Молодіжний англомовний форум CACTUS-10 готує з тернополян активістів (ВІДЕО)

Молодіжний англомовний форум CACTUS-10 готує з тернополян активістів (ВІДЕО)
CACTUS-10 готує з тернополян активістів Майже сто учасників із чотирьох континентів зібралися в Тернополі на літньому молодіжному англомовному форумі CACTUS-10.


Основне завдання цього заходу, як розповідає директор центру міжнародного співробітництва при техуніверситеті Валерій Лазарюк, - навчити молодих людей активно займатися громадською діяльністю, самостійно розробляти соціальні проекти для вирішення проблем свого міста чи суспільства загалом і обмінятися досвідом проведення таких програм у світі.


- Цього року на форум зібралося дуже багато учасників із інших областей України, є також волонтери зі Сполучених Штатів, Польщі, Киргизстану, в тому числі 18 волонтерів Корпусу Миру, - каже пан Лазарюк. - Вони роблять реальні кроки.

Так, минулого року після форуму учасники провели шість соціальних програм. Серед них - програма “Анти-СНІД” та програма реабілітації дітей-сиріт, з якими близько року займалися волонтери.
В Україні молодіжний форум йде на ура. Тут багато дітей і молоді хочуть долучитися до міжнародного волонтерського руху та зробити світ кращим.

Відео дня
>
- Українських учасників форуму обрали з трьохсот студентів. При цьому звертали увагу на їхню громадську активність, володіння англійською мовою та успішність у навчанні, - пояснює Валерій Лазарюк. - Найстаршими учасниками мали бути люди, яким не більше двадцяти років.


Програму проведення молодіжного форуму фінансує Фонд демократії при Посольстві США. Також допоміг із його проведенням Тернопільський національний техуніверситет імені Івана Пулюя.
Більшість тернопільських волонтерів, які минулого року брали участь в CACTUSi, зараз продовжують набувати досвід вже у Сполучених Штатах.


- Я знаю, що в Тернополі, як і в усій Україні, є дуже багато молодих людей, які хочуть змінити світ на краще, але не знають, як це зробити, - звернулася до присутніх одна з волонтерів форуму CACTUS-10 Клер Роберстсон. - Ми розповімо й покажемо вам, як правильно розробляти свої соціальні проекти та втілювати їх у життя без сторонньої допомоги.
Всі проекти, які створюють учасники CACTUSу, є абсолютно аполітичними й спрямовані на допомогу незахищеним верствам населення, розв’язання екологічних проблем тощо. Участь у форумі допомагає молодим людям краще розкрити свої таланти та здібності, розвинути лідерські якості, спробувати зробити щось самостійно.
- Минулорічний форум - це найкращий мій спогад за все літо, - емоційно розповідає волонтер Корпусу Миру, який вже півтора року живе в Україні, Деймон Сміт. - Діти, з якими ми працювали, дуже мене здивували й приємно вразили своєю активністю. Вони дуже швидко вчаться та не жаліють зусиль, щоб зробити щось корисне для інших. Ми дуже гарно провели тут свій час і зробили багато хорошого.

Ірина НОЖЕНКО, [email protected]

 

 


 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (10)
  • Anonymous

    та при чому тут чорненькі хлопчики і дівчатка??!!!!!, хто не був в кактусі той не знає що це таке!!!!!! скільки тут було класних, енергійних, веселих людей!!!!!і до чого тут взагалі '' вискочити заміж за негритоса''?!!
  • Anonymous

    мм
  • Anonymous

    В Україні молодіжний форум йде на ура. Тут багато дітей і молоді хочуть долучитися до міжнародного волонтерського руху та зробити світ кращим. - та ви шо - а що чорненькі хлопчики і дівквчатка не хочуть по українськи заговорити - ні звичайно, анлійська мова міжнародна і щоб вискочити заміж за негритоса тре троха по англійськи пертати - ну дуже популяний форум, а може в Тернополі є ще якісь цікавіші організації для молоді - чула про групу людей за чисте місто - може україночкам дамо віники і мішки для сміттячка і допоможемо зробити місто чистіше як роблять це молодики з тої організації, а не будемо розхвалювати - супер форуми - їх нехай в Африці хвалять

    Anonymous reply Anonymous

    Перш ніж щось говорити задумайся чи ти щось зробив для свого міста. Ці як ти сказав "чорненькі хлопчики і дівквчатка" краще розмовляють українською ніж ти англійською і приїхали хто-зна звідки,щоб зробити свій внесок в розвиток нашої молоді. Ти б цього не зробив. Я був в КАКТУСі минулого року і дуже шкодую, що не вдалося поїхати цього літа. Мені було дуже приємно поспілкуватися з людьми, які не сидять на місці і не думають тільки про себе, а діють.

    Anonymous reply Anonymous

    от власне... і ці чорненькі хлопчики й дівчатка власними руками збирали сміття, накидане в парку гордими українцями тобі таке колись спадало на думку?

    Anonymous reply Anonymous

    ці люди власними руцями збирали сміття у тому самому парку!! після було проведено акцію у центрі міста з демонстрацією зібраного та закликами до читсоти! до того ж критикувати може кожен а от дійсно зробити щось ... ! і ще одне...хіба не дивно що люди "не місцеві" бажають і роблять більше ніж тернопальці?!

    Anonymous reply Anonymous

    Недавно бачив інтервю по ТВ4 з випускником медичної академії(не памятаю фамілії).Він краще розмовляв Українською,чим ми з вами !!! Знаю багатьох росіян,котрі прожили в росії(це не помитлка)18 років,а в Україні 20,або більше,І котрі ні одного слова по Українськи не скажуть.!!!(САША-Це не про тебе).Або не ХОЧУТЬ,або ТУПІ до неможливості. Підтримуємо патріарха киріла(не помилка)з очима агента КГБ!!!

    Anonymous reply Anonymous

    P.S.Недавно їхав в маршрутці,підходить до дверей ТЕМНОШКІРА,на чистій УКРАЇНСЬКІЙ мові запитує"Як проїхати до другої лікарні."Я готовий був її нести на руках.Я не націоналісти,але я хочу,щоб всякі" приблуди"з повагою відносились до тої КРАЇНИ де вони живуть,поважали її мову і культуру!!!

    Anonymous reply Anonymous

    це дико

    Anonymous reply Anonymous

    дико так говорити
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:00 У місті на Тернопільщині відновили дзвін старовинного годинника на ратуші 20:00 На вулиці Батьківського двоє тернополян зробили стихійне сміттєзвалище — як відповідатимуть 19:03 Через обмеження тепер затори: чи ремонтуватимуть аварійний міст біля технічного університету photo_camera 18:25 У Тернополі розшукують молоду жінку Від читача 22:29 Тумба Кварцит 110 18:00 Сенатору США, який має чортківське коріння, присвоїли звання «Почесний громадянин Чорткова» 17:00 У Тернополі презентували інформаційно-координаційну платформу для ВПО 16:00 Поліція розшукує 52-річного тернополянина 15:10 Україна повернула тіла 140 полеглих захисників 14:37 У Тернополі 26-27 квітня ремонтують дороги: перелік адрес 14:03 На Київській зіштовхнулися автівки: постраждала жінка 13:35 Мешканці ОСББ закупили за власні кошти дрони для тернопільських військових 12:51 Близько 500 жителів Тернопільщини отримали щеплення у рамках Всесвітнього тижня імунізації 11:52 У Тернополі запалили свічки пам'яті про жертв Чорнобильської катастрофи 11:35 ДТП на дорозі Тернопіль-Ланівці: травмовані водій та дитина 11:03 «На щиті» повертається до рідного дому солдат Володимир Огородник 10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up