Партнер рубрики Події

Долю двох тернопільських жеків вирішить виконком

Найбільше скарг на якість обслуговування з поміж усіх жеків міста отримали у міськраді на ПП “Дружба сервіс-житло-1” і ТОВ “КК Коменерго-Тернопіль”.

 Відтак у міськраді будуть вирішувати, чи розривати угоди з цими підприємствами.
  Названі підприємства потрапили до списку найгірших за якістю їхніх послуг поряд із “Залізничником”, повідомив перший заступник міського голови Перто Ландяк.
- Ці підприємства визначили на основі скарг від мешканців, дзвінків на диспетчерську службу мерії та інформації управління, - каже Петро Ландяк. - Так, на роботу одних підприємств було лише 20-30 скарг, а на роботу інших - 180-190.
Зокрема, найбільше скарг надійшло на роботу “Залізничника”. Його визнали збитковим ще за попередньої каденції міськради.
  - Рішення про передачу будинків, які обслуговував “Залізничник”, прийняли на виконкомі ще у грудні минулого року, - продовжує Петро Ландяк. - Частина будинків мала перейти на баланс “Коменерго-Тернопіль”, частина - до ПП “Східний масив”. Не було прибутків у підприємства і цьогоріч. На роботу цього жеку надійшло 198 скарг і звернень.
Причиною більшості своїх проблем на підприємстві вважають старий житловий фонд і пов’язану з цим зношеність комунікацій та необхідність ремонту покрівель та балконів. У список гірших потрапили також ПП “Дружба сервіс-житло 1” і ТОВ “КК Коменерго-Тернопіль”. Утім, дехто із депутатів все ж намагався відстояти “честь” найгірших підприємств, мотивуючи це суб’єктивізмом кожної скарги. Розібратись зі змістом заяв запропонував також керівник “Дружби сервіс-житло 1” Олег Лемега.
- Вважаю, що скарга могла бути у тому випадку, коли я відмовив би у чомусь мешканцеві, - каже він. - А якщо людина телефонує і говорить, що у квартирі прорвало якусь трубу, то, зрозуміло, що поломку потрібно ліквідувати, але до чого тут вина жеку!
Відтак керівник підприємства попросив міськраду, складаючи список найгірших підприємств, чітко розподіляти скарги і заяви. А серед проблем, які заважають жеку надавати послуги якісніше, назвав проблеми з водопроводом, асфальтуванням доріг, необхідністю ремонту покрівель та браком коштів.
Про кошти заговорив на засіданні й директор “Коменерго-Тернопіль”, який наразі обслуговує будинки у мікрорайонах “Сонячний” та “Новий Світ”. На його баланс ще минулого року за рішенням міськради передали 10 будинків від “Залізничника”. Цікаво, що вихід зі складної ситуації на підприємстві вбачають у піднятті тарифів.
До слова, хто саме обслуговуватиме будинки, які поки перебувають на балансі у “найгірших”, так і не сказали.

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (7)
  • Anonymous

    ЖЕК на Дружбі справно і вчасно вивозив сміття, коли були проблеми. тому його і розформовують.
  • Anonymous

    Багато жеків не реєструють скарг мешканців,тому в них 20-30...

    Anonymous reply Anonymous

    Це відверта брехня. Усі заяви, як і в будь-якій організації, проходять реєстрацію на підприємстві. ЖЕКи, як напевне ні одна організація, змушені надавати відповіді на звернення у встановлені законом терміни. Надто багато уваги та контролю за діяльністю таких підприємств. А чи вчасно отримують відповіді на звернення люди, які скаржились в інші структури??

    Anonymous reply Anonymous

    а наш коменерго забув що таке Тарнавського 10 в підізді кромі мешканьців ніхто не замітае ніякого вологого прибирання вже небуло тут давним давно хоть і розклад висить що раз в тиждень вологе
  • Anonymous

    приміщення ЖЕКу №3 знаходиться за кінотеатром Перемога. разом з землею. тому те, що він перший ціклом зрозуміло - Надалу треба віддавати кошти за вибори!
  • Anonymous

    Скажу як є. Проживаю у будинку(За Рудкою,1),котрий був на балансі Залізничника,з грудня на балансі Коменерго. Плата за ЖЕК залишилась така сама,а результат навіть не у 100% змінився. почали прибирати у під*їзді,прибудинковій території,біля смітника,та що мене здивувало найбільше цієї весни-то коли почали вигрібати сміття з підвалу,перший раз з 1995р. У Мене не має до роботи цього жеку абсолютно ні яких претензій та нарікань... Просто дивно таке читати...

    Anonymous reply Anonymous

    А що, хіба працівники жеку мають вигрібати підвали????
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:00 У місті на Тернопільщині відновили дзвін старовинного годинника на ратуші 20:00 На вулиці Батьківського двоє тернополян зробили стихійне сміттєзвалище — як відповідатимуть 19:03 Через обмеження тепер затори: чи ремонтуватимуть аварійний міст біля технічного університету photo_camera 18:25 У Тернополі розшукують молоду жінку Від читача 22:29 Тумба Кварцит 110 18:00 Сенатору США, який має чортківське коріння, присвоїли звання «Почесний громадянин Чорткова» 17:00 У Тернополі презентували інформаційно-координаційну платформу для ВПО 16:00 Поліція розшукує 52-річного тернополянина 15:10 Україна повернула тіла 140 полеглих захисників 14:37 У Тернополі 26-27 квітня ремонтують дороги: перелік адрес 14:03 На Київській зіштовхнулися автівки: постраждала жінка 13:35 Мешканці ОСББ закупили за власні кошти дрони для тернопільських військових 12:51 Близько 500 жителів Тернопільщини отримали щеплення у рамках Всесвітнього тижня імунізації 11:52 У Тернополі запалили свічки пам'яті про жертв Чорнобильської катастрофи 11:35 ДТП на дорозі Тернопіль-Ланівці: травмовані водій та дитина 11:03 «На щиті» повертається до рідного дому солдат Володимир Огородник 10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up