Соцзабез реконструюють в житлові будинки...

Соцзабез реконструюють в житлові будинки...

Гроші. Їх зекономить місто на капітальному ремонті «соцзабезу», але натомість над ним з’явиться багатоповерхівка... і ще одна багатоповерхівка збоку. Наразі триває небезпечна реконструкція об’єктів

«В управлінні соціальної політики міської ради, що на Лисенка, зривають дах. Привезли будматеріали. То якийсь ремонт даху чи що? Не огородили нічого, ще на голову щось впаде», - з такою інформацією в редакцію звернулись читачі. З’ясувалось, що на Лисенка не просто ремонт даху, а реконструкція двох приміщень (там, де кабінети, і там, де склад) в багатоквартирні житлові будинки з вбудованими приміщеннями громадського призначення.

Власні приміщення

Будівельні роботи - наслідок ще однієї інвестиційної угоди міської ради. Добре це чи погано, вирішувати читачам. Забігаючи наперед повідомимо, що управління соцполітики там діятиме, щоправда, з багатоповерхівкою зверху. Роботи проводить ТзОВ «Центр Громадського харчування", яке згідно з відповіддю міської ради на наш інформаційний запит є співвласником будівлі, де розташовані кабінети управління та власником складу поряд.

Відео дня

«Кошти місцевого бюджету на проведення ремонтних робіт і реконструкції будівлі не виділялись. Відповідно до рішення виконавчого комітету від 21.05.2014 року № 525... було затверджено переможця на даний інвестиційний об’єкт відповідно до протоколу комісії з вибору інвестора №9 від 29.07.2014 року. В подальшому був укладений інвестиційний договір № 13 від 29.09.2014 року щодо реконструкції фасадної частини та покрівлі будівлі за адресою: м. Тернопіль, вул. Лисенка, 8. Згідно з договором щодо реконструкції фасадної частини та покрівлі будівлі ТзОВ «Центр громадського харчування» зобов’язується виконати наступні будівельні роботи: оздобити та відремонтувати фасад з теплоізоляційного матеріалу, облаштувати дах, укласти тротуарну плитку на прилеглій території, встановити металопластикові енергоощадні вікна, забезпечити благоустрій території, встановити дитячий майданчик та влаштувати у будівлі за адресою вул. Лисенка, 8а ігрову кімнату для дітей, а також перебудувати десять робочих кабінетів в приміщенні за адресою вул. Лисенка, 8, 2 поверх, замінивши перекриття стелі, стіни між кабінетами, які були облаштовані з тирсоплити, електричні мережі», - йдеться у відповіді на наш запит, підписаній заступником міського голови Леонідом Бицюрою.

В редакції маємо й копію самої інвестиційної угоди. Там чіткіше прописані площі та суми. Так в головному приміщенні, де дислокуються кабінети управління соцполітики, ТзОВ «Центр Громадського харчування" з 2004 року є власником 238,2 метрів. Загальна ж площа об’єкта 1729,3 квадрати. Щодо складу, то його площа 517 квадратів. Все приміщення у власності ТзОВ. Майнова участь, тобто гроші, які фірма вкладе в роботи, 5 мільйонів 100 тисяч гривень. Після завершення усіх робіт реконструйовані об’єкти перейдуть у власність «Центру Громадського харчування". Щоправда за виключенням 1491, 1 м.кв. в яких і дислокуються кабінети управління соцполітики. Вони після ремонтів залишаться у власності міської ради.

Чотири поверхи

Просили ми у мерії й копію містобудівних умов та обмежень, тобто документу в якому чітко видно обсяги перебудови. Не дали. Натомість повідомили, що такі документи є в ТзОВ. Туди й звернулись. Реконструкція передбачає надбудову над головним корпусом двох поверхів з мансардним приміщенням. На місці ж складу постане нове приміщення, також на чотири поверхи.

- Загалом буде близько сорока квартир, - каже один з співзасновників ТзОВ «Центр громадського харчування» Андрій Гак, який тимчасово виконує функції керівника. - Разом з тим управління соцполітики на сто відсотків зберігає свої приміщення, які ми відремонтуємо. Ми виконаємо усі своїх зобов’язання. Наші видатки на роботи для соцзабезу, до слова - більше 2 мільйонів гривень. Бо окремі приміщення в аварійному стані, а про техніку безпеки взагалі промовчу. Крім того, близько 200 тисяч гривень ми сплатимо до бюджету на розвиток інфраструктури. Всі роботи з реконструкції, згідно з проектом, закінчимо до кінця 2017 року. Хочу запевнити, що прикладемо всіх зусиль, аби покращити комфорт відвідувачів управління соцполітики. Приміром забезпечимо додаткові місця для паркування з тильного боку приміщень, які до того не були задіяні.

Запитали ми й про те як ТзОВ «Центр громадського харчування» отримав у власність приміщення. З’ясувалось, що в 2004 році їх викупили в іншого підприємця, який ними володів.

Інвестують часто

В державному реєстрі фізичних осіб та підприємств ми поцікавились засновниками ТзОВ «Центр Громадського харчування". Співзасновниками є: Лашкевич Тетяна Володимирівна, Шинке Володимир Володимирович, Гак Андрій Романович (кінцевий бенефіціарний власник), Онищук Василь Олегович (кінцевий бенефіціарний власник), громадянин Туреччини Шахін Махмет (кінцевий бенефіціарний власник). Останнє прізвище читачам нашої газети відоме, адже пан Шахін був в співзасновниках фірми, яка мала виступити інвестором в будівництві багатоповерхівки в зеленій зоні на Текстильній, 2 поряд з гуртожитком. Той намір тоді спинили мешканці, адже будівельні плани суперечили чинному законодавству. Дружина ж пана Махмета Ольга Шахін є інвестором в ще одному проекті - добудові приватного медичного центру до приміщення міської поліклініки № 2. Пані Ольга, коли запитали про таку часту участь в інвестпроектах, пояснила ситуацію.

- Визнаю, що іноді людям не подобаються ті чи інші будівельні роботи, - каже Ольга Шахін. - Але інвестиції для нашого міста надзвичайно важливі. Це розвиток. Ми відстежуємо оголошення про інвестиційні конкурси. Якщо щось цікаве, з точки зору бізнесу і користі громаді, подаємо заявку. Десь виграємо, десь програємо. Щодо Текстильної, то ми зважили на думку людей і не будемо там реалізовувати проект з будівництва багатоповерхівки. Біля поліклініки, завдяки інвестпроекту, виріс сучасний діагностичний центр, а на Лисенка, завдяки інвестуванню соцзабез оновиться без будь-яких витрат міських грошей. То що тут поганого? А ще зважте на робочі місця та податки в місцевий бюджет від працюючих.

Питання реконструкції депутати міської ради піднімали й під час сесії міської ради 16 червня. Начальник управління соцполітики міської ради Володимир Сулима запевнив, що для управління такі роботи вигідні, бо ж буде значне оновлення без затрат бюджетних коштів.

- Щодо роботи управління, то воно працює, - повідомив начальник. - Будівельникам наголошу про кращі заходи безпеки (цього вимагали депутати, адже попід стінами ходять люди, а в кабінетах сидять працівники).

Станом на 24 червня  місце робіт не було належним чином огороджене, лише змонтовані захисні дашки. Крім того, ніде немає інформаційного стенду щодо самих робіт і майбутнього об’єкта, просимо керівників управління, ТзОВ «Центр Громадського харчування" та міську владу звернути на це увагу. 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (37)
  • Анонім

    А що буде як дощ піде?

    Олена Степанова reply Анонім

    Вже було. Затопило кабінети. Знищено і пошкоджено багато документів.

    Діонісій reply Олена Степанова

    якщо вони наробили такого, що був потоп вже, будівельники не подумали, що таке може бути ? вони і не будуть думати далі.  якщо потім воно все завалиться, я не буду здивований, взагалі то схоже на якусь авантюру. Це на зразок того, я купляю квартиру в багатоповерховому будинку на першому поверсі, який вже побудували, роблю там ремонт, живу, а зверху в той час будують інші поверхи. схожу картина ? правда там не живуть , а працюють люди.
  • Anonymous

    ll
  • Jura Jurges

    Як ви патріоти підараси заебали всіх....робете з міста бетон...шо нема місця та зберіться разом будуйте мікрорайон...магазини школи і т д ...будуть робочі місця ....а то замучили вже з тим ущільненням міста....ДОЛБОЙОБИ

    Анонім reply Jura Jurges

    На новий мікрорайон треба і земельку купити і комунікаціі підвести. І договоритись разом. Легше на совбезі 2 поверхи бахнути. Начальник пенсіонер буде тихо сидіти за пару рубасів і надбавочку до пенсіі. Ще й пару мішочків цементу перепаде...

    Anonim Anonimus reply Анонім

    а касир зелінка чого гроші не виділяе на новий мікрорайон, а на своі проекти тільки

    Anonim Anonimus reply Jura Jurges

    за свій кошт ремонтують  а що вам не подобаеться, ремонтуйте ви за свій кошт,люди хоть щось роблять а ви тількм вміете обс,,,ти, дегенерати і люмпени ви

    Олена Степанова reply Anonim Anonimus

    А наш кошт, то місцевий бюджет. То хто дегенерат і люмпен? Може це допис від п.Шахін чи її чоловіка? Анонім Анонімус відкрий личико

    Anonim Anonimus reply Олена Степанова

    о знайома пані, там де ви  то мені особисто все ясно,,,

    Олена Степанова reply Anonim Anonimus

    І до реч,і Anonim Anonimus , вам не завадило б вивчити українську мову, бо ви щира свободівська українка, а вживаєте русизми

    Олена Степанова reply Anonim Anonimus

    Наталюню Драпик мені так само все зрозуміло. От тільки питання з якого дива Вас пече Тернопіль, адже ви тут не проживаєте і навіть не є уродженкою Тернополя

    Jura Jurges reply Anonim Anonimus

    Дебіле за свій кошт ніхто ремонтувати не буде....

    Anonim Anonimus reply Jura Jurges

    пан шкула написали що за свій кошт, читайте уважніше

    Anonymous reply Anonim Anonimus

    Ви взагалі розумієте в чому фішка чи ні??? ну і що з того що вона за свій кошту ремонт зроблять вони ж зверха добудують квартири на продажу і на тому зароблять. Ви б самі були згідні щоб до вашаго будинку де ви живете добудували ще 5 поверхів але зате вам в підїзді зроблять ремонт. Ремонти в соцзабеці має робити міська влада і крапка. По вашій логіці тепер всюда де треба зробити ремонт міськка влада буде відавати забудовниками щоб ті робили ремонт і добудовували скільки хочуть зверху ( до лікарень, дитячих садків, шкіл...)

    Коли строять будинок то розраховують фундамент так чи ні. Вот коли строїли цей будинок як ви думаєте розраховували фундамент на 2 поверхи чи на 5. Кожна тонна грає велику роль. і те що провели комісію і вона дозволила це єрунда тому що фундамент розрахований на 2 поверхи не несучий для 5 поверхів і це при тому що вже є ізнос того фундамента.

    Anonim Anonimus reply Anonymous

    фішка в тому що самопоміч  окупувала наше місто  і взагалі нічого будувати не дозволяе, сидить на касі  зелінка від самопомочі і все, грошец не буде ні на шо , лишень на його проект  який він відмие  з своім громадським активістом, от такі  сумні справи

    Anonymous reply Anonim Anonimus

    в Тернополі ведутся стільки стройок що профтехосвіта мала би бути сама краща в Україні  і ті 5 млн не закриють тої діри.

    Anonim Anonimus reply Anonymous

    стройки ведуться але старі приміщення не ремонтують, а треба би, люди теж хочуть комфортних умов праці,

    Anonymous reply Anonim Anonimus

    ще раз вас запитую ви б дозволили щоб до вашого будинку добудували ще 5 поверхів але зате зробили б вам ремонт в підїзді і зробили дит площадку. по вашій логіці ваш фундамент витримає не один такий підїз ще зверху.

    про які комфортні умови ви говорите?? це про ті що недавно писали в статті що затопило верхні поверха і тепер працівинкам треба сушити документи

    Anonim Anonimus reply Anonymous

    а вас от що пече, ви і е той напевне фундамент який  проти, вам не заплатиои

    Anonymous reply Anonim Anonimus

    добре що вже хоч вам заплатили

    Anonymous reply Anonim Anonimus

    просто дайте відповідь ви б дозволили над вашим будинком побудувати ще один такий будинок??? а ви напевно і є забудовник що так відстоюєте стройку

    Anonymous reply Anonim Anonimus

    ще раз кажу давайте над вашим будинком збудують ще 5 поверхів але вам в підїзді зроблять ремонт. вам теке підійде по вашій логіці то ваш фундамент витримає ще не один такий підїзд

    Anonymous reply Anonim Anonimus

    до чого тут самопоміч. я вам кажу що не можна добудовувати зверху на нерозрахований фундамент а ви мені про самопоміч. невже в Тернополі така проблема з житлом що 40 квартир над соцзабезом рішать це питання???

    Anonim Anonimus reply Anonymous

    а я кажу що не можна узурповувати владу і обкрадати тернополян, якшо вже на то пішло то при будівництві  все розраховуеться, але ви не хочете реконструкціі і ремонту будинку бо ви  адепт самопомочі

    Олена Степанова reply Anonim Anonimus

    Все розаховується? Не смішіть свої копита. Бо багатьом відомо як розраховуєтся. І як ділиться.  Чи невже бюджет не має коштів відремонтувати соцбез? Враховуючи пайовий внесок в розмірі 200000 грн ремонт соцбезу обходиться в 2 млн. А тепер відкрийте Є-дата і подивіться на що ідуть кошти в розмірі набагато більшому ніж 2 млн.

    Anonymous reply Anonim Anonimus

    тобто ви хочите сказати що при будівництві того будинку архітектри врахвали що колись влада дозволить зверху ще добудувати два поверхи і мансардне приміщення??? цікава  у вас логіка оскільки я проти будівництва значить я за самопоміч))))))))))) чи самопоміч чи свобода чи бпп чи тимошенко народний фронт всі вони одного поля ягода і на виборах я просто порчу бюлетень але голосувати ходжу. а вот ви так захищаєте забудовника що похоже на то що ви і є той забудовник

    Anonim Anonimus reply Anonymous

    а чому вас так пече в грудях що  там щосб добуюдують, до речі і справедливо, вам що заплатили щоб  люди не мали ремонту і працювали в хліві

    Anonymous reply Anonim Anonimus

    а вас чому так пече за те щоб люди працювали при ремонті?? ви походу і є забудовник. в соцзабезі до речі теперішній ремонт не як в хліві так що не розказуйте. і головне щоб людей не завалила зверху та забудова-реконструкція а питання ремонту це вже вторичне

    Anonim Anonimus reply Anonim Anonimus

    це 5 мпн , які могли би піти  навіть на фінансування тоі ж профтехосвіти в тернополі, але,,,

    Anonim Anonimus reply Anonim Anonimus

    напевне ці 5 млн підуть тіпа на нову псарню, вже петиція зарегістрована відповідна,таки умикнуть на вітер
  • Діонісій

    і який дебіл то придумав ? та там завалиться все разом з тиб собезом.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
18:06 Таксі у Тернополі: порівняли тарифи різних сервісів виклику авто photo_camera 17:20 У бучацькій школі діти били та цькували однолітків. Хто понесе відповідальність 16:40 Заснував сімейну майстерню дронів та допомагає ЗСУ: історія 21-річного тернополянина 16:05 Чи будуть в Україні додаткові вихідні на Великодні свята Від читача 13:35 Українські поліцейські ліквідували шахрайський call-центр в Одесі, де громадян Чехії ошукали на 5,5 мільйонів гривень 15:28 Із 23 квітня тернополянам можуть вимикати світло у «пікові» години 14:55 Біля Тернополя зіштовхнулися автобус та бус: є постраждалі 14:40 У Тернополі віддали честь полеглому Героєві під час руху колони «На щиті» (ВІДЕО ДНЯ) play_circle_filled photo_camera 14:15 Якою буде ціна на газ з 1 травня: є рішення «Нафтогазу» 13:36 Тернополянин зняв в оренду неіснуюче житло. Як дізнатись чи квартира, яку ви знайшли — реальна 12:56 Українські консульства в Польщі та інших країнах призупинили роботу з чоловіками мобілізаційного віку 12:22 У яких лікарнях Тернопільщини можна отримати допомогу при інсульті 11:43 На Гайовій та Сахарова ремонтують двори та тротуари. Пишіть в коментарях вулиці, де це необхідно також 11:05 Омбудсмен перевірить дитячу бібліотеку в Тернополі після конфлікту працівниці та переселенців 10:25 В Тернополі чоловік отримав два роки тюрми за те, що чинив опір патрульним 09:37 Електронний кабінет військовозобов’язаного: коли має запрацювати та чи всі повинні створити 09:00 У лікарні помер 21-річний воїн Денис Каразія з Кременецької громади 08:01 Безоплатне житло, виплати та субсидія: як переселенцям отримати допомогу на Тернопільщині 22:00 На Тернопільщині цього тижня дощитиме 21:00 Тютюн, алкоголь, нездорове харчування і гіподинамія: Ляшко назвав загрози для розвитку хвороб
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up