На Тернопіллі буде храм на 6 тисяч вірян

На Тернопіллі буде храм на 6 тисяч вірян
Храм Преображення Господнього, котрий почали зводити на території Почаївської лаври, стане чи не найбільшим в Україні.

Святі отці дуже пишаються цією спорудою, тому із ходом її зведення ознайомили навіть президента. Після святкової літургії 7 січня Віктора Януковича повели не лише до діючих церков, а й до велетенського котловану. Йому показати вже готовий фундамент грандіозної будівлі і фактично готову так звану нижню церкву.
- У цьому храмі одночасно зможуть молитися 6 тис. вірян, - хвалиться намісник Свято-Успенської Почаївської Лаври архієпископ Володимир.
Як пересвідчився наш кореспондент, масштаби новобудови - вражаючі. Котлован, виритий зліва від трапезної та готелю, сягає завглибшки до 10-ти метрів, завдовжки – більше сотні. На час свят роботи там заморозили, але два великих будівельних крани готові запрацювати будь-коли.
Крім того, у Кременецькому районі незабаром планують втілити чимало цікавих проектів. Губернатор Валентин Хоптян каже, що за дорученням президента у районі збудують дорогу протяжністю 30 км. Там подбають про створення туристичної інфраструктури, збудують сучасні очисні споруди.

Коментар
Олексій КАЙДА (39 р.), голова облради:
- Ні за прем'єрства Тимошенко, ні при нинішньому уряді та президенті жодної реакції на рішення облради щодо Почаївської лаври (повернення її  у заповідник - прим. ред.) не було. Центральна влада просто ігнорує позицію жителів Тернопілля. Тимчасова депкомісія, вивчаючи господарську діяльність у Лаврі, виявила ряд грубих порушень: самовільне використовування надр, продаж вина без акцизних марок тощо. Маючи мільйонні обороти, Лавра сплачувала до місцевого бюджету копійки. Усі ці та інші факти викладені у документах, які на Різдво отримав президент.
Українські святині повинні належати українському народу і служити йому. Нині Почаївська лавра – це осередок антиукраїнства, міжконфесійної неприязні, розбрату та протистояння на Тернопільщині. Нині триває наступ на українське православ'я, маємо спроби рейдерського захоплення церков Київського патріархату та намагання русифікації українського народу за допомогою московської церкви. Цього не можна допустити. На такому тлі традиційні українські церкви мають розпочати об'єднавчий процес.

Побачити фундамент нового храму можна тут
 

Відео дня

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (8)
  • Anonymous

    "Всім нам прийдеться стати на Страшний Божий суд і зустрітися на ньому зі своїми предками. І хай тоді Олексій Кайда, його колеги по фракції, по партії, по раді підіймуть обличчя і подивляться в очі князю Костянтину Острозькому, отаману Сірку, Богдану Хмельницькому, Гонті та Залізняку і згадають яку віру приніс на Київську Русь рівноапостольний князь Володимир. Там їм скажуть, що уніати, розкольники, відступники та самозванці – це не та українська церква, на яку запорожці просили Матір Божу розпростерти Cвій Покров. Що вони скажуть Богу на це звинувачення?"(Правнуки леніна- живуть і діють).Співчуваю О.Кайді,нерозуміє,що говорить.
  • Anonymous

    Люди, схаменіться. Хтось їздить до Зарваниці, а хтось у Почаїв. Якщо проста людина іде до церкви, то менше всього вона думає про міжусобиці, які без кінця нав'язуються нам політиками. Це наші можновладці, йдучи у Божий храм,подумки починають підраховувати можливі бариші. А ви, як слухняне стадо, надаєтеся на подібні провокації. Так, я теж за свою державу. Але все життя для мене Почаїв був Почаєвом, і менше всього у Почаївській лаврі думалося мені про те, що хтось мене гнобить.
  • Anonymous

    Це чудово,що у нас на Тернопіллі буде такий величний храм.Почаївська Лавра є однією з найбільших святинь у православному світі,а тепер щей найбільший храм буде.Дай Бог,щоб скоріше побудували.А ці наклепи,брехня,бруд на лавру від лукавого.
  • Anonymous

    а бабло з цього храму піде в Кремль...... чи не круто хохли-тупорилі шо свою святиню не можете відстояти а продули кацапам !!!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:20 Поліція розшукує 15-річного хлопця з Чорткова Олександра Мороза 22:00 Дитячу травматологію змінив на артбригаду: історія молодого лікаря-науковця 21:00 У Тернополі прощатимуться із військовослужбовцем Іваном Грицком 20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян? 14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру 12:00 На дорогах Тернопільщини вітер повалив понад 20 дерев 11:35 На Тернопільському ставі починається сезон водних прогулянок 11:15 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:45 1 квітня розпочинається нерестова заборона на вилов риби 10:10 На Оболоня пограбували жінку 09:50 Прямий маршрут Прага-Чоп: Укрзалізниця відкриває нові горизонти (на правах реклами)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up