Партнер рубрики Події

У Тернополі онкохворим діткам терміново треба донорів крові

У Тернополі онкохворим діткам терміново треба донорів крові
Близько десяти дітей, хворих на рак крові, потребують переливання донорської крові у Тернополі. Чекають на донорів з будь-якою групою крові.

У гематологічному відділенні міської дитячої лікарні лежать діти від двох до 18 років із гострими та хронічними лейкозами, тобто раком крові, лімфомами та іншими важкими захворюваннями крові.
- Ігорчик уже чотири роки бореться з раком. Декілька днів тому його знову привезли у відділення. Якийсь час він був удома, але через сильний біль у спині повернувся до нас, - журиться волонтер Лілія Домарацька. - Якщо проблем із ліками для нього зараз нема, то з донорством — просто біда.


Онкохворі дітки проходять безліч складних процедур — хіміотерапію, опромінення, гормонотерапіяю. Під час лікування у них “падає” гемоглобін, знижується рівень тромбоцитів та лейкоцитів, зростає анемія. Організм ослаблений, тому беззахисний навіть перед нескладними хворобами та інфекціями. Щоб покращити фізичний стан, дітям переливають донорську кров.
- Станція переливання крові нам дає те, що ми замовляємо. Але сьогодні ми маємо заборгованість перед нею, - каже завідувач гематологічного відділення Людмила Рудько. - Коли нема нових поповнень — настає критична ситуація.
Батьки самостійно розв’язують проблему із донорською кров'ю.
- У Сергійка впав гемоглобін, тому йому мали переливати кров, - розповідає мати дворічного онкохворого хлопчика Зоряна Василик. - Донорів ми шукали по всьому селу. Також нам допомогли студенти Бучацького коледжу.

Ігорчик Дмитришин уже декілька років лікується у відділенні. Зараз його мати — у шоковому стані. Після чотирьох років лікування вона вже не має звідки брати гроші на лікування та на оплату донорам.

Відео дня
>
- Ліки можна купити. А от кров на заводі не виробляють. Купити її дуже важко. Мами онкохворих діток просять рідних і знайомих здавати кров, купують її у донорів на станції переливання крові, - продовжує завідуюча відділення. - Зараз у нас із донорством складна ситуація. Є декілька діток, яким періодично переливаємо кров. А от Ігорчику донорська кров потрібна постійно.
Охочі допомогти можуть телефонувати до завідувача гематологічного відділення міської дитячої лікарні Людмили Рудько за номером 52-67-48. 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (5)
  • Anonymous

    Хочу здати кров.....! Наскільки це безпечно ??
  • Anonymous

    у нас все не так обласне відділення на базі міської лікарні звідси і фінансування і допомога діткам обмежена а проблему з донорами можна вирішити за рахунок студентів якщо попросити у них
  • Anonymous

    Люди добрі, хто проти здати? Але на станції сидять бомжі, алкоголіки, які за ті 40-50 гривень здають кров, і де гарантія, що при переливанні не занесуть ніяку інфекцію? Я-за, якщо це безпечно!

    Anonymous reply Anonymous

    не сидять там бомжі. і тим більш алкоголіки. перед здачею крові людина проходить медогляд в терапевта і психолога, при певних захворюваннях, зокрема язві шлунка, варикозному розширенні судин людей не здачу не допускають. минулого літа донору за 1 раз платили 10 грн. з собою потрібно мати паспорт.

    Anonymous reply Anonymous

    організуйте прийом донорів по суботам.. а то наразі лише в будні дні і лише до обіда, якщо на вул.Клінічній. (хіба що ще десь є...)
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
16:00 Ціни стартують від 29 гривень: де та за скільки можна придбати великодні паски у Тернополі 15:05 На Тернопільщині водійка не справилася з керуванням і врізалася в скульптуру 14:35 П'яна водійка з Тернопільського району пропонувала хабар поліцейським 14:02 Вдарив у груди сусіда ножем, яким чистив овочі: подробиці конфлікту на «Сонячному» у Тернополі Від читача 11:33 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 13:35 5 ветеранів з Тернопільщини перемогли у конкурсі Варто: скільки грошей їм вдасться залучити в громади 12:45 В аварії на Тернопільщині постраждав 12-річний хлопець 12:30 У Теребовлі стартував перший етап будівництва моста на місці аварійного play_circle_filled 11:45 У пункті пропуску «Рава-Руська – Гребенне» поновився рух вантажівок 11:25 У Тернопільському районі згорів автомобіль 11:00 У Тернополі планують відремонтувати дорожнє покриття ще на семи вулицях 10:25 Митрополит Василій освятив Плащаницю для Архикатедри Тернополя 09:30 На фронті загинув розвідник-сапер з Тернопільщини 09:01 У центрі Заліщиків встановили розкішні Великодні декорації. ФОТО photo_camera 08:01 Розпочався Страсний тиждень: особливості кожного дня від понеділка до неділі 20:01 Тернополянка замовила собаку потягом, а коли прийшла зустрічати — його там не було 19:01 З 1 травня в Україні на водіїв чекають зміни 18:01 Кошики, великодні свічки та вербу купували тернополяни на ярмарку, щоб допомогти ЗСУ photo_camera 17:03 «Дрони треба вже»: у Тернополі відбувся благодійний концерт на підтримку ЗСУ
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up