З різних міст України та з Чехії приїхали у Тернопіль, аби покататися на тролейбусі

З різних міст України та з Чехії приїхали у Тернопіль, аби покататися на тролейбусі

Близько 50 шанувальників “рогатих” приїхали до Тернополя, аби покататися двома орендованими тролейбусами КП “Тернопільелектротранс”: одного із них незабаром спишуть, а інший нещодавно відреставрували.

З 12.00 до 16.00 у неділю, 15 травня, каталися учасники містом на тернопільських тролейбусах. Запевняють, що руху громадського транспорту така акція не заважала.

- Час від часу проводилися "фотостопи" в мальовничих місцях, щоб гості акції мали змогу зазнимкувати "героїв дня", а якщо наздоганяв маршрутний тролейбус дня, то водії знімали штанги з лінії та пропускали їх, - каже учасник акції Антон Бриних.

Орендовали два тролейбуси: ЮМЗ-Т1 та Шкода-14Тр.

Відео дня

- ЮМЗ-Т1 - перша масова модель українського тролейбуса, "вимираючий вид" - їх лишилося вже дуже мало, і конкретно цей №119, випущений у 1992 році, скоро буде списаний, тому ця акція була своєрідним "прощанням" з ЮМЗ-Т1, - продовжує Антон. -  Другий тролейбус - Шкода-14Тр - капітально відремонтований у Тернополі, за якістю не поступається новому, бо роботи виконані на найвищому рівні.

На таке катання приїхали шанувальники тролейбусів з різних міст України: Києва, Львова, Луцька, Рівного, Одеси, Білої Церкви, - були навіть двоє учасників із Чехії, розповів Антон Бриних. Такі акції вони проводять час від часу в різних містах країни.

- Ми каталися по всіх нових лініях Тернополя (Корольова-Сахарова, Окружна-Довженка, Лучаківського), - зазначає Антон.  - Адже у Тернополі тролейбус - пріоритетний вид міського транспорту, бо масово закупляються тролейбуси-"гармошки" великої місткості Шкода-15Тр (цього року очікується 10 машин) та будуються нові лінії - зокрема цього року мають з"єднати лінії по вул. Текстильній та на Алясці повз ТЦ "Подоляни".

Фото: Антон Бриних.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
08:01 Розпочався Страсний тиждень: особливості кожного дня від понеділка до неділі 08:01 У центрі Заліщиків встановили розкішні Великодні декорації. ФОТО photo_camera 20:01 Тернополянка замовила собаку потягом, а коли прийшла зустрічати — його там не було 19:01 З 1 травня в Україні на водіїв чекають зміни Від читача 11:33 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 18:01 Кошики, великодні свічки та вербу купували тернополяни на ярмарку, щоб допомогти ЗСУ photo_camera 17:03 «Дрони треба вже»: у Тернополі відбувся благодійний концерт на підтримку ЗСУ 16:01 «За тиждень — Великдень!»: тернополяни освятили вербу та діляться фото в соцмережах photo_camera 15:05 «Моє серце два роки в полоні»: матері та дружини благають звільнити військових 14:00 Ціни стартують від 29 гривень: де та за скільки можна придбати великодні паски у Тернополі 13:02 Прочісують поля та ліси: розшук чоловіка з Кременеччини 12:01 Що можна і не можна обговорювати з сімейним лікарем. Пояснює НСЗУ 11:00 Тернополяни освячують вербу: репортаж з храмів 10:02 У Почаєві прощатимуться з захисником Русланом Петриком 09:02 До Великоднього столу: рецепт соковитого курячого філе по-індійськи
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up