Партнер рубрики Події

Тернополянин Борис Салабчук має колекцію екстравагантних краваток

Тернополянин Борис Салабчук має колекцію екстравагантних краваток
Понад 100 тематичних і більше 40 звичайних краваток має у своєму гардеробі режисер театру книги “Діалог” обласної бібліотеки для молоді Борис Салабчук.

Свою колекцію чоловік, який є й художнім керівником відділу культури і творчої самореалізації молоді економічного університету, регулярно поповнює. Окрім краваток, у нього є ще чимало метеликів і з півсотні оригінальних сорочок. Пан Борис збирає краватки вже впродовж семи років. Проте колекціонером себе не вважає. Каже, що для нього це не хобі, а своєрідна забавка.
- Я не колекціонер, бо не переймаюся ними, - стверджує він. – Якщо комусь щось сподобається із моєї колекції, можу подарувати навіть кілька штук.


Пан Салабчук одягає краватки для того, щоб створити відповідну атмосферу, адже, за його словами, оригінальна річ завжди привертає увагу до себе і до її власника.
- Краватки для мене – це як “панянки-сек’юриті”, - каже пан Салабчук. – Приємно, коли мене бачать щодня з новою “дамою”.
Часта зміна краваток для цього тернополянина є своєрідною естетично-художньою провокацією. На його думку, кожна людина несе певну звістку своїм зовнішнім виглядом.
- Щоразу іншою краваткою я створюю атмосферу радості, приємності та незвичності, - каже пан Борис. – Дуже гарно написав про це Антуан де Сент Екзюпері у “Цитаделі”: “Речі мають сенс тільки тоді, коли збільшують тебе, а ти збільшуєшся своїми завоюваннями, а не володіннями… Бо людина має потребу не в речах, а в Богові”.


У тернополянина є краватки на всі випадки життя. Зокрема, білу “даму” з формулами він одягає лише раз на рік на свято Першовересня. Із рибами – на день народження дружини, оскільки вона народилася під знаком Риб, з пегасами – для зустрічей із письменниками, з книгами – для презентацій у бібліотеці, з писанками – на Великдень.

Відео дня
>
Борис Салабчук має і краватку-візитку. Він – професійний режисер, тому “панянка” з театральними масками повідомляє оточуючим про професію господаря. Дуже комфортно почувається чоловік у краватках, на яких зображені чоловіки та жінки в костюмах ХІХ ст. під час прогулянки в парку. У філармонію чи на джазові концерти пан Борис обирає зображення музичних інструментів.


У колекції чоловіка є краватки з портретами Мерлін Монро та Фрідеріка Шопена, а також із Санта-Клаусами. До речі, остання із музичним сюрпризом – коли до неї торкнутися, звучить приємна новорічна мелодія. Цікаво, що Борис Салабчук не просто купує і носить екстравагантні краватки, а й написав оповідання від ім'я VIP-краватки.
Чимало історій траплялося з чоловіком завдяки його “панянкам”. От, приміром, червону краватку в чорний горошок пан Борис мусив подарувати одній дамі. Побачивши його в цій краватці, жінка спочатку викликала довіру до себе, а потім під час танцю попросила продати їй краватку, пояснивши, що вона вже давно шукала таку для нареченого. Не залишилося нічого іншого, як побажати їй чудового весілля і шаленого кохання.
- Девізом мого життя є слова поетеси Галини Волкової: “Ні за що, просто так, просто хочеться робити дарунки, просто хочеться співати, дивувати, дивуватися і жити”, - підсумовує пан Салабчук. – А краватки допомагають мені нести радість і несподіванки.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:09 Як Тернопільщина відбудовує Архангельське на Херсонщині: ексклюзивний репортаж «20 хвилин» play_circle_filled photo_camera 22:00 На Тернопільщині будуть заморозки на ґрунті 21:11 На Тернопільщині 15 і 16 травня аварійно відключатимуть електрику. У кого і де не буде світла? 21:00 Якщо буде дефіцит: графік відключення електрики на Тернопільщині 13-19 травня Від читача 08:54 На Тернопіллі шукають роботу 176 осіб з інвалідністю. Роботодавці, які їх працевлаштують, отримають компенсації! 20:03 На Тернопільщині відкрили будинок для внутрішньо переміщених осіб: які умови та хто зможе поселитися photo_camera 20:00 Кинув коледж і підписав контракт з тернопільською артбригадою 19:02 «Ще побігаємо на протезах»: історія захисника Віктора Безпалого, який вчиться ходити після поранення 18:01 То був стрес на ціле село: де зараз справа загибелі у ДТП двох людей, авто яких «зім’яло» під автобусом 17:30 Усіх споживачів Тернопільщини просять обмежити споживання електроенергії (ОНОВЛЕНЕ) 17:00 21—24 травня на Східному і Дружбі будуть тимчасові незручності з водопостачанням 16:38 Передали нашим тернопільським тероборнівцям ще вісім нічних розвідувальних дронів - Сергій Надал (пресслужба Тернопільської міської ради) 16:00 Померла студентка ТНПУ 15:40 Робота в Тернополі: Актуальні вакансії тижня, оновлено 15 травня 15:00 У Тернополі виходили дівчинку, вагою 800 грамів play_circle_filled 14:00 «Контінентал» завершив посів ярих культур та посадку картоплі (новини компаній) 13:11 У Тернополі від каналізації відключені 45 квартир 12:30 На Чортківщині зіткнулися легківка і вантажівка 12:00 Ваш автомобіль – наша турбота! Автосервіси та СТО Тернополя.(партнерський проєкт) 11:50 В аварії з двома Тesla та Тойотою постраждали два водії
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up