Треба на ділі довести, що тернополяни не "косять" від мобілізації, кажуть у військкоматі

Треба на ділі довести, що тернополяни не "косять" від мобілізації, кажуть у військкоматі
В тернопільському військовому комісаріаті не знайомі із дописом волонтера та радника президента України Юрія Бірюкова, де він розкритикував низьку явку в західних областях у зв'язку з мобілізацією, зокрема, і в Тернопільській. Однак, щоб таких заяв не було надалі потрібно виконувати свій громалянський обов'язок до кінця, зазначив в.о. військового комісара Тернопільського обласного військового комісаріату Володимир Катинський.

 - Відверто кажучи, я не ознайомлений з думкою пана Бірюкова, - каже пан Катинський. - Але те, що явка дійсно низька - це факт. Не можу вам зараз навести цифри, але, наскільки мені відомо, ми йдемо по плану. Однак, коли в 90% випадків людям просто не відчиняють двері, щоб забрати повістку, - це говорить про що? Ворожа пропаганда діє доволі сильно. Окрім того, нам потрібно змінювати законодавство, і вказувати, що в разі мобілізації першим ділом мають приходити військові та люди з досвідом. Але наразі ми викликаємо всіх.

Поставити себе на місце військових, які чекають ротації, просить пан Катинський тих, хто збираєтьтся уникнути свого громадянського обов'язку.

 - Я вкотре наголошую: ніхто не буде посилати необізнаних у військовій справі людей одразу ж в зону АТО! - каже пан Катинський. - Спочатку буде навчання. Воно триває до 50 діб. І тільки тоді військовозобов'язані будуть відправлені в зону бойових дій. Подумайте про тих, хто місяцями не бачить рідних, бо їх немає ким замінити! Я впевнений, що 90% із них потім знову повернуться в зону АТО вже за власним бажанням.

Відео дня

Нагадаємо, вчора Юрій Бірюков розмістив на своїй сторінці у Фейсбуці власну думку стосовно перших результатів мобілізації. Зокрема, навів приклад, що в селі Конюхи Козівського району два автобуси із військовозобов'язаними виїхали на територію Росії.

Сьогодні ж, 28 січня, цей допис пан Бірюков видалив.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (26)
  • Маховик правди

    Кажете 75% людей зі Сходу підтримують Росію , то виникає питання ,а пенсії,зарплати ,соціальні виплати і таке подібне теж в Росії отримують .Наші хлопці в першу чергу захищають решту території щоб та шобла не полізла на інші областя, військовим ЗСУ той Донбас і нах..... не потрібен. Так є місця на Донбасі де 80 % населення підтримують ту й....ту новоросію і де так звані місцеві жителі вбивають наших військових, то з такими особами я вважаю треба поступати ,як в свій час поступав Сталін коли після війни виловлювали всіх так званих поліцаїв котрі допомагали ворогу і просто існував польовий трибунал ,котрий за 5 хвилин виносив вирок і приводив його в дію,і там не дивилися ,що то свій народ . Єдина помилка влади це те ,що треба було або ще в зародиші ліквідувати ту шоблу ,або пояснити людям ,що після так званого референдума ця так звана республіка перестане фінансуватися Україною тобто пенсії ,зарплати,соціальні виплати перестати виплачувати ,продукти харчування перестати завозити ,газ ,вода ,електрика все  обх....ти ,перестати вести фінансові операції в тому числі закупівля вугілля  ,а кордон переміститься на всі прилеглі до Донбаса областя і все там  замінувати ,прокопати рови ,поставити вишки з кулеметами , довготривалі доти позаливати все  бетоном і таке подібне я б подивився скільки так звана новоросія б проіснувала в ізоляції  . Я взагалі дивуюсь чому Україна годує окупантів в криму ,електроенергію направляє ,чому не закритий кордон з Придністровям і таке подібне .
  • Анонім

    75% людей зі Сходу підтримують Росію,тому   ввійшли   російські військові. То хлопці мають їхати і воювати і вбивати свій народ, тільке за те що в нього інша думка? Силою нікого не втримаєш ! Якщо влада би хотіла українозувати Схід , вона би це зробила, а не кидала людей з зброєю з Заходу на них . Це все велика політика і великі гроші, а страдають від цього маленькі люди!!!
  • Анонім

    А ви не думаэте глобально, що це відбувається геноцид українців, ті хлопці яких пораранених привезли з АТО без геніталій, і всі це за мовчують , бояться полетіти з посади, а поясніть де усі кошти яка наша вверхівка понапозичала у західних сусідів, а хлопцям які у ато простий народ скидається грошима????????

    тернополянка reply Анонім

    " ті хлопці яких пораранених привезли з АТО без геніталій"-це інформація з розряду ОБС (одна баба сказала)-не перевірена і не підтверджена ніким..Вчора зявився ще один фейк, що до Хмельницька привезли хлопців із сшитими пальцями на руках...А може досить нам вже плітки збирати і паніку наганяти...
  • Анонім

    Кожного дня два, три трупа по області!!! Скільки ще то буде тривати? Влада нічого не робить, це завал!

    Voropaj Oxana reply Анонім

    Як то не робить?Мобілізує тих хто ще не труп!

    Анонім reply Анонім

    Що роблять ті, що ховаються? Чому звикли все валити на владу? Що зробив для держави хоча б один із нас?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:01 Прикрашає тарілки тернопільською вишивкою та архітектурою: історія майстрині Софії Демків 21:00 У ДТП на Тернопільщині постраждали п'ятеро людей 20:01 Поранений, але незламний: історія воїна-лісівника з Тернопільщини, який готується до протезування photo_camera 19:00 Жінки на керівних і бойових посадах в армії: що про це думають тернополяни? (ОПИТУВАННЯ) play_circle_filled Від читача 22:30 В новому мікрорайоні "Північний" жителі кількох будинків можуть залишитись без під'їзної дороги 18:00 У Тернополі має запрацювати креативний простір OPEN SPACE 17:01 У центрі Тернополя квітне магнолія (ФОТО ДНЯ) photo_camera 16:23 Бучацькі поліцейські затримали 16-річного студента, який прийшов в навчальний заклад з наркотиками 15:40 Оприлюднили відео конфлікту судді і поліції play_circle_filled 14:50 У Тернополі інспектор отримав майже сто тисяч за «правильне розмитнення»: що йому загрожує 14:10 У Тернополі 19 квітня падав сніг. Яку погоду чекати найближчими днями photo_camera 13:37 На Тернопільщині 19 квітня діятимуть графіки відключення світла для підприємств 13:05 «На щиті» повернувся захисник Сергій Михалко з Почаївської громади. Вічна пам'ять Герою! 12:18 Посмертно шестеро захисників отримали звання «Почесний громадянин міста Тернополя» 11:36 Волонтерка Христина Феціца пояснила, чому вирішила відмовитися від депутатства 11:03 Мобілізація автомобілів: що варто знати про новий закон. Для «20 хвилин» коментує юрист 10:18 Найнижчі пенсії в Україні отримують мешканці Тернопільської області (РЕЙТИНГ) 09:40 Що з реабілітаційним центром на Чумацькій, на який виділяли 8 мільйонів 09:02 Ранкові обстріли Дніпропетровщини. Є загиблі та постраждалі, серед яких — діти 08:01 Чи варто в найближчі дні чекати потепління в Тернополі та області
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up