Партнер рубрики Події

Діти з сиротинців Тернопільщини святкували Великдень у родинах

Діти з сиротинців Тернопільщини святкували Великдень у родинах
- У мене їх троє - Оля, Юля, Яна, а Наталя - четверта донечка, - каже тернополянка Ірина Дудар, тулячи до себе русяву дівчинку років 12-ти.

Ця жінка запрошує до себе на Різдво та Великдень Наталю із Коропецької школи-інтернату вже декілька років поспіль. Також планує взяти до себе цю дівчинку на літні канікули.
- Наталя потоваришувала з моїми доньками, і ми всі її полюбили, - каже пані Дудар. - Часто ставлю її в приклад своїм дітям. Вона дуже охайна. До речі, Наталя знає всі наші дні народження. Завжди зателефонує до кожного, аби привітати, а ми вітаємо її.
Загалом у акції “Подаруй радість дитині на Великдень у родині” взяла участь 41 сім’я з Тернопільщини. У цих людей гостювали 58 дітей зі шкіл-інтернатів та сиротинців області. А зголосилися взяти до себе на свята дитину 82 родини, розповідає президент громадської молодіжної організації “Братерство сиріт” Володимир Мазур.
- Та 35 родинам відмовили, - каже він. - Адже більшість хотіла прийняти маленьких дітей - 5-8 років. А таких вистачило не всім. Хочемо закликати людей брати і старших. Члени однієї родини захворіли, тому не могли взяти дитину, одна сім’я передумала, інша виявилася недисциплінованою і не прибула до автобуса у відповідний час.
Акція “Подаруй радість дитині на Великдень у родині” стартувала на Тернопіллі 2006 року, додає пан Мазур. Також жителі області беруть до себе вихованців інтернатів і на Різдво.
На Великдень діти із сиротинців разом із родинами святили паску, ходили в гості. Від тимчасових мам і тат вони отримали в дарунки іграшки, солодощі та одяг.
15-річну Марію із Коропецької школи-інтернату запросила на Великдень родина із Великого Олексинця на Кременеччині. Тетяна і Віктор Гудзи виховують власних п’ятьох дітей - трьох хлопчиків та двох дівчаток віком до восьми років. Марічка була для них, наче старша сестра, зауважує пані Гудз.
- Ми разом ходили до церкви, приймали гостей удома, їздили на пікнік, - каже вона. - Два роки поспіль у нас гостювала інша дівчинка - Іринка. Цього року ми дізналися, що її вдочерили. Добре, що ця дитина тепер матиме родину!
Восьмирічні двійнята Оля і Володя святкували Великдень у родині пані Наталії з Теребовлі.
- Ми хотіли дівчинку, а сказали, що є двійнята, - каже вона. - Їх не можна розділяти, тож я взала обох.
Жінка зібрала у великі пакунки одяг для цих дітей. Дещо зі своїх синів, а деякі речі принесли сусіди.
До речі, багато родин хочуть запросити дітей із сиротинців до себе на літні канікули.
- Аби виробити дозвіл на це, потрібно звернутися у Службу у справах дітей за місцем проживання, - зауважує Володимир Мазур.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:00 У Катедрі організовують благодійний збір на автомобіль швидкої допомоги для ЗСУ 21:00 На дорогах державного значення Тернопільщини встановлять камери з штучним інтелектом 20:00 Майстриня з Чорткова плете шедеври з лози для всього світу 19:02 12-річна кременчанка потребує дороговартісної операції хребта: рідні благають про допомогу Від читача 16:47 Молодь Тернопільщини ярмаркувала у Чернівцях 18:00 На Тернопільщині створять новий індустріальний парк 17:20 Трьох тернопільських спортсменів нагородили за видатні досягнення на міжнародній арені 16:40 24 квітня в Україні будуть обмеження споживання електрики для бізнесу та промислових підприємств 16:05 Помер знаний священник-сумівець Роман Мірчук 15:15 Конфлікт в бібліотеці: колектив книгозбірні звернувся із заявою до омбудсмена 14:40 Робота в Тернополі: Актуальні вакансії тижня, оновлено 24 квітня 14:05 У незаконному переправленні військовозобов'язаного через кордон обвинувачують жителів Тернополя та Львівщини 13:12 У Тернополі відбудеться Великодній ярмарок крафтовиків 12:40 У Бережанах зіштовхнулися автобус та легковий автомобіль 11:43 Прорвала каналізація, рідина жовтого кольору тече до Ставу 11:30 Вбивство на Кременеччині: 36-річному чоловіку загрожує 15 років тюрми 10:50 Померла почесна громадянка Бережан Ярослава Мазурак 10:10 25 квітня на двох вулицях у Тернополі не буде води 09:30 Воював з окупантом майже два роки: Збаразька громада втратила захисника Ігоря Войціховського 09:02 У Тернополі «вар'яти» презентують нову гумористичну програму
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up