Тернополянки вирішили пекти для солдатів пиріжки і печиво

Тернополянки вирішили пекти для солдатів пиріжки і печиво
Тернопільських господинь закликають спекти нашим солдатам в АТО печиво і пиріжки
5-курсниця педуніверситету Люся Бойко з коліжанкою Анею, а також з Оксаною Бучковською, з якою познайомилася через Інтернет, вирішили пекти для бійців в АТО пиріжки та печиво. Дівчата таким чином вирішили долучитися до волонтерського руху в Тернополі.

-Не раз чула і в новинах, і в розповідях бійців, які повертаються зі Сходу, що там їм дуже хочеться солодкого чи печених смаколиків, - каже Люся Бойко. – І тому я з коліжанками вирішили, що ми можемо спекти печиво чи пиріжки, такі вироби, щоб швидко не псувалися, і таким чином бути корисними і допомогти нашим бійцям.

Дівчина побачила у Facebook повідомлення про те, що київські жінки печуть домашню випічку, щоб передавати її для бійців. На її думку, тернополянки нічим не гірші.

Люся розповідає, що полюбляє пекти, таке ж захоплення мають і її подруги. Крім того, вона закликає й інших небайдужих тернополянок приєднатися до їхньої ініціативи.

Відео дня

-         Ми вже два тижні поширюємо в Інтернеті повідомлення: „Підтримайте акцію «ДОМАШНІ СМАКОЛИКИ ДЛЯ НАШИХ СОЛДАТІВ ВІД ТЕРНОПІЛЬСЬКИХ ГОСПОДАРОК!!!” Ми закликаємо зробити благе діло і передати шматок домашнього тепла нашим солдатам у вигляді смаколиків. Це можуть бути пироги, пиріжки і печиво — все, що не псується швидко. Коли назбирається певна кількість добровольців, ми узгодимо з волонтерським Центром, у який день вони будуть відправляти допомогу і спекти "під дату". 

Дівчина каже, що кожна з волонтерок пече вироби з власних продуктів, додатково кошти на цю справу не збирають.

Як розповіла Люся, на оголошення в мережі з ніком Люся Руденька вже почали відгукуватися небайдужі.

-         До нас телефонували навіть з районів, загалом 12 жіночок відгукнулося, - розповіла Люся. – Адже ми активно поширюємо інформацію на сайтах, форумах, в розмовах зі знайомими.

Наразі з конкретною датою випікання дівчата ще не визначилися.

- Ми маємо інформацію, що в п’ятницю-суботу – мають відправляти буси на Схід, але з допомогою в лікарні, - розповідає Люся. - А ми хочемо відправити випічку власне на передову. Ми ще будемо сьогодні-завтра домовлятися з волонтерами з „Логістичного складу” і з волонтерського офісу на Грушевського про конкретну дату, коли треба принести спечене тернополянками.

 

Довідка

Бажаючі підтримати акцію можуть писати в приватні повідомлення Оксані: http://vk.com/id133136682, Люсі: http://vk.com/id53780564 або Ані: https://vk.com/id183632567 ) в мережі В Контакте, або телефонувати за номерами

098-478-05-21, 097-95-02-315. Організатори будуть підтримувати контакти та ділитись інформацією про строки відправки ласощів в зону АТО.
 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:00 У місті на Тернопільщині відновили дзвін старовинного годинника на ратуші 20:00 На вулиці Батьківського двоє тернополян зробили стихійне сміттєзвалище — як відповідатимуть 19:03 Через обмеження тепер затори: чи ремонтуватимуть аварійний міст біля технічного університету photo_camera 18:25 У Тернополі розшукують молоду жінку Від читача 22:29 Тумба Кварцит 110 18:00 Сенатору США, який має чортківське коріння, присвоїли звання «Почесний громадянин Чорткова» 17:00 У Тернополі презентували інформаційно-координаційну платформу для ВПО 16:00 Поліція розшукує 52-річного тернополянина 15:10 Україна повернула тіла 140 полеглих захисників 14:37 У Тернополі 26-27 квітня ремонтують дороги: перелік адрес 14:03 На Київській зіштовхнулися автівки: постраждала жінка 13:35 Мешканці ОСББ закупили за власні кошти дрони для тернопільських військових 12:51 Близько 500 жителів Тернопільщини отримали щеплення у рамках Всесвітнього тижня імунізації 11:52 У Тернополі запалили свічки пам'яті про жертв Чорнобильської катастрофи 11:35 ДТП на дорозі Тернопіль-Ланівці: травмовані водій та дитина 11:03 «На щиті» повертається до рідного дому солдат Володимир Огородник 10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up