В’язана колекція іграшок тернополянки додає позитиву

В’язана колекція іграшок тернополянки додає позитиву
Колекція в’язаних іграшок додає позитиву й оптимізму, каже її власниця тернополянка Ольга Гондз. Фото зі сторінки Ольги Гондз у facebook
Тернопільська перукарка Ольга Гондз любить яскраві кольори і речі нестандартної форми та дизайну. Одна з її колекцій - плетені іграшки ручної роботи - від них черпає натхнення і позитив

Кумедні чоловічки, ляльки, ведмедики, зайчики, песики, бегемотики – усі іграшки в’язані. У колекції тернополянки Ольги Гондз зібралося 42 плетені іграшки. Таке захоплення відома тернопільська перукарка має ось уже три роки.

Коли принесла усіх їх у власний перукарський салон, іграшки зайняли увесь стелаж, а вдома зазвичай вони займають велику дерев’яну поличку, яку пані Ольга спеціально для цієї колекції замовляла в майстрів. 

Відео дня

Першу іграшку — маленького зайчика — три роки тому приніс додому син.

- Це не було якесь свято чи якась особлива дата, син просто так подарував мені в’язану іграшку, - пригадує співрозмовниця. - Вона висіла на кухні на гарному вішачку. Коли готувала їсти, постійно поглядала на неї і згодом зрозуміла, що в’язані речі дуже оригінальні, що це - справжні твори мистецтва.

З того часу колекція жінки поповнюється все новими і новими персонажами.

- Я все більше почала звертати увагу на в’язані іграшки, - розповідає пані Ольга. - Коли бачу такі речі, завжди купую. В Україні такі іграшки - рідкість, до нас вони потрапляють з-за кордону. В нас чомусь таких не роблять, бо це дуже копітка робота, а куплять скоріше Барбі чи якісь інші іграшки, ніж в’язані. А мені вони дуже подобаються. Такі забавки мають дуже сильну енергетику. 

Далі колекція тернополянки поповнювалася з подорожей, блошиних ринків, також плетені іграшки дарували знайомі, в’язала і дарувала сестра.

- Я не в’яжу, а лише колекціоную, - каже Ольга Гондз, - а сестра гарно плете. І для мене зв’язала, і зробила копії кількох моїх іграшок на замовлення.

Найулюбленіша іграшка колекціонерки – мавпочка з ниток кількох кольорів, має нестандартну фігуру, але саме тим їй і подобається.

- Я люблю яскраві кольори, нестандартні речі, набираюся від них позитиву. Своєю позитивною енергією ділюся з клієнтами, тож самій звідкись її потрібно черпати. Для цього періодично їжджу по святих місцях, а також хапаю позитив у довколишньому світі: люблю квіти, робити квіткові композиції. Позитивом підживлює мене і ця колекція іграшок.

Найбільші персонажі колекції – кумедні чоловічки, які роблять корисні справи по господарству.

 – Один із них - Підливайко квітів, інший - куховарить, третій - відпочиває на дачі, - каже співрозмовниця. - Вони виконані в одному стилі, але в різних кольорах. Ще є лялька, яку можна вивернути на два боки. Сьогодні вона в холодних тонах, а завтра – в теплих. Ця лялька стоїть у мене в салоні, і коли клієнти приходять, завжди просять дозволу взяти її в руки, обіймуть, поцілують, захоплюються нею.

Найбільше жінка полюбляє Різдвяні свята, коли в її будинку збирається велика родина. У ці свята завжди є багато малих дітей. Тоді її колекція справді оживає в дитячих руках. Поличка стає порожньою, діти бігають по хаті з ляльками, граються усіма іграшками.

Траплялися і кумедні випадки з іграшками.

- Фіолетового бегемотика довелося буквально відвойовувати у свого собаки, - пригадує пані Ольга. - Мій боксер вподобав його і таскав по хаті. Але так іграшка довго не житиме, тому я сказала, що бегемотик буде моїм. Собака дуже любить іграшки, то я даю йому плюшеві іграшки, але не плетені.

Про свою колекцію Ольга Гондз розповідала і учням однієї з  тернопільських шкіл.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
12:56 Українські консульства в Польщі та інших країнах призупинили роботу з чоловіками мобілізаційного віку 12:22 У яких лікарнях Тернопільщини можна отримати допомогу при інсульті 11:43 На Гайовій та Сахарова ремонтують двори та тротуари. Пишіть в коментарях вулиці, де це необхідно також 11:05 Омбудсмен перевірить дитячу бібліотеку в Тернополі після конфлікту працівниці та переселенців Від читача 13:35 Українські поліцейські ліквідували шахрайський call-центр в Одесі, де громадян Чехії ошукали на 5,5 мільйонів гривень 10:25 В Тернополі чоловік отримав два роки тюрми за те, що чинив опір патрульним 09:37 Електронний кабінет військовозобов’язаного: коли має запрацювати та чи всі повинні створити 09:00 У лікарні помер 21-річний воїн Денис Каразія з Кременецької громади 08:01 Безоплатне житло, виплати та субсидія: як переселенцям отримати допомогу на Тернопільщині 22:00 На Тернопільщині цього тижня дощитиме 21:00 Тютюн, алкоголь, нездорове харчування і гіподинамія: Ляшко назвав загрози для розвитку хвороб 20:00 Жителька Хмельниччини намагалася відкупитися від поліції за п'яну їзду 19:03 Скільки коштує зібрати великодній кошик: як змінилися ціни за рік у Тернополі photo_camera 18:30 Єгері 68 бригади знищують «тернопільськими» FPV дронами ворожу спецтехніку - Сергій Надал ( пресслужба Тернопільської міської ради) 18:00 На Тернопільщині зросла захворюваність на ГРВІ, особливо серед дітей 17:15 Мріяв обійняти доньку, яку не бачив понад рік: історія відновлення тернопільського захисника 16:35 Чоловіку, який у Тернополі вивіз тіло померлої матері у валізі в парк, загрожує до трьох років тюрми 16:10 Смерть чоловіка в Настасові: працівнику агропідприємства оголосили підозру у вчиненні наруги над тілом 15:20 Жителів Тернопільської області підозрюють у незаконному видобутку піску на понад 40 млн грн play_circle_filled photo_camera 14:30 Нові катальпи біля парку «Сопільче»: як виглядають і скільки коштували? photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up