Тернопільська молодь хоче скейт-парк


Тернопільська молодь хоче скейт-парк
Соціальний ролик зі зверненням про створення в Тернополі скейт-парку продемонстрували сьогодні місцеві активісти.

Тернопіль – єдиний обласний центр, у якому немає парку для скейтерів, розповів автор відео ЮріСобі. Тому соціальний ролик створений, аби продемонструвати цю проблему і звернути на неї увагу, аби вирішити чимшвидше.

 - На цьому відео дуже добре видно, де катається тернопільська молодь, - продовжує розповідати ЮріСобі - В цьому є основна проблема, що катаються вони всюди, де тільки можна: в парках, по дорогах, де є нормальне покриття. Але було б добре мати для екстремального катання спеціалізований майданчик.

До органів місцевого самоврядування скейтери міста зверталися вже неодноразово, розповідають активісти.

Відео дня

 - Але кожного разу виникають різні проблеми, - розповідає один із ініціаторів створення скейт-парку, тернопільський скейтер Леонід. – Зараз же нам пропонують кілька варіантів, де можна було б розмісти майданчик. Але до кінця це питання так  і не вирішене. Крім того ще потрібно знайти інвестора, який би допоміг нам у будівництві парку. Тому маємо великі надії, що після демонстрації ролика, проблема зрушиться з місця.

В Тернополі є близько двохсот скейтерів, а створення спеціального майданчика допомогло б у поширенні цього виду спорту, вважають активісти.

Міська влада про проблему дійсно знає і намагається йти хлопцям назустріч у її вирішенні, розповів начальник управління у справах сімї, молодіжної політики та спорту Микола Круть.

 - Поки є варіант виділити для скейт-парку місце у парку Шевченка, за майданчиком «Динамо», - каже пан Круть. – Однак там спочатку потрібно провести ремонт, замінити покриття на міцніше, адже воно має бути більш стійким, ніж для звичайних прогулянок. Хлопці ж не лише на роликах та скейтах катаються. Вони на них стрибають, катаються на біміксах.

Самі ж активісти звертають увагу, що для майданчика їм би ідеально підійшов острівець Чайка.

 - Там покриття збережені і місцина відокремленна, є освітлення, - каже ЮріСобі, -  Лише рампи поставити  - і питання вирішене.

Однак міська влада переконує, що на таке рішення буде чимало скарг від молодих матусь, які саме там гуляють із дітьми.

 

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (6)
  • Анонім

    Парк повинен бути не малий...

    Скейтерів дуже багато, роллерів також не мало, так само як біміксерів.

    Чим менше він буде, тим більше шансів на травми.
  • Анонім

    Однозначно потрібно щось їз спортивної інфраструктури.

    У Парку Національного відродження є природна рампа (рів різної висоти від мілкого до глибокого). Але із вибором місця треба ретельно все зважити, адже є вірогідність того що у парковій зоні скейтери можуть багато залишати мусору, пляшки із пива і тд...

    Анонім reply Анонім

    там є рів на вїзді у парк, і на його основі може получитись каркас рампи різної висоти, тільки там асфальтове покриття не підходяще для коліс скейту.

    Ірвін Воркерс reply Анонім

    це місце не підходить для облаштування, екстремалів більш цікавить рівна поверхня придатна для катання, з різного роду фігурами. (от до прикладу такий майданчик у Львові)
  • marijka

    В нашому місті стільки забудовників, які могли б хоч раз збудувати не тільки щось собі, але й для громади міста.
  • Анонім

    я сама  молода мама  -  для гуляння в парку місця достатньо, нічого не маю проти того, щоб облаштувати місце для скейтерів на островку, наші діти підростуть і вже будуть мати де проводити час.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
12:46 На «Алясці» чоловік пошкодив чотири автомобілі, припарковані у дворах — поліція 11:25 Масована атака росії: удару зазнали об'єкти критичної інфраструктури України 11:01 На Тернопільщині через негоду перебої з електропостачанням є у 39 населених пунктах 10:25 У Мінекономіки назвали причини переходу на літній час Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 09:35 Помер військовослужбовець із Кременецької громади 09:00 29 березня без світла буде одна вулиця в Тернополі 08:00 У Тернополі відновлюють футбольні матчі з вболівальниками 22:20 Поліція розшукує 15-річного хлопця з Чорткова Олександра Мороза 22:00 Дитячу травматологію змінив на артбригаду: історія молодого лікаря-науковця 21:00 У Тернополі прощатимуться із військовослужбовцем Іваном Грицком 20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян? 14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up