Тернопіль: "день трудящих" у чорних масках

Тернопіль: "день трудящих" у чорних масках
Кількасот молодих людей, котрі називають себе автономними націоналістами, пройшли вулицями Тернополя з нагоди всесвітнього дня робітників. Вони закликали бунтувати та встановлювати “Рівність, свободу, братерство!”

-Геть ментів! Ні міліцейській державі! - кричали молодики у чорних масках 1 травня, проходячи проспектом С.Бандери та вулицею Руською.
Кількадесят міліціонерів, котрі супроводжували колону, та бійці “беркута”, що рухались позаду неї, слухали такі гасла незворушно. Щоправда, у бічних вуличках стояли напоготові кілька міліцейських спецвантажівок із будками, у яких зазвичай "пакують" затриманих під час заворушень.
Марш проти капіталізму 1 травня у Тернополі провели “автономні націоналісти”. Першотравнева колона пройшла від “літака” на Східному до пам’ятника Франкові. Обличчя більшості молодих людей були приховані під масками.
- Ми не хочемо наражати себе на переслідування, - пояснив один з учасників маршу.
Більшість учасників походу були одягнені у чорне. У руках - червоно-чорні та чорні прапори із символом у вигляді перекресленої букви N. Дехто був одягнений у вишиванки.
Гасла “автономних націоналістів”: “Свободу, рівність, соціалізм!” та “Смерть буржуям!” дуже подивували тернополян, які бачили усе це дійство.
- Я стояв собі на зупинці, чекав маршрутку, але дорога чомусь була цілком порожня, - розповідає тернополянин Андрій Усик, який став свідком маршу. - За хвилину замість машин на обрії побачив колону людей у чорному, які щось голосно кричали. Я навіть злякався. Боявся, що вони можуть почати громити усе підряд. Вони пройшли повз мене - у чорних масках та медичних пов’язках. Я навіть сфотографував все це на мобілку.
Самі учасники мітингу кажуть, що таким способом добиваються кращого життя. Адже сучасні олігархи - це ті самі “буржуї-капіталісти”.
- У Тернопіль приїхали наші друзі з різних міст. Багато хлопців та дівчат зі Східної України, - розповів один з організаторів акції Орест Бор. - Після закінчення маршу у нас відбудеться концерт для учасників ходи. Закликаємо молодь любити життя та бунтувати проти соціальної несправедливості і зла. Ми націоналісти, тому виступаємо за добро своєї нації та соціальну справедливість — щоб в Україні не “жирував” 1% олігархів, на яких працюює усе населення країни.
З часів незалежності, за словами учасників маршу, це перша в Україні така масова демонстрація у день 1 травня.

Відео дня
>

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (73)
  • Anonymous

    Це добре що вони ходять маршами!!!!! Але ж реально ТО НІ ЧОГО НЕРОБЛЯТЬ!!! В Тернополі -1,Вся ПОПУЛЯРНА ПРЕСА "На РУСКІЙ МОВ",2,В КАБАКАХ РУСКІ ПІСНІ,3,КАВКАЗЦІ ПОВНІСТЮ ГОСПОДАРЮЮТЬ НА РИНКУ ФРУКТ ,ДОРОГИ препогані (а це саме робота місцевої влади) і так далі....
  • Anonymous

    Ці маски бандитські наводять на дуже нехороші думки. Якби ви рібята були патріоттами ви би не боялися своє лице показувати.Треба думати як жити дальше з україною а не робити різницю захід схід і т.д. Ви нічого доброго не добєтесь своїми діями просто клоунада...
  • Anonymous

    День победы только с красными знамёнами. УРА.

    Anonymous reply Anonymous

    маю лиш красні шкарпети.підійде:

    Anonymous reply Anonymous

    ты дэбил в красных шкарпетках.и дети твои дэбилы.

    Anonymous reply Anonymous

    Гаске Ришар
  • Anonymous

    Бджоляра до Луценка та Тимошенко теж туди,на сухарі.

    Anonymous reply Anonymous

    во грают кіна!а я куча мать на барабалі їздив-таке шоу пропустив!(((
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
11:35 На Тернопільському ставі починається сезон водних прогулянок 11:15 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:45 1 квітня розпочинається нерестова заборона на вилов риби 10:10 На Оболоня пограбували жінку Від читача 21:33 Сольний концерт YAGODY 09:50 Прямий маршрут Прага-Чоп: Укрзалізниця відкриває нові горизонти (на правах реклами) 09:30 «На щиті» повертається додому захисник Степан Шумило з Лановеччини 08:50 У Тернополі 28 березня на кількох вулицях тимчасово вимкнули електрику 08:00 Сьогодні, 28 березня: яке сьогодні свято та чим цей день запам’ятався в історії 22:00 На Тернопільщині — штормове попередження 21:00 Монастир на Тернопільщини визнали культурною спадщиною національного значення 20:00 Маленькі кременчани виготовили солодощі для захисників 19:00 У Тернополі відкриють виставку вишитих картин-стацій 18:00 Понад 1,2 млн грн збитків завдали під час ремонту доріг у Заліщиках 17:03 Погроза вбивством, крадіжка та угон авто: просив не відправляти до тюрми, аби повернутись на службу 16:35 Сиротами залишились двоє синів... Родина Руслана Біленького просить підтримати петицію 16:20 Тернопіль підготував для наших захисників та захисниць нові індивідуальні сезонні аптечки - Сергій Надал (пресслужба Тернопільської міської ради) 16:01 У Тернополі загорівся будинок: подробиці пожежі 15:35 Волейбольний майданчик на Циганці планують ремонтувати: у якому він стані та що мають робити play_circle_filled photo_camera 15:15 Актуальні вакансії роботи у Тернополі станом на 27 березня
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up