Чотирнадцять тернопільських міліціонерів поранило в зоні АТО


Чотирнадцять тернопільських міліціонерів поранило в зоні АТО
Андрій Дудар - керівник чергової частини обласної міліції - після поранення знову поїхав в АТО
За час служби на Сході поранення отримали 14 правоохоронців. Загиблих, на щастя, немає. Зараз у зоні АТО близько півтори сотні міліціонерів, чотири загони – у гарячих точках

700 міліціонерів з Тернопільщини побували в зоні АТО від початку спецоперації.

Чотирнадцять за цей час отримали поранення різного ступеню тяжкості. Двоє з них після одужання знову поїхали на Схід.  

  • Наразі в зоні АТО перебуває більш, як півтори сотні наших колег, - повідомив начальник сектору зв’язків з громадськістю обласної міліції Сергій Крета. - Це й оперативники, працівники ДАІ, представники інших служб. 50 чоловік – з батальйону «Тернопіль».

Одна група, як стало нам відомо, дислокується поблизу Лисичанська. Служать наші правоохоронці і на блок-постах біля Попасної та неподалік Щастя. Загалом чотири загони – в гарячих точках.

Відео дня

З чотирнадцяти поранених двоє знову виявили бажання повернутись на Схід і зараз перебувають в зоні АТО. Одного – тяжко пораненого правоохоронця – після лікування та реабілітації перевели на роботу на Київщину. А п’ятеро отримали контузію одночасно.

  • Тоді відбувалось бомбування  з мінометів, - розповів т.в.о. начальнка обласної міліції Олександр Богомол. - 10 чоловік перебували в бліндажі. Туди потрапила міна і застрягла між перекриттям. П’ятеро людей отримали контузію. Всі поранені правоохоронці пройшли реабілітацію.

Перша ж поїздка на Схід закінчилась для двох тернопільських правоохоронців – екс-беркутівців -  серйозними пораненнями. Обоє довго лікувались в Харківському медзакладі. В тілі одного з правоохоронців, в якого міна розірвалась під ногами, досі є осколки. 

Коментарі (8)
  • Анонім

    просто мєнти памятають як ви їм спалили відділок, машини поперекидали, на коліна ставили, тому і не хочуть воювати невідомо за кого... бо потім знов щось не сподобається і знов все спалите їм

    Anonymous reply Анонім

    Уті-путі, то вони образилися, тому й не воюють?)))
  • Анонім

    а чому міліціонерів і колишніх міліціонерів не мобілізовують. це ж найбільш підготовлені люди до бойових дій. вони на це вчилися за державні гроші, і отримують велику зарплату. тим більше АТО це по суті міліцейська операція а не військова. насправді міліція яка відїжає в зону ато там нічого не робить. вони ближче ніж на 20 км до лінії фронту не підїжають.
  • Анонім

    youtube.com/watch?v=Pq8zxQ9qHVA
  • тернополянка

    Воно то так все, не хочеться міряти всіх однією гребінкою. але про службу правоохоронців в АТо вже ходять легенди...На передовій мало хто з них буває, в більшості стоять на постах на кордонах з харківською, дніпропетровською областю, стоять на дорогах, шманають волонтерів, дехто умудряється привезти по пакету-два нових теплих шкарпеток (тих, що, мабуть, пенсіонери з пенсії купують, чи дітки гроші складені віддають), бухають там по-чорному (це вже рідні розповідають, що додому пяні дзвонять). а потім приїжджають додому, швиденько оформляють пільги, статус учасника АТО і саме основне-земельку отримують....Отака от вона служба...а найобразливіше те, що молоді пенсіонери військові чи менти перші тікають від мобілізації, мотивуючи це тим, що вони вже віддали борг Батьківщині...Отакі в нас захисники...А влада хоче, щоб воювати йшли вчителі, будівельники, слюсарі і т.д.?Сумно, дуже сумно...Не хочу  нікого ображати, але всі наведені факти розповідали мені люди, які мають так чи інакше дотик до наших правоохоронних органів...

    Anonymous reply тернополянка

    Абсолютно підтримую. В нас 200 тис. міліціонерів. Це в 2 рази більше, ніж в середньому по Європі на душу населення. Плюс орієнтовно 150 тис. професійних військових. Поясніть мені, якого дідька на передову мають йти люди, які ніколи в руках пістолета не тримали? Вчителі, інженери, музиканти... Хто на що вчився - тим хай і займається. А то міліція на місяць відправляється в АТО, "охороняти порядок" на звільнених територіях, а на передову хай лізуть цивільні. Прийшов час відробляти людські податки і свою зарплату.

    Anonymous reply Anonymous

    Пардон, опечатка: не 200 тис., а майже 400!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
11:03 «На щиті» повертається до рідного дому солдат Володимир Огородник 10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства Від читача 17:01 Багаторічна співпраця ОЦЗ з газетою «Вільне життя» 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя 08:05 Якою буде ціна на газ з 1 травня: є рішення «Нафтогазу» 22:03 Історичні будівлі та карти старого міста: які бронзові мініатюри є у Тернополі photo_camera 21:03 Що тернополяни покладуть до великоднього кошика та скільки готові витратити (ОПИТУВАННЯ) photo_camera 20:01 Жінка з Тернопільщини втратила 32 000 гривень, повіривши шахраям 19:00 У Кременецькому районі в результаті займання авто загинув 36-річний чоловік 18:42 У Тернополі збили 17-річного мотоцикліста: хлопця госпіталізували 18:00 Відбудеться зустріч з бойовим командиром із відомого батальйону «Вовки Да Вінчі» Олександром Ябчанкою 17:15 Не стало воїна з Тернопільщини Володимира Леськіва 17:00 Магазини побутової та цифрової техніки: Все для Вашого дому та офісу (партнерський проєкт) 16:30 На вулицях міста відновлюють дорожню розмітку на пішохідних переходах photo_camera 15:30 Куди піти, що подивитися у Тернополі 25-28 квітня 14:40 На Театральному майдані працює вакциальнький автобус: від яких хвороб можна щепитися photo_camera 14:00 Суд звільнив від покарання чоловіка, який ухилився від призову, бо він добровільно пішов служити у ЗСУ 13:32 У Страсну П'ятницю в Зарваниці відбудеться Хресна дорога
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up