Тернополяни ховаються від повісток за дверима та втікають за кордон

Тернополяни ховаються від повісток за дверима та втікають за кордон
Тернополяни масово ухиляються від отримання повісток в армію. Вони ховаються, не відчиняють двері, втікають за кордон або взагалі не з'являються у воєнкомат.

"Його немає вдома, такий тут не проживає", - такі відповіді часто доводиться чути працівникам жеків, які розносять повістки. Про проблеми, з якими військкомат стикається під час часткової мобілізації у Тернополі розповів на виконкомі міськради військовий комісар тернопільського об’єднаного комісаріату, підполковник Володимир Горюк. Причому, подібні проблеми повторюються під час всіх трьох хвиль мобілізації.

- На обліку тернопільського комісаріату перебуває більше 10 тисяч військово зобов’язаних, - каже комісар. – Приміром, в першу чергу мобілізації викликали 3695 чоловік, повістки отримали – 764, відмовились від отримання повісток – 53, визнані непридатними - 126, звільнені  від призову – 56. В результаті відправили у війська лише 98 чоловік.  

Під час другої хвилі мобілізації викликали близько 4 тис чоловік, а в результаті служити відправили 97 осіб, додає Володимир Горюк. Під час третьої хвилі мобілізації, яка триває досі, військкомат викликає 7491 чоловік. Наразі отримали повістки 902 людини.

Відео дня

- Бувають випадки, коли чоловік ходить по хаті, а дружина відчиняє двері і каже, що його немає вдома або що вона його нікуди не пустить, - каже комісар. - Приміром, минулого тижня жеки мали роздати 450 повісток, а вручили лише 7.

Проблеми є і власне з рознесенням повісток. Цим мають займатися жеки, які на жаль не виділяють для такої роботи достатньо людей.

- Не можу сказати, що жеки не працюють, але повістки розносить лише одна людина - паспортистка, - каже комісар. - Хоча у жеках мають бути посильні, які на випадок мобілізації  повинні розносити повістки. Але це не виконується.

Володимир Горюк також додає, що отримання повістки не означає, що людину одразу заберуть в армію. Спершу чоловік має пройти медкомісію.

- Пропоную депутатам міськради пройти комісію, це не означає, що вони підуть в армію, але може таким чином вони дадуть приклад іншим і питання зрушиться, - запропонував комісар.

Він зауважує, що у військо не беруть усіх підряд. Приміром, раніше була потреба у танкістах, потім у десантниках. Нині потрібні артилеристи, навідники, тощо.

До слова, міський голова пообіцяв провести роботу з жеками, аби ті активніше розносили повістки. 

Коментарі (4)
  • y

    Тернопільський міський труси? або, як багато грошей ви повинні заплатити, щоб військовий комісар?
  • Маховик правди

    Давайте говорити так ,що в країні не оголошено військовий стан і коли починають тягати тих у кого у військовому білеті написвно у мирний час до в/с непридатний ,то як з юридичної точки зору потім військомати будуть оформляти документи . На мою думку коли в країні буде мир , то потім піде масове кидалово з сторони військових клерків бо зараз так можуть перекрути всю документацію через одне слово і ще потім докажи ,що ти воював , чи докажи інвалідність ,можуть написати ,що ти був доброволцем і це твоя ініціатива ,а як показує життева практика ініціатива дрючить ініціатора . Ось коли оголосять військовий стан тоді і можна воювати і взагалі тут хтось казав що зброї вистачить всім так ось в зоні АТО добровольцям дають автомати котрі після першого ріжка починають клинити і взагалі я сумніваюсь ,що у нас є нормальна зброя . А коли буде 4 хвиля мобілізації то взагалі буде як в часи великої вітчизняної війни коли казали "зброю в бою здобудеш" або як давали срані рушниці котрі постійно треба було перезаряжати і 5 патронів до них .У мене взагалі складається враження ,що у нас вже і боєприпасів мало лишилося щоб повноцінно воювати з РФ .
  • Олег

    Хлопці не тікають за кордон, вони давно там. А ви краще напишіть,скільки коштувало у військоматі отримати довідку для закордонного паспорта навіть студенту, який вчиться в Польщі, Німеччині і т.п. Розкажіть про кримінальну схему:  військомат, паспортний стіл, прокуратура. Для журналістів цікава тема для розслідування.
  • Валентина Веснушка

    А військовий комісар часом не розказав скільки коштує відкупитись від повістки,чи він,бідолашний,не знає?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:00 На фронті загинув відомий волонтер Едуард Хатмуллін. Прощатимуться з воїном у Шумську 21:00 Біля Катедри на Великдень відбудуться гаївки 20:01 З фісташками, трояндами та позолотою: скільки коштують авторські паски та де придбати 19:00 Як відбуватимуться богослужіння на Великдень у тернопільських церквах Від читача 17:08 Кіберполіція запустила проєкт "Чатові онлайн" 18:10 Підтвердили загибель військовослужбовця з Підволочиської громади 17:06 «Діду, рятуй, бо бабуся б'є маму»: засудили за те, що, розбороняючи, вдарив сусідку 16:05 Аварія на Замонастирській — рух транспорту ускладнений 15:35 200 доларів і 500 гривень: жителя Тернопільського району підозрюють у підкупі працівників поліції 15:03 Скуповують м’ясо та паски: як тернополяни готуються до Великодня photo_camera 14:05 У Тернополі 18 багатоквартирних будинків відремонтують на умовах співфінансування 13:20 Як отримати посвідчення донора крові у Тернополі: «20 хвилин» перевірили photo_camera 12:40 У тернопільському гідропарку «Сопільче» відкрився зоокуток photo_camera 11:30 У Гусятині 17-річний хлопець на мотоциклі зіткнувся з автобусом 11:05 Тернопільського лікаря нагородили грамотою Верховної Ради «За заслуги перед українським народом» 10:25 На 2 і 3 травня в районі вулиці Сахарова змінили рух громадського транспорту 09:46 Школярка з Заліщиків отримуватиме стипендію Президента 09:00 Тернопільська громада втратила захисника Руслана Зазуляка 08:01 Тарифи на платні медичні послуги Тернопільської міської дитячої лікарні затвердив виконком (документ)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up