Партнер рубрики Події

Замість реклами на трьох тернопільських тролейбусах - дитячі малюнки (ЩЕ ФОТО, ВІДЕО)

Замість реклами на трьох тернопільських тролейбусах - дитячі малюнки (ЩЕ ФОТО, ВІДЕО)
Квітами, сонечками, веселками, собаками та кішками розмалювали два із нещодавно придбаних для міста тролейбусів вихованці тернопільської художньої школи 28 серпня. Потримати пензлика в руках та намалювати свою мрію міг, крім них, і кожен охочий.


Яскравий транспорт, весь у дитячих малюнках, катав тернополян у День міста. На постійні маршрути дві розмальовані машини вийдуть із 10 вересня.

Дорослі майже не втручалися
Близько 11.00 28 серпня перед готелем "Тернопіль" зібралися малі художники, їхні вчителі та рідні. Два тролейбуси на кілька годин повністю віддали у руки малечі.

Дорослі лише підносили фарбу, замінювали воду та витирали невдалі патьоки. Дуже рідко втручалися у дитячі малюнки одним-двома штрихами. Здебільшого лише давали поради, хвалили та знімали своїх дітей на фото і відео.

Поруч стояв уже готовий екскурсійний тролейбус, розмальований напередодні свят. Однак найбільше скупчення людей було довкола двох інших – саме там кипіла робота. 
Одними з перших завершили свої малюнки 13-річні Христина Дмитрівець і Тетяна Подоляк та 14-річна Валентина Бойко. Дівчата малювали грона калини та ромашки.

Кажуть, працювати гуртом їм було легко. Плануючи спільний малюнок, одразу поділилися , хто що малюватиме, тож суперечок під час роботи не виникало.
Малювали те, про що мріють
Квітів та овочів на бортах тролейбусів було найбільше.

- Зараз саме пора збирати врожай, тому ми захотіли тут намалювати все смачне, що вродило на наших городах, - розповідають 13-річна Наталія Ковалик та 14-річна Настя Вересюк. – А ще ми дуже любимо малювати домашніх тварин.
Собаки та кішки на "тролейбусах дитячих мрій" вималювані з особливою любов'ю.

14-річний Сашко Лангер та 12-річний Владислав Беш разом малювали великого собаку.
- Ніколи не мав собаки, але дуже люблю їх малювати, - розповідає Сашко. – Сподіваюся, крім малюнків, у мене може скоро буде й справжній пес.
А кішки найкраще вдавалися 14-річній Марії Суховолець та Насті Вересюк. Дівчата вже разом намалювали на першому – екскурсійному тролейбусі компанію різнокольорових котиків.

Ще одного – голубого на помаранчевому фоні Марійка малювала на новому тролейбусі.

  - Це – маленьке кошеня, - показує на свою незавершену роботу дівчина. – У нього такий незвичний колір, аби його краще було помітно. На голові йому ще домалюю мишку або пташку. А поруч – дорослого кота, який буде косо дивитися на малого бешкетника. Люблю кішок, бо дуже прив'язалася до кота Мікеланджело, котрий колись у нас жив. Шкода, що зараз батьки не дозволяють тримати кошеня.
"Закохана, і хочу поділитися цим почуттям"
А от 17-річна Вікторія Галущак та 16-річна Катерина Процик малювати ніколи не вчилися.
- Нам сказали, що помалювати тут може будь-хто, - каже Вікторія. – Тому я захотіла намалювати червоне сердечко. Бо закохана і хочу з усіма поділитися цим почуттям.

Директор КП "Тернопільелектротранс" Андрій Мастюх сподівається, що погода дозволить дитячим малюнкам протриматися якнайдовше.
- У всякому разі малюнки на екскурсійному тролейбусі будемо поновлювати, навіть якщо їх змиватиме дощ, - обіцяє пан Мастюх. – Уже з 1 вересня ця машина возитиме дітей у спецшколу з "Дружби" на вул. Сахарова. А дві інші курсуватимуть із 10 числа на різних маршрутах, побачити їх можна буде у різних куточках міста.
Організатори вдячні міській раді за підтримку їньої ініціативи у влаштуванні такої акції.
 

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (7)
  • Anonymous

    дощ змиватиме, а діти знову малюватимуть. так ми будемо мати постійно оновлений тролейбус
  • Anonymous

    немають чого вчіпитись
  • Anonymous

    Я теж бачу багато вихованців із Центру творчості дітей та юнацтва. Шкода, що про це не згадали. Хоча, дітям дана акція дуже сподобалась і вони дуже раділи, що прийняли участь у ній.
  • Anonymous

    чому ви не помітили поряд з учнями художньої школи дітей із студії "Колаж"Центру творчості дітей та юнацтва, вони так старалися, а у статті про них і не згадано?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
11:03 Чи будуть депортувати з-за кордону чоловіків з простроченими паспортами: пояснює юрист 10:09 У Тернополі чоловік на BMW втікав від поліцейських: чим закінчилась погоня 09:14 Легендарна паска за рецептом Дарії Цвєк: тримайте секретний рецепт play_circle_filled 08:30 Вночі окупанти атакували «Кинджалами» Львівщину та Франківщину, цілились в теплоелектростанції Від читача 22:29 Тумба Кварцит 110 21:00 У місті на Тернопільщині відновили дзвін старовинного годинника на ратуші 20:00 На вулиці Батьківського двоє тернополян зробили стихійне сміттєзвалище — як відповідатимуть 19:03 Через обмеження тепер затори: чи ремонтуватимуть аварійний міст біля технічного університету photo_camera 18:25 У Тернополі розшукують молоду жінку 18:00 Сенатору США, який має чортківське коріння, присвоїли звання «Почесний громадянин Чорткова» 17:00 У Тернополі презентували інформаційно-координаційну платформу для ВПО 16:00 Поліція розшукує 52-річного тернополянина 15:10 Україна повернула тіла 140 полеглих захисників 14:37 У Тернополі 26-27 квітня ремонтують дороги: перелік адрес 14:03 На Київській зіштовхнулися автівки: постраждала жінка 13:35 Мешканці ОСББ закупили за власні кошти дрони для тернопільських військових 12:51 Близько 500 жителів Тернопільщини отримали щеплення у рамках Всесвітнього тижня імунізації 11:52 У Тернополі запалили свічки пам'яті про жертв Чорнобильської катастрофи 11:35 ДТП на дорозі Тернопіль-Ланівці: травмовані водій та дитина
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up