Партнер рубрики Події

Тернопільські лікарі пришили відрізану руку

Тернопільські лікарі пришили відрізану руку
Пришили пацієнтові відрізану руку - такої операції у Тернополі ще не проводили ніколи.

Хірурги працювали 4,5 години - зшивали кожну судину, кожен нерв, кожне сухожилля. Зараз рука потроху „оживає”.
- Рука пацієнта уже стала теплою та набула тілесного кольору, - розповідає головний лікар міської комунальної лікарні швидкої допомоги Ярослав Чайківський. - Такі випадки трапляються надзвичайно рідко. Ще рідше лікарям вдається вдало провести операцію, щоб рука залишилася функціональною.
Нещасний випадок із молодим чоловіком трапився у середу, 20 квітня. Він травмував руку на рівні нижньої третини передпліччя кухонним ножем(трохи вище від місця, де люди зазвичай носять годинник, - прим. авт.) Деталі того як травмувався чоловік не вказуємо з етичних міркувань.
Зараз пацієнт перебуває у реанімації, і його стан покращується. Однак поговорити з ним поки неможливо.
- Раніше на базі відділу проводили операції, на яких рятували пальці або кисті рук, - розповідає завідувач відділом травматології Борис Майка. - Але зараз був складніший випадок. Рука трималася на самих оголених кістках. Нам довелося вкоротити ці кістки, аби правильно зшити усі структури передпліччя. Якихось прогнозів щодо подальшого одужання пацієнта зараз давати не буду. Адже тепер усе залежить від нього самого. Якщо він виконуватиме усі приписи лікарів та спеціальні вправи, то зможе користуватися цією кінцівкою.
За словами лікаря, те, що операція пройшла вдало - заслуга багатьох людей.
- Добре спрацювала швидка допомога, яка швидко доправила пацієнта у лікарню, - розповідає хірург Юрій Тугаров, який проводив операцію. – Та й керівництво лікарні зреагувало вчасно і все вдалося підготувати до операції. Без швидкої реакції усіх працівників могло б бути занадто пізно.
Лікарі кажуть, що цей випадок показав - вони готові до такого роду операцій і відтепер зможуть кваліфіковано допомогти, якщо таке повториться.
- Ми вдало провели цю операцію, хоча у нас не найкраще обладнання, - каже Юрій Тугаров. - Якби лікарня отримала новітнє устаткування, потрібне для такого роду операцій, усе було б значно простіше. За кордоном така операція вартувала б десятки тисяч доларів. Ми ж провели її коштом лікарні.
До слова, схожа операція нещодавно пройшла на сході України. Там хірурги пришили шахтареві руку, яку йому відрізало під час аварії на виробництві.

Довідка:
До бригади лікарів, які провели операцію увійшли: Юрій Тугаров, Аркадій Яворський та Володимир Коптюх


Відео дня

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (44)
  • Anonymous

    Чувак певне хотів як Термінатор здерти мясо з руки ... А Тугарову великий РЕСПЕКТ!!! Мені він теж звязку на пальці зашивав - толковий хірург - саме якраз з тих молодих ентузіастів які і не дадуть пропасти медецині !!!
  • Anonymous

    Молодці!!!
  • Anonymous

    Лан та я все знаю але є лікарська таємниця!!!

    Anonymous reply Anonymous

    ти сє так розумієш на лікарських таємницєх як вовк на звіздах дохтур)))
  • Anonymous

    І ще б вирішили проблему зупинки транспорту піля 1-ї лікарні а то стають всі кому не лінь і ще матом до тебе бурують !!!!ТАМ НЕМОЖНА ЗУПИНЯТИСЬ ОКРІМ САНТРАНСПОРТУ!!!

    Anonymous reply Anonymous

    за парковку в тому місці треба ввести штраф - лопатою по склу.

    Anonymous reply Anonymous

    То не допоможе треба зразу прав позбавляти на 25 років

    Anonymous reply Anonymous

    О так народ ви праві!!!!А нашо він себе так покрамсав то фіг його знає!

    Anonymous reply Anonymous

    То ще велике питання чи то він сам себе так похерив тут явно якийсь мутняк
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
10:30 Понад тисячу дітей писанкували в рамках «Великодньої веселки» від «Контінентал» (новини компаній) 10:06 Митрополит Василій Семенюк омив ноги священникам photo_camera 09:30 У Теребовлі до Великодня облаштували святкові фотозони 09:05 На Тернопільщині 3-4 травня — надзвичайний рівень пожежної небезпеки Від читача 17:08 Кіберполіція запустила проєкт "Чатові онлайн" 08:00 Як і коли буде працювати електронний кабінет військовозобов'язаного, пояснили в Міноборони 22:00 На фронті загинув відомий волонтер Едуард Хатмуллін. Прощатимуться з воїном у Шумську 21:00 Біля Катедри на Великдень відбудуться гаївки 20:01 З фісташками, трояндами та позолотою: скільки коштують авторські паски та де придбати 19:00 Як відбуватимуться богослужіння на Великдень у тернопільських церквах 18:10 Підтвердили загибель військовослужбовця з Підволочиської громади 17:06 «Діду, рятуй, бо бабуся б'є маму»: засудили за те, що, розбороняючи, вдарив сусідку 16:05 Аварія на Замонастирській — рух транспорту ускладнений 15:35 200 доларів і 500 гривень: жителя Тернопільського району підозрюють у підкупі працівників поліції 15:03 Скуповують м’ясо та паски: як тернополяни готуються до Великодня photo_camera 14:05 У Тернополі 18 багатоквартирних будинків відремонтують на умовах співфінансування 13:20 Як отримати посвідчення донора крові у Тернополі: «20 хвилин» перевірили photo_camera 12:40 У тернопільському гідропарку «Сопільче» відкрився зоокуток photo_camera 11:30 У Гусятині 17-річний хлопець на мотоциклі зіткнувся з автобусом 11:05 Тернопільського лікаря нагородили грамотою Верховної Ради «За заслуги перед українським народом»
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up