Тернополяни відправили в зону АТО 150 буржуйок і 600 «миколайчиків»


Тернополяни відправили в зону АТО 150 буржуйок і 600 «миколайчиків»
Теплі речі для військових, біженців і сиріт збирають на складі №2 Логістичного центру допомоги бійцям АТО. Також там виготовляють буржуйки і спиртівки для потреб бійців, маскувальні сітки і костюми. А ще відправляють подарунки солдатам до Дня Св. Миколая від тернополян.

- За період нашої роботи завдяки тернополянам ми одягнули близько 4 тисяч військових, - каже керівник складу №2 Логістичного центру допомоги бійцям АТО, член об’єднання заради громади «Ядро» Тарас Білан. – Днями від громади Тернопільщини теплий одяг отримали і біженці-східняки – причому як дорослі, так і малеча. Всього – близько 3 тонн.

Склад №2 Логістичний центр кілька місяців тому відкривав саме для збору теплих речей. Однак, з часом тут почали виготовляти сітки та костюми маскувальні, спиртівки та буржуйки.
- Щодо буржуйок – то наші, тернопільські, – одні з найкращих, - каже Тарас Білан. – Це відгуки хлопців з передової. Якщо починали ми з кустарного виробництва, зараз поступово перейшли на серійне. Наразі на складі №2 лише координують роботу інших та розрізають газові балони. Ця робота – найважча. І виконують її звичайні городяни.

Відео дня

На передовій вже є 150 «яристих» буржуйок. Ще 100 волонтери зараз готують до відправки в зону АТО.

- Ми звертаємось до всіх - хто має метал, труби, арматуру, балони – приносьте, все знадобиться, - каже Тарас Білан. - У нас зараз безвідходне виробництво.

Не так давно на складі розпочали виготовляти спиртівки, за допомогою яких солдати можуть і зігрітись, і їжу підігріти. Це – пристрій із сухим спиртом. Нещодавно волонтери підключили до справи сусіднє училище і в день таких тепер виготовляють близько 1 700 штук.

Безвідходне виробництво стосується не лише металевих виробів. Зі старих пальт, скажімо, волонтери роблять устилки для взуття. Хто приносив бавовняну тканину – з неї вже пошили спідню білизну для вояків. Старі в’язані речі розпускають на нитки, з яких жінки в’яжуть шапки, шкарпетки та теплі балаклави.  

- Навіть якщо одяг ношений, ми його сортуємо, - пояснив Тарас Білан. - Кращі речі йдуть бійцям в зону АТО. Ті, що у трохи гіршому стані – біженцям на Схід. Переправляємо у санаторії, де живуть ці люди.

Збирають тут і подарунки для наших захисників до Дня св. Миколая. 600 вже поїхали в зону АТО, 150 вже готові до відправки.

- Ми не розпаковуємо їх і не знаємо, що в середині, - зізнався Тарас Білан. - Це має бути сюрпризом для бійців.

Волонтери закликають усіх тернополян готувати святкові пакунки для вояків. Це може бути щось з предметів гігієни, шоколадка, теплі рукавиці чи навіть шкарпетки, кажуть волонтери. Бажано покласти до пакунка щире постання бійцям, дитячий малюнок чи невеличку вітальну листівку – їм буде приємно.

  • Ми закликаємо всіх - збирайте подарунки для вояків на своїх підприємствах, - звернувся Тарас Білан. – Якщо не маєте можливості доправити пакунки на склад – телефонуйте. Ми під’їдемо і заберемо.

 

Довідка

Адреса складу №2 Логістичного центру: м. Тернопіль, вул. Дністрянського, 10. Тел. складу: 068-587-45-54, колл-центру: 097-205-50-55.    

 

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
16:00 «На одну сироту у світі менше»: Олексій Філюк взяв опіку над 14-річним хлопцем 15:39 Редакція «20 хвилин» долучилася до мережі «Вікно Відновлення». Відбудовуємо країну разом! photo_camera 15:20 Усе для ванної кімнати: огляд магазинів сантехніки Тернополя (партнерський проєкт) 15:00 Військовослужбовцю Тернопільського військкомату, якого затримали на корупції, обрали запобіжний захід Від читача 14:06 Ціни на аналізи в лабораторіях Тернополя. Огляд ринку 14:05 Жителя Чортківщини підозрюють в організації схеми переправлення чоловіків через кордон 13:15 Знімають асфальт та кладуть нову бруківку: на вулиці Торговиці знижують висоту бордюрів play_circle_filled photo_camera 12:46 На «Алясці» чоловік пошкодив чотири автомобілі, припарковані у дворах — поліція play_circle_filled 11:25 Масована атака росії: удару зазнали об'єкти критичної інфраструктури України 11:01 На Тернопільщині через негоду перебої з електропостачанням є у 39 населених пунктах 10:25 У Мінекономіки назвали причини переходу на літній час 09:35 Помер військовослужбовець із Кременецької громади 09:00 29 березня без світла буде одна вулиця в Тернополі 08:00 У Тернополі відновлюють футбольні матчі з вболівальниками 22:20 Поліція розшукує 15-річного хлопця з Чорткова Олександра Мороза 22:00 Дитячу травматологію змінив на артбригаду: історія молодого лікаря-науковця 21:00 У Тернополі прощатимуться із військовослужбовцем Іваном Грицком 20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up