Тернополянка через скруту йде в сурогатні мами

 Тернополянка через скруту йде в сурогатні мами
“Хочу народити дитину достатньо забезпеченому чоловікові, можливе сурогатне материнство,” пише в газетному оголошенні тернополянка.

 


Подібні оголошення зустрічаються вкрай рідко, тому ми й вирішили перевірити, чи правдиве воно. І, як виявляється, жінка не порушила закону, заявивши про таку незвичайну послугу. Одначе потенційним батькам слід застрахуватися від можливих ризиків втратити свою дитину, чи потрапити у шахрайство, радить адвокат.
Кореспондент “20 хвилин” зв’язалася з жінкою за номером, вказаним в оголошенні. Тернополянка, яка представилася Ларисою, веселим, проте нерішучим голосом повідомила, що справді може стати сурогатною мамою.
Скільки платити – не знає
Проте виявилося, деталей цієї процедури тернополянка не знає.
- Мені 40 років, маю 20-річного сина, - розповіла про себе потенційна сурмама. - Раніше я нічого подібного не робила, просто у мене зараз скрутне матеріальне становище. Я вирішила, що хоч таким чином зможу його покращити. Якось читала в оголошенні, що можна таке зробити, от і собі вирішила спробувати.
На питання, чи дозволить виносити жінці дитину її стан здоров’я, тернополянка запевнила, що почувається добре. Також вона готова пройти всі потрібні медогляди, адже йдеться не лише про здоров’я майбутнього малюка, але й її.
- А як буди з юридичними моментами? - запитує кореспондент. - Ви готові підписати договір?
- Напевно, що так, - відповіла жінка. - Все можна буде узгодити, можете привести свого юриста.
Та скільки грошей хоче тернополянка за послуги сурмами, вона не сказала.
- Та я навіть не знаю скільки, - зніяковіло відповіла жінка.
Потрібно укласти договір
Тернополянка не вчинила нічого протиправного, подавши оголошення такого роду, коментує адвокат Василь Когут. Утім, незнання юридичних процедур її та “клієнтів” можуть призвести до багатьох проблем. Тому про такі речі слід домовлятися в правовому полі, тобто уклавши договір. Обом сторонам потрібно добре з’ясувати всі необхідні юридичні, а також медичні моменти.
- Сурогатне материнство в Україні узаконене і регулюється ч. 2 ст. 123 Сімейного кодексу України, - каже він. - До речі, сурогатне материнство є винятком із загального здавна відомого правила, що матір’ю є та, яка народила дитину на світ.
Із правової точки зору під сурогатним материнством розуміють "запліднення жінки шляхом імплантації ембріона з використанням генетичного матеріалу подружжя з метою виношування і народження дитини, яка в подальшому буде визнана такою, що походить від подружжя". Як правило, це роблять на комерційній основі на підставі відповідного договору між подружжям та сурогатною матір'ю, продовжує Василь Когут. Тобто сутність сурогатного материнства полягає у тому, що запліднену яйцеклітину пересаджують до організму генетично сторонньої жінки, яка виношує і народжує дитину не для себе, а для бездітного подружжя.
Існує багато ризиків
Василь Когут наголошує, що обом сторонам, тобто подружжю та сурмамі, слід укласти договір. У цьому документі потрібно обумовити плату за послугу, обстеження жінки, підключення до цього процесу медичної установи.
- Щоб взагалі починати якусь мову про сурогатне материнство, у жінки мають бути документи про стан здоров’я, - каже Василь Когут. - Важливо, чи в неї нема СНІДу, туберкульозу, чи в родині немає нікого із вродженими патологіями. Варто навіть вивчити її спадковість.
Окрім того, подружжям, які хочуть скористатися послугами сурогатної матері, адвокат також радить убезпечити себе від можливого шахрайства. Сурмама повинна мати постійне місце проживання, певний статус у суспільстві, а не бути людиною з вулиці, якій передали гроші, а вона - зникла.
- Ті, хто займається пошуками сурогатної мами самостійно, ризикують бути обдуреними, - додає Василь Когут. - Приміром, охочі взяти участь у такій програмі жінки підробляють довідки про стан здоров’я, іноді вступають у змову з лікарями і навіть імітують вагітність. Бувають випадки, коли сурмами у декілька разів збільшують суму свого гонорару після настання вагітності, шантажуючи батьків її перериванням. Отже, подружжя ризикує залишитися і без грошей, і без дитини.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (43)
  • Наталія

    Доброго дня мене звати Наталя мені 21 рік я готова стати сурогатною мамою маю здорового хлопчика  якщо когось цікавить пишіть на електронну пошту [email protected]

  • Anonymous

    Ось вона реальнісьть!!!!!!!!!!!!!!!!!! А на головній сторінці під цією статтею висить інша стаття, де пишеться про створення стерилізаційної для собак! Вкотре переконався, вам начхати на долі інших людей, а от собаки... от за це можна піднімати шуміху, свартитись... корчии із себе гуманних! Які ж ви гуманні, ви моральні потвори!
  • Anonymous

    До відома багатьох необізнаних що це таке - сурогатне материнство. Це коли запліднену яйцеклітину(тобто плід і майбутню дитину) виношує інша жінка через те що справжня матір через певні проблеми зі здоров'ям не може цього зробити, не може самостійно народити свою дитину.

    Anonymous reply Anonymous

    Знаєте, проституція - це теж засіб запобігання чоловічій свмотності. Можна розглядати проститутку як засіб задоволення фізіологічних потреб. Для здоровя та хорошого самопочуття. Але ви, шановний Подорожній, чомусь закриваєте очі на матеріальну сторону обох ситуацій.))) Стверджують, що сурогатне материнство - це нормально або чоловіки, або жінки, які ще не народжували дітей, або молоді безвідповілальні особи. Тобто ті, хто не знає, що значить вислів; ВИНОСИТИ ПІД СЕРЦЕМ ДИТИНУ...

    Anonymous reply Anonymous

    Правильно ! Виносять під серцем дитину а потім відмовляються від неї і в дитячий будинок , Скільки їх є там при живих батьках ! Нічого не бачу поганого в сурогатному материнстві ! Церква на чолі з папою римським колись категорично були проти дітей з пробірки але наука йде вперед і багатьом сімям такий підхід приніс щастя материнства ! А то що ця жінка буде виношувати дитину за гроші то і в цьому нічого нема поганого ! Такий світ настав що і за повітря будем платити при цій владі !

    Anonymous reply Anonymous

    Яким чином виправдовувати власне небажання працювати... Моральну ницість... Так легше шукати забезпечеених, одружених чоловіків і пропонувати їм напитися з помийної ями, тобто трах ти проститутку.,виправдовуючи це засобом від самотності. Та є багато нормальних жінок, які можуть дати радість і фізичну і духовну для коханої людини

    Anonymous reply Anonymous

    Ви помиляєтесь, я жінка яка вже має дітей, до молодих безвідповідальних я теж не відношусь, але все ж вважаю що сурогатне материнство це нормально, тому що я знаю яке це щастя мати дитину. Попереджуючи ваші запитання скажу - я в сурогатні мами не збираюсь.
  • Anonymous

    Особисто я проти абортів, проти операцій зі зміни стані і інших збочень..... Але в сурогантному материнстві я не бачу нічого поганого. Це не вульгарно, не аморально нікого не ображає і не шкодить. це спосіб допомогти людям... іншій сім'ї, жінці, яка самостійно нажаль не може народити свою дитину....
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:05 На Тернопільщині 18 квітня вводять в дію графіки обмеження енергопостачання для окремої групи підприємств 22:00 Погрожував вбивством, отруїв собаку і підкинув наркотики — на Тернопільщині родичі не можуть поділити хату 21:02 Двотижневий фестиваль «Великодні мотиви» стартував у Тернополі (ФОТОРЕПОРТАЖ) photo_camera 20:00 З висоти пташиного польоту: розвідник розповів, як розквітають «Піони» і «БУКи» у вогні артилерії Від читача 17:19 У квітневому топі вакансій на Тернопільщині - водій, продавець, кухар, швачка, медсестра, лікар 19:02 Ніхто не скаржився на витік газу, а він був: скільки нарахують в третій платіжці за перевірку мереж 18:30 Біля дамби Тернопільського ставу висадили катальпи 17:50 На вісьмох вулицях «Нового Світу» 18 квітня не буде води 16:30 «На гарячому» затримали чоловіка, який за $ 12 000 обіцяв домовитися з ВЛК Тернопільського військкомату 16:05 Бійці 55 батальйону: Дрони від тернопільської міської ради знищують окупантів (пресслужба Тернопільської міської ради) 15:53 «Поділили на «своїх» і «чужих»? Переселенка з Харкова скаржиться, що синові не видали книги в бібліотеці 15:45 Робота в Тернополі: Актуальні вакансії тижня, оновлено 17 квітня 15:30 Сім’я полеглого воїна Миколи Пителя пожертвувала дзвін для храму play_circle_filled 14:48 На Тернопільщині розшукують чоловіка з Бережан 14:07 Удар по Чернігову: 14 загиблих, 61 людина постраждала play_circle_filled photo_camera 13:55 Куди після школи? Огляд закладів освіти для вступу (партнерський проєкт) 13:00 На фронті загинув Герой з Почаєва 12:05 Куди піти, що подивитися у Тернополі 17-21 квітня 11:30 У Тернополі відбудеться сесія міської ради — які питання вирішать 11:20 Лазерна епіляція Сandela 2+1. Кожна 3-тя процедура в подарунок! (новини компаній)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up