У Тернополі заарештували свободівця, який зірвав червоний прапор (ОНОВЛЕНО)

У Тернополі заарештували свободівця, який зірвав червоний прапор (ОНОВЛЕНО)
- Звільніть Козорога! - скандували 16 травня під обласною міліцією близько двох сотень тернополян.Зібралися люди близько 9 години. Тривав пікет більше двох годин.

Юрист міської організації "Свобода" Віктор Козоріг нині перебуває в ізоляторі тимчасового утримання. Де саме — міліція не повідомляє. Молодому чоловікові інкримінують злісне хуліганство, адже він разом з іншими членами тернопільської організації ВО “Свобода” знімав 9 травня червоний прапор з офісу міської організації Компартії. Той стяг згодом спалили у Старому парку.
- За рішенням міськради, на будівлях не мало бути червоних прапорів, - розповідає голова міської організації ВО “Свобода” Михайло Головко. - Ніде по Тернополю їх не було, а на вулиці Дівочій, де розміщений офіс КПУ, — висів. Тим паче, за нашою інформацією, та будівля - комунальна!
Політик стверджує, що разом із колегами ввічливо звернувся до людей, які були в офісі, щоб вони зняли прапор.
- Я показав депутатське посвідчення і сказав, що вивішувати символи тоталітарного режиму – незаконно, - додає він. - Вони не відреагували. Тоді ми й знали прапор.
Через кілька днів усім, хто був учасником тих подій, надіслали повістки з вимогою з'явитися у міліцію. Така ж, як каже пан Головко, - надійшла і Віктору Козорогу.
- У повістці йшлося, що його викликають як свідка, - розповідає пан Михайло. - Нас усіх допитували. Мене, скажімо, тримали шість годин. Однак Віктора заарештували – єдиного! Адже саме він знімав прапор. Тепер йому інкримінують статтю, за якою “світить” до чотирьох років позбавлення волі.
І це - людині, яка, на думку соратників, не вчинила жодного злочину. Натомість ті, хто нещодавно побив спортсмена-олімпійця у центрі міста — досі на свободі, переконує політик.
Погрожували йти до вокзалу
У натовпі були мітингувальники різного віку і статі. Вони скандували: “Ні міліцейській державі!” та вимагали, щоб до них вийшов голова обласної міліції. - Йдемо на вокзал! Перекриємо колію, доки хлопця не випустять! - врешті гукнула одна з учасниць пікету.
Натовп підтримав жінку.
- Йдемо! Так! Пішли! - кричали люди. Однак ніхто до вокзалу таки не рушив. Уже через кілька хвилин до пікетників вийшов головний міліціонер області Федір Бортняк. Він сказав, що не може сказати, де саме утримують хлопця. Однак запевнив, що після завершення слідчих дій, за рішенням суду його відпустять.
- Ми отримали звернення і мусили на нього відреагувати, - пояснює Федір Бортняк. - Якби таке сталося ось із цим синім прапором із написом “Свобода”, ми вчинили б так само. Для нас немає значення, який це прапор.
До речі, дехто зі свободівців вже отримав повторні повістки. Тож партійці на допити у міліцію підуть знову. Михайло Головко стверджує, що затримати можуть і його. Адже він теж брав участь у знищенні прапора.

 

Відео дня
>

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (87)
  • Anonymous

    без війни - свободи не буває. маєшо, що маємо. самі ж навибирали жовторотиків
  • Anonymous

    всех идиотов в наручники и на 10 лет в сибирь.
  • Anonymous

    Прапор був вивішаний 9 травня !!! Під цим прапором воювали наші діди і прадіди .

    Anonymous reply Anonymous

    а якшо у когось дід під свастикою воював,тре ходити з німецьким хрестом по вулицях?
  • Anonymous

    Yak vu tak vvazayete shcho svobodivtsi taki pravulni ta chesni, to chomu lyudyam vonu PLATULU PO 50 HRN. na hoduny shcho vonu tam vukrukalu pid upravlinnyam militsiyi???
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:01 «У ногу прилетів осколок боєприпаса»: 47-річний захисник з ампутацією проходить реабілітацію у Тернополі 21:03 Мрію повернутия до Тернополя: де зараз американський співак який виступав у центрі міста play_circle_filled photo_camera 20:01 У Тернопільському музеї влаштували Великодню майстерню photo_camera 19:00 По 15 років тюрми присудили трьом депутатам держдуми Від читача 13:58 На платформі Мегого вийшов короткометражний фільм Віталія Кікотя «Сумні портрети». 18:15 На «Дружбі» ремонтують аварійні сходи: що змінилося? 17:33 Як в Україні буде відбуватись мобілізація ув'язнених. Пояснює юрист 16:50 Неймовірні магнолії та сакури розквіли в Кременецькому ботанічному саду. Як туди дістатись photo_camera 16:10 У Тернополі засудили екскерівника податкової та його сина, які вимагали 40 тисяч доларів неіснуючого боргу 15:35 В Україні презентували законопроект про відбудову та відновлення 14:53 Видання «20 хвилин» на мапі рекомендованих медіа в Україні. Читайте лише перевірені факти! photo_camera 14:30 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній) 14:17 На Тернопільщині — штормове попередження 13:45 У Тернополі виділили майже 2,6 млн гривень на техніку для школярів 13:08 У Тернополі зустріли колону «На щиті» із полеглим Героєм Василем Друзюком (ВІДЕО ДНЯ) play_circle_filled photo_camera 12:40 У Тернополі пенсіонерка травмувалась в маршрутці, коли водій раптово пригальмував 12:05 Суддю не каратимуть за перевищення швидкості, а тернопільського поліцейського, який його зупинив — звільнили 11:25 У Тернополі водійка на LEXUS в'їхала у перешкоду прямо перед відділком поліції. Була напідпитку 10:50 У Ланівцях зустрічатимуть кортеж «На Щиті»: загинув Герой Василь Друзюк 10:10 В Україні прогнозують зростання зарплат. Кому на нього розраховувати
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up