Злочинність в Тернополі зашкалює

Злочинність в Тернополі зашкалює
Небезпека. Її, судячи з даних тернопільських полісменів, в Тернополі багато. У місті, у 2015 році зареєстровано на 30% більше злочинів, аніж у 2014-му. Тілесні ушкодження, грабежі, розбої, крадіжки майна та транспорту – всі ці злочини зросли...

Будьте уважні та обережні! Ця порада, судячи з ситуації, актуальна і помічна. За 11 місяців минулого року кількість злочинів в порівнянні з 2014-м, зросла на третину. Не розкритими ж залишилось близько 60% різних трафунків.

Тож пропонуємо вам графіку де відображена злочинність Тернополя в цифрах та відсотках, на основі даних правоохоронців. Це не залякування, а нагадування про те, що ситуація в країні і місті далека від стабільності. Правохоронці наполягають, що докладуть усіх зусиль, аби виправити ситуацію і зробити місто безпечним.

– З часу реформування міліції та мого призначення я поставив чіткі завдання, – сказав керівник міського відділу національної поліції Тернополя Степан Савка на сесії міськради, де звітував про ситуацію лочинністю. – Перш за все, це повна реєстрація усіх випадків у місті. Також це повна і реальна, без приховування, демонстрація ситуації зі злочинністю, з реальними показниками розкриття та допомоги людям. Акцентую увагу, що за півтора місяця в півтори рази зросли показники звернення громадян і втричі збільшилась кількість проваджень.

Відео дня

Тобто, керівник поліції задекларував прозорість реформованого органу. Можливо завдяки цьому тернополяни й можуть бачити реальну і невтішну ситуацію.

– Злочинність у Тернополі, не побоюсь цього слова, зашкалює, – сказав пан Савка. – Але тернополяни можуть розраховувати на поліцію. На патрулювання міста, погодивши з керівником поліції в області, я вивів більшість особового складу. Навіть тих, що звикли в кабінетах працювати. Так, це багатьом не сподобалось. Був супротив, але ситуація потребує таких дій. Місто умовно розділене на сім секторів і в кожному працюють по два екіпажі належним чином обладнані та спорядженні. Крім того залучені до роботи і солдати Національної гвардії.

Також новий керівник міської поліції повідомив, що всі його заступники та керівники основних напрямків – не тернопільські. Це, як він зауважив, відкидає можливість впливу та покривання сумнівних схем.

Наталя ГАЄВСЬКА, практичний психолог:

– Причин зростання рівня злочинності є дві: економічна та психологічна. На економічній зупинятися не буду, бо не фахівець. Щодо психологічної, то необхідно враховувати той факт, що поведінка окремої людини є тісно пов'язаною з соціальними процесами. Тобто, якщо людина перебуває в "хворобливому" оточенні, де є маса прикладів зловживання владою, корупції, насильства, відвертого лицемірства, то це "розв'язує їй руки": "іншим можна, особливо владі, отже можна і мені". Якщо ж порівняти збільшення рівня злочинності в 2014-му та 2015-му, то тут в першу чергу необхідно відмітити зростання рівня тривоги в середині суспільства, а також зростання нетерпимості. Це пов'язано з подіями на Сході та реакцією людей на ці події. Відсутність необхідних реформ, невизначеність майбутнього курсу країни розхитують не лише суспільство, але й кожну окрему людину, створює відчуття, що "живемо останні дні". Через війну пройдено символічний поріг насильства. Люди більше схильні до насильницької поведінки ніж, скажімо, кілька років тому. Вирішення цієї проблеми таки є. На рівні владних структур необхідно починати із впровадження чітких правил поведінки: законодавчих, правових, економічних, будь-яких для всіх без винятку. Тоді не буде негативного прикладу. І, звичайно, необхідно пам'ятати, що злочини легше попередити, ніж мати справу з наслідками. Варто огранізувати та вдосконалити реабілітаційні центри для воїнів АТО та їхніх сімей – особливо для їхніх сімей! Та й просто не залишатися байдужими одне до одного.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (4)
  • Анонім

    Ось Нам і нова Піліція, рівень злочинності зріс, розкриття впало, все саме цікаве ще попереду. Купуйте поп корн, буде "весело" заживемо по новому, як у 90-х.
  • Анонім

    Ще одна причина не їхати за кордон
  • Анонім

    Причина - це кодло ,яке понаїхало із Східних областей ,запустили  тхіря в курятник..,блядська влада із своїми гуманітарним гемороєм , а провіряти різне кацапське бидло на вшивість,перед тим як запустити в спокійні регіони як Тернопіль хто буде ?
  • Анонім

    Панаєлаха(((
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
19:00 Великодні гостинці для військових збирають у Тернополі: що й куди приносити? 18:10 У Кутківецький ліс викликали дві «швидких», там знайшли непритомних підлітків (ОНОВЛЮЄТЬСЯ) 18:01 На Тернопільщині в останню путь провели 50-річного священника 17:01 Під час гасіння пожежі у свинокомплексі в Тернопільському районі врятували 650 тварин Від читача 22:30 В новому мікрорайоні "Північний" жителі кількох будинків можуть залишитись без під'їзної дороги 16:00 Нові катальпи біля парку «Сопільче»: як виглядають? (ФОТО ДНЯ) photo_camera 15:00 Зеленський увів в дію рішення РНБО щодо обмеження роботи онлайн-казино 14:09 Пожежа у Тернополі — стовп чорного диму бачили з різних мікрорайонів міста. Подробиці 14:00 У Тернополі презентували фільм «Вовк. Страху нема» — екранізовану історію відваги воїнів ЗСУ 12:55 У полі на Бучаччині знайшли мертвою зниклу 72-річну жінку 11:25 ДТП поблизу Тернопільської митниці – на дорозі не розминулись два авто 11:00 Для дачників в Тернополі курсуватимуть спеціальні маршрутки (ГРАФІК) 10:02 По всій країні розшукують двох чоловіків, які розстріляли поліцейських на Вінниччині 10:00 Синоптики попереджають про заморозки у вихідні на Тернопільщині 09:01 Рум’яні пиріжки: як приготувати смачні та пишні смаколики без дріжджів на кефірі 22:01 Прикрашає тарілки тернопільською вишивкою та архітектурою: історія майстрині Софії Демків 21:00 У ДТП на Тернопільщині постраждали п'ятеро людей 20:01 Поранений, але незламний: історія воїна-лісівника з Тернопільщини, який готується до протезування photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up