Чиновників на Тернопіллі звільнять через туалети

Через відсутність туалетів у садочках і школах посад можуть позбутися і керівники деяких райадміністрацій.

Запропонували подумати про доцільність подальшої роботи в обладміністрації і головному освітянину краю Івану Запорожану. Така ініціатива виходила від голови обладміністрації Михайла Цимбалюка, який 14 листопада провів понеділкову нараду активу області. За його словами, чиновники від освіти використали на підготовку до цього навчального року лише з місцевих бюджетів більше 15 млн грн. Втім, розпорядження губернатора про облаштування внутрішніх вбиралень у приміщеннях навчальних закладів, переважно сільських, не подбали.
- Про що собі думаєте? Скільки ви вже років на посадах? – сердився губернатор. – Як ви собі уявляєте, щоб маленькі дітки не мали туалету, де руки помити? Про яке підняття престижу праці вчителя за таких умов можна говорити? Як мінімум два голови райадміністрацій позбудуться посад. Не кажу вже про начальників відділів освіти. І ви визначтеся, Іване Григоровичу...
У цьому році нормальні туалети облаштували лише в 51 школі та 21 садочку. Тому загальна статистика - невтішна: із 879 загальноосвітніх навчальних закладів внутрішні вбиральні мають лише 405 закладів. Це становить 46%. Натомість із 438 дошкільних навчально-виховних закладів туалети облаштували у 324-х, тобто 74% від загалу.
- Ми працюємо, - зауважив пан Запорожан. – До кінця року внутрішні туалети ще отримають учні 28 шкіл і вихованці 14 садочків.
Нагадаємо, нещодавно пораду звільнити Івана Запорожана губернаторові намагалися висловити депутати облради - бракнуло голосів. Щоправда, їх обурило, що начальник управління освіти обладміністрації начебто чинив тиск на директорів шкіл та учителів перед виборами до місцевих рад.
Довідка
В області функціонують 879 загальноосвітніх шкіл, 438 дошкільних навчально-виховних закладів і 63 навчально-виховних комплексів.
За інф. Івана ЗАПОРОЖАНА
 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (10)
  • Anonymous

    цікаво чи є наказ десь про примусове завішування портретів президента ще й за кошт вішаючих???
  • Anonymous

    бариг к атвєту!!!!

    Anonymous reply Anonymous

    а у нас в Підволочиському районі у всіх кабінетах школи ....у всіх класах ...всюди мають висіти портрети Януковича, хто не згідний заяву на стіл От я думаю, а може і в туалетах тре повісити....всюди дак всюди

    Anonymous reply Anonymous

    Питається Гітлер свого портрета:"Адольф,що з нами буде, коли прийдуть росіяни?Мене знімуть,а тебе повісять-відповів портрет.
  • Anonymous

    Зачет,молодцы!!!!!
  • Anonymous

    Тут далеко не треба ходити, нехай пройдуться по-міських громадських туалетах і оцінють їх стан і "аромат", думаю тоді треба і мера гнати в шию.

    Anonymous reply Anonymous

    То дійсно заставного і його команду треба було гнати за стан туалетів! А нинішній голова нехай працює, в нього еє час виправити ситуацію. Бо бидл як заставний все робив для показухи, а не для тернополян.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
11:03 Мобілізація автомобілів: що варто знати про новий закон. Коментує юрист 10:18 Найнижчі пенсії в Україні отримують мешканці Тернопільської області (РЕЙТИНГ) 09:40 Що з реабілітаційним центром на Чумацькій, на який виділяли 8 млн грн 09:02 Окупанти вдарили по багатоповерхівці в Дніпрі. Є загиблі, серед них — дитина Від читача 10:01 Набір до патрульної поліції Тернопільської області триває 08:01 Чи варто в найближчі дні чекати потепління в Тернополі та області 22:01 «У ногу прилетів осколок боєприпаса»: 47-річний захисник з ампутацією проходить реабілітацію у Тернополі 21:03 Мрію повернутия до Тернополя: де зараз американський співак який виступав у центрі міста play_circle_filled photo_camera 20:01 У Тернопільському музеї влаштували Великодню майстерню photo_camera 19:00 По 15 років тюрми присудили трьом депутатам держдуми 18:15 На «Дружбі» ремонтують аварійні сходи: що змінилося? 17:33 Як в Україні буде відбуватись мобілізація ув'язнених. Пояснює юрист 16:50 Неймовірні магнолії та сакури розквіли в Кременецькому ботанічному саду. Як туди дістатись photo_camera 16:10 У Тернополі засудили екскерівника податкової та його сина, які вимагали 40 тисяч доларів неіснуючого боргу 15:35 В Україні презентували законопроект про відбудову та відновлення 14:53 Видання «20 хвилин» на мапі рекомендованих медіа в Україні. Читайте лише перевірені факти! photo_camera 14:30 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній) 14:17 На Тернопільщині — штормове попередження 13:45 У Тернополі виділили майже 2,6 млн гривень на техніку для школярів 13:08 У Тернополі зустріли колону «На щиті» із полеглим Героєм Василем Друзюком (ВІДЕО ДНЯ) play_circle_filled photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up