Фільм про великого отця покажуть у Тернополі


Фільм про великого отця покажуть у Тернополі
Тернополян запрошують на перегляд прем'єри фільму про великого українського святителя, богослова, патріота та воїна УПА – митрополита Іоанна Боднарчука “Святитель та патріот”. Показ фільму буде 28 листопада о 17.00 у "Палаці кіно".

Вхід - безкоштовний, а бажаючі також можуть окремо придбати диск з фільмом.
- Так сталось, що діяльність митрополита Іоанна більше проявилась у інших областях, а на Тернопіллі він є незаслужено забутим, – розповів високопреосвященний архиєпископ, керуючий тернопільською єпархією УПЦ КП Нестор – Ми дуже хотіли б, аби тернополяни дізнались більше про видатного земляка, яким справді можна гордитись. Адже - це людина, яка зробила чи не найбільше для становлення незалежної української православної церкви. 

Фільм розповість глядачу про життєвий шлях та становлення митрополита Іоанна, покаже кадри забутої кінохроніки та розповіді від знайомих із ним людей. 
- Дуже трагічною була його смерть. 9 листопада 1994 року він їхав на службу і у дорозі схопило серце. Він потрапив у аварію і загинув, - розповідає архиєпископ Нестор – Також є й інші версії його смерті. Про це також можна почути у фільмі.


Павло ЛОТОЦЬКИЙ, 093-252-88-83.

Відео дня

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:20 Поліція розшукує 15-річного хлопця з Чорткова Олександра Мороза 22:00 Дитячу травматологію змінив на артбригаду: історія молодого лікаря-науковця 21:00 У Тернополі прощатимуться із військовослужбовцем Іваном Грицком 20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян? 14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру 12:00 На дорогах Тернопільщини вітер повалив понад 20 дерев 11:35 На Тернопільському ставі починається сезон водних прогулянок 11:15 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:45 1 квітня розпочинається нерестова заборона на вилов риби 10:10 На Оболоня пограбували жінку 09:50 Прямий маршрут Прага-Чоп: Укрзалізниця відкриває нові горизонти (на правах реклами)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up