали протестувати в різні інстанції, будівля матиме три поверхи. Тобто, мешканці нижніх поверхів житлового будинку, після завершення будови, з вікон милуватимуться стіною новобуду до якого, при бажанні, й доплюнути можна буде.

- Люди з майже усіх квартир підписались в петиції проти будови, - каже мешканка Світлана (прізвище редакції відомеавт.).  - Звернулись до депутата обласної ради, яка подала запити і звернення в міську раду, екологічну інспекцію бо ж вирізали дерева. Звернулася в інспекцію сільського господарства, бо ж зняли верхній шар грунту, в інспекцію держархбудконтролю, яка чомусь дозволила будову під вікнами. Також депутат проводила зустріч з представниками міської ради і ЖЕКу. Там дійсно є порушення і всі переводять стрілки одне на одного. Є заява в міліцію. Тепер чекаємо реакції і сподіваємось на об'єктивний підхід. Просто варто прийти на місце і подивитись.

Ще три сотих під садівництво

Ділянку, на якій будуватимуть, підприємець отримав не напряму у міськради. Взяв її в суборенду в іншого підприємця - Оксани Назарук, пояснили нам у відповідь на запит у тій же міськраді. Проте суборенду, оскільки земля комунальна, погоджувала саме міська рада.

Пан Васильчишин, який має намір будувати, володіє ще однією ділянкою поряд. Мова про три сотих, які простягнулись смужкою навпроти вікон того ж житлового будинку лівіше. Землю підприємець отримав також у 2013 році безоплатно, для садівнитва (!!!). Отож садово-городньому дозвіллю, вочевидь, є місце навіть в центрі міста... Та фруктовими деревами чи грядками чоловік не займався, або ж займався недовго і вже наступного року міська рада змінила цільове призначення ділянки з формулюванням "для будівництва закладу торгівлі". Щоправда, міська рада затведила розрахунок розміру втрат сільськогосподарського виробництва, яку змушений був сплатити чоловік. А витратив він на цих три сотих аж 2266 гривень. Таким чином зараз в підприємця є дві ділянки поряд загальною площею близько 9,5 сотих. Розпитати самого пана Васильчишина про будівельні наміри та отримання ділянок нам не вдалось. На бізнес-довідках та в соцмережах його контактів не знайшли. У держреєстрі фізичних осіб підприєців контактні дані не вказані. На місце будівництва виїзжали двічі, але працівників, які б допомогли з контактами до пана Миколи, не було. В рішеннях міської ради ця інформація також відсутня, адже це персональні дані. Якщо чоловік має намір висловити свою позицію та відповісти на декілька запитань, ми надамо таку можливість.

Закликаємо правоохоронців перевірити ситуацію з виділеннями ділянок, а також відповідність будівельних намірів законам. Підприємцю, напевно, було нелегко і недешево отримати землю та право будувати, але інтереси міста та людей, які там живутьважливіші, які і Закон. Результати перевірки просимо надіслати в редакцію за адресою вул. Дубовецька 1Б. Їх, а також відповіді на звернення людей ми висвітлимо.

До речі, біля сусіднього житлового будинку на Живова "на око" близько 30 сотих під травою і деревами. З таким підходом міської влади до справ і там, як підозрюємо, з часом може початись забудова. Радимо людям подбати про офіційне закріплення прибудинкової території, приміром, через створення ОСББ.

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (5)
  • Микола Унгурян

    так потрібно створюювати ОСББ та приватизовувати прибудинкову територію.

    Тоді надалам, бесагам та іншим з кучерявими руками буде зась щось зробити
  • Анонім

    СЛАВА УКРАЇНІ! ГЕРОЯМ СЛАВА! СЛАВА УКРАЇНІ! ГЕРОЯМ СЛАВА!СЛАВА УКРАЇНІ! ГЕРОЯМ СЛАВА!СЛАВА УКРАЇНІ! ГЕРОЯМ СЛАВА!СЛАВА УКРАЇНІ! ГЕРОЯМ СЛАВА!СЛАВА УКРАЇНІ! ГЕРОЯМ СЛАВА!СЛАВА УКРАЇНІ! ГЕРОЯМ СЛАВА!СЛАВА УКРАЇНІ! ГЕРОЯМ СЛАВА!СЛАВА УКРАЇНІ! ГЕРОЯМ СЛАВА!СЛАВА УКРАЇНІ! ГЕРОЯМ СЛАВА!СЛАВА УКРАЇНІ! ГЕРОЯМ СЛАВА!СЛАВА УКРАЇНІ! ГЕРОЯМ СЛАВА!СЛАВА УКРАЇНІ! ГЕРОЯМ СЛАВА!СЛАВА УКРАЇНІ! ГЕРОЯМ СЛАВА!СЛАВА УКРАЇНІ! ГЕРОЯМ СЛАВА!СЛАВА УКРАЇНІ! ГЕРОЯМ СЛАВА!СЛАВА УКРАЇНІ! ГЕРОЯМ СЛАВА!СЛАВА УКРАЇНІ! ГЕРОЯМ СЛАВА!СЛАВА УКРАЇНІ! ГЕРОЯМ СЛАВА!СЛАВА УКРАЇНІ! ГЕРОЯМ СЛАВА!СЛАВА УКРАЇНІ! ГЕРОЯМ СЛАВА!СЛАВА УКРАЇНІ! ГЕРОЯМ СЛАВА!СЛАВА УКРАЇНІ! ГЕРОЯМ СЛАВА!СЛАВА УКРАЇНІ! ГЕРОЯМ СЛАВА!СЛАВА УКРАЇНІ! ГЕРОЯМ СЛАВА!СЛАВА УКРАЇНІ! ГЕРОЯМ СЛАВА!СЛАВА УКРАЇНІ! ГЕРОЯМ СЛАВА!СЛАВА УКРАЇНІ! ГЕРОЯМ СЛАВА!СЛАВА УКРАЇНІ! ГЕРОЯМ СЛАВА!СЛАВА УКРАЇНІ! ГЕРОЯМ СЛАВА!СЛАВА УКРАЇНІ! ГЕРОЯМ СЛАВА!СЛАВА УКРАЇНІ! ГЕРОЯМ СЛАВА!СЛАВА УКРАЇНІ! ГЕРОЯМ СЛАВА!СЛАВА УКРАЇНІ! ГЕРОЯМ СЛАВА!СЛАВА УКРАЇНІ! ГЕРОЯМ СЛАВА!СЛАВА УКРАЇНІ! ГЕРОЯМ СЛАВА!СЛАВА УКРАЇНІ! ГЕРОЯМ СЛАВА!СЛАВА УКРАЇНІ! ГЕРОЯМ СЛАВА!СЛАВА УКРАЇНІ! ГЕРОЯМ СЛАВА!СЛАВА УКРАЇНІ! ГЕРОЯМ СЛАВА!СЛАВА УКРАЇНІ! ГЕРОЯМ СЛАВА!СЛАВА УКРАЇНІ! ГЕРОЯМ СЛАВА!СЛАВА УКРАЇНІ! ГЕРОЯМ СЛАВА!СЛАВА УКРАЇНІ! ГЕРОЯМ СЛАВА!СЛАВА УКРАЇНІ! ГЕРОЯМ СЛАВА!СЛАВА УКРАЇНІ! ГЕРОЯМ СЛАВА!СЛАВА УКРАЇНІ! ГЕРОЯМ СЛАВА!СЛАВА УКРАЇНІ! ГЕРОЯМ СЛАВА!СЛАВА УКРАЇНІ! ГЕРОЯМ СЛАВА!СЛАВА УКРАЇНІ! ГЕРОЯМ СЛАВА!СЛАВА УКРАЇНІ! ГЕРОЯМ СЛАВА!СЛАВА УКРАЇНІ! ГЕРОЯМ СЛАВА!СЛАВА УКРАЇНІ! ГЕРОЯМ СЛАВА!СЛАВА УКРАЇНІ! ГЕРОЯМ СЛАВА!СЛАВА УКРАЇНІ! ГЕРОЯМ СЛАВА!СЛАВА УКРАЇНІ! ГЕРОЯМ СЛАВА!СЛАВА УКРАЇНІ! ГЕРОЯМ СЛАВА!СЛАВА УКРАЇНІ! ГЕРОЯМ СЛАВА!СЛАВА УКРАЇНІ! ГЕРОЯМ СЛАВА!СЛАВА УКРАЇНІ! ГЕРОЯМ СЛАВА!СЛАВА УКРАЇНІ! ГЕРОЯМ СЛАВА!СЛАВА УКРАЇНІ! ГЕРОЯМ СЛАВА!СЛАВА УКРАЇНІ! ГЕРОЯМ СЛАВА!СЛАВА УКРАЇНІ! ГЕРОЯМ СЛАВА!СЛАВА УКРАЇНІ! ГЕРОЯМ СЛАВА!СЛАВА УКРАЇНІ! ГЕРОЯМ СЛАВА!СЛАВА УКРАЇНІ! ГЕРОЯМ СЛАВА!СЛАВА УКРАЇНІ! ГЕРОЯМ СЛАВА!СЛАВА УКРАЇНІ! ГЕРОЯМ СЛАВА!СЛАВА УКРАЇНІ! ГЕРОЯМ СЛАВА!СЛАВА УКРАЇНІ! ГЕРОЯМ СЛАВА!СЛАВА УКРАЇНІ! ГЕРОЯМ СЛАВА!СЛАВА УКРАЇНІ! ГЕРОЯМ СЛАВА!СЛАВА УКРАЇНІ! ГЕРОЯМ СЛАВА!СЛАВА УКРАЇНІ! ГЕРОЯМ СЛАВА!СЛАВА УКРАЇНІ! ГЕРОЯМ СЛАВА!СЛАВА УКРАЇНІ! ГЕРОЯМ СЛАВА!СЛАВА УКРАЇНІ! ГЕРОЯМ СЛАВА!СЛАВА УКРАЇНІ! ГЕРОЯМ СЛАВА!СЛАВА УКРАЇНІ! ГЕРОЯМ СЛАВА!СЛАВА УКРАЇНІ! ГЕРОЯМ СЛАВА!СЛАВА УКРАЇНІ! ГЕРОЯМ СЛАВА!СЛАВА УКРАЇНІ! ГЕРОЯМ СЛАВА!СЛАВА УКРАЇНІ! ГЕРОЯМ СЛАВА!СЛАВА УКРАЇНІ! ГЕРОЯМ СЛАВА!

    Анонім reply Анонім

    Молодець кацапська морда ,гарно ми вас надресирували.,тепер кожного ранку коли встаєш і кожної ночі коли лягаєш , . повторюй  ці святі слова.. Слава Україні !!
  • Анонім

    То напевне власник магазину БудПлюс, який знаходиться поряд, власник підприємець Васильчишин
  • Анонім

    Якщо бути чесними, то треба визнати, що та земля ніколи не була прибудинковою територією. Людям було варто її доглядати і огородитись якщо вони вважали її своєю.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:01 «У ногу прилетів осколок боєприпаса»: 47-річний захисник з ампутацією проходить реабілітацію у Тернополі 21:03 Мрію повернутия до Тернополя: де зараз американський співак який виступав у центрі міста play_circle_filled photo_camera 20:01 У Тернопільському музеї влаштували Великодню майстерню photo_camera 19:00 По 15 років тюрми присудили трьом депутатам держдуми Від читача 13:58 На платформі Мегого вийшов короткометражний фільм Віталія Кікотя «Сумні портрети». 18:15 На «Дружбі» ремонтують аварійні сходи: що змінилося? 17:33 Як в Україні буде відбуватись мобілізація ув'язнених. Пояснює юрист 16:50 Неймовірні магнолії та сакури розквіли в Кременецькому ботанічному саду. Як туди дістатись photo_camera 16:10 У Тернополі засудили екскерівника податкової та його сина, які вимагали 40 тисяч доларів неіснуючого боргу 15:35 В Україні презентували законопроект про відбудову та відновлення 14:53 Видання «20 хвилин» на мапі рекомендованих медіа в Україні. Читайте лише перевірені факти! photo_camera 14:30 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній) 14:17 На Тернопільщині — штормове попередження 13:45 У Тернополі виділили майже 2,6 млн гривень на техніку для школярів 13:08 У Тернополі зустріли колону «На щиті» із полеглим Героєм Василем Друзюком (ВІДЕО ДНЯ) play_circle_filled photo_camera 12:40 У Тернополі пенсіонерка травмувалась в маршрутці, коли водій раптово пригальмував 12:05 Суддю не каратимуть за перевищення швидкості, а тернопільського поліцейського, який його зупинив — звільнили 11:25 У Тернополі водійка на LEXUS в'їхала у перешкоду прямо перед відділком поліції. Була напідпитку 10:50 У Ланівцях зустрічатимуть кортеж «На Щиті»: загинув Герой Василь Друзюк 10:10 В Україні прогнозують зростання зарплат. Кому на нього розраховувати
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up