Німецькі колеги допоможуть тернопільському Червоному Хресту

Декілька німецьких організацій Товариства Червоного Хреста мають наміри допомогти колегам у Тернополі

 
Йдеться не лише про фінансову допомогу, а й про забезпечення комп’ютерами, лікарняними ліжками та візками. З німецькими організаціями обласне товариство співпрацює понад 12 років.
 - У нас була дуже тісна співпраця, доки німецький делегат Удо Пфістнер жив у Львові та курував у нашій галузі Львівську і Тернопільську області, - розповідає голова обласної організації Товариства Червоного Хреста Олександра Бригадир. - Вісім років німецькі колеги величезні суми надавали для лікування усіх, хто звертався до них. Коли ж Пфістнер повернувся до Німеччини, співпраця стала не такою ефективною. Утім, німці увесь цей час не переривали зв’язку із Тернопільським обласним центром соціально-психологічної допомоги “Родина” - організацією для жінок, які постраждали від сімейного насилля. Та все це відбувалося поза Червоним Хрестом. Тепер же знову йдеться про налагодження тісніших зв’язків.
За словами голови обласної організації Червоного Хреста, німецькі колеги знову цікавляться їхньою роботою. У Тернопіль вони приїдуть навесні.
- З нами хоче співпрацювати керівник молодіжного Червоного Хреста з Німеччини, - додає Олександра Бригадир. – Вони планують потрапити саме на акцію “Квітка добра і милосердя”. Під час неї ми даруємо квіти тим, хто зробив благодійні внески. Німці кажуть, що їх такі акції дуже зворушують. Та річ у тому, що ми це робимо, бо потрібно зібрати кошти, а в них такої необхідності нема - у Німеччині відсутні соціально незахищені верстви населення. Та й їхнє законодавство сприяє тим, хто займається благодійництвом. А відтак вони самі шукають, кому б допомогти.
Свого часу, продовжує пані Бригадир, Удо Пфістнер допоміг відкрити у Збаражі центр медико-соціальної допомоги. Там безкоштовно обслуговують соціально незахищених людей літнього віку. Надалі у Збаражі німці хочуть відкрити кімнату для навчання того, як надавати першу медичну допомогу. Такий центр навчання планують започаткувати і в Тернополі.
  - Одна з німецьких організацій допоможе нам обладнати кімнату для навчання навичок надання першої медичної допомоги і догляду за хворими у домашніх умовах, - додає пані Олександра. - Запропонували скласти кошторис, написати список усього необхідного та переслати їм.
Німецька сторона, продовжує голова організації, також має намір надіслати гуманітарну допомогу на Тернопілля. Це 30 комп’ютерів, лікарняні ліжка та інвалідні візки.
- Людина, яка запропонувала допомогу, - працівник потужної комп’ютерної фірми, - додає голова. - Окрім того, він хоче самостійно під’єднати комп’ютери до мережі Інтернет. Щоправда, процедура розмитнення буде непростою. Наше законодавство у цьому випадку іноземцям зрозуміти важко.
За словами Олександри Бригадир, якщо названі проекти втілять, можна буде говорити про ще грунтовнішу співпрацю з німецькими колегами. Проте йдеться радше про допомогу Німеччини, аніж рівноцінний обмін.
- З Німеччини я повернулася з великим осадом на душі, - додає пані Олександра. - Різниця між нами і ними величезна. Вони нібито покликали нас для обміну досвідом. Та насправді ми не можемо нічого запозичити у них. І перша причина - наше недосконале законодавство. А в них усі закони направлені на соціальний захист потребуючих людей.
 

 

 Світлана ГРИВАС,
 0-96-709-74-60

Відео дня

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (2)
  • Anonymous

    районним організаціям у Тернополі -відколи в Тернополі існує адмінподіл на райони? повернувся у Німеччину - правильно = До Німеччини= Такий центр навчання планують започаткувати і в Тернополі - чому не відкрити?. для навчання навикам надання першої медичної допомоги - правильно: навчання навичок А в них усі закони направлені на соціальний захист потребуючих людей. Правильно: зорієнтовані на захист людей, що його потребують Стаття загалом доволі неоковирна й свідчить про низький рівень мовної підготовки журналістки.
  • Anonymous

    Потом Тернополе все розворуют т.е.продадут.Уже не первый раз эта песня !!!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
14:05 Жителя Чортківщини підозрюють в організації схеми переправлення чоловіків через кордон 13:15 Знімають асфальт та кладуть нову бруківку: на вулиці Торговиці знижують висоту бордюрів play_circle_filled photo_camera 12:46 На «Алясці» чоловік пошкодив чотири автомобілі, припарковані у дворах — поліція 11:25 Масована атака росії: удару зазнали об'єкти критичної інфраструктури України Від читача 14:06 Ціни на аналізи в лабораторіях Тернополя. Огляд ринку 11:01 На Тернопільщині через негоду перебої з електропостачанням є у 39 населених пунктах 10:25 У Мінекономіки назвали причини переходу на літній час 09:35 Помер військовослужбовець із Кременецької громади 09:00 29 березня без світла буде одна вулиця в Тернополі 08:00 У Тернополі відновлюють футбольні матчі з вболівальниками 22:20 Поліція розшукує 15-річного хлопця з Чорткова Олександра Мороза 22:00 Дитячу травматологію змінив на артбригаду: історія молодого лікаря-науковця 21:00 У Тернополі прощатимуться із військовослужбовцем Іваном Грицком 20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян?
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up