Безпритульних собак наглухо забили дошками у Тернополі

Безпритульних собак наглухо забили дошками у Тернополі
Безпритульних собак, яких наглухо забили дошками під торговельним лотком на центральному ринку Тернополя, врятувала бабуся, що стояла поряд.

- Шістьох цуценят із мамою прирекли на жахливу голодну смерть! - повідомили у редакцію працівники Центрального ринку. - Собака народила під торговельною будкою, а хтось забив усі виходи звідти дошками.
Захисники тварин кажуть: власники кіоску замурували псів, а самі торгують, поки ті мучаться.
- Звичайно, під будкою для торгівлі собакам не місце, але ж убивати цуценят, та ще й таким жорстоким способом, - не вихід, - каже голова громадської організації “Ноїв ковчег” Олег Гром, який прибув на місце. - Ми викликали міліціонерів, аби ті задокументували випадок і вжили необхідних заходів. Бо ж у Кримінальному кодексі є стаття 299 “Жорстоке поводження з тваринами”. А ситуація такою і є. Собакам перекрили доступ до їжі та води. Вони ж помруть повільною та жахливою смертю. Власників будівлі я не засуджую, але хочеться іншої позиції від них.


Працівники ринку не знають, хто забив дошками виходи для тварин. Вони почули про це “безпосередньо від собак”.
- Бідолашні так сильно скавчали, що це було добре чути усім, хто торгував неподалік, - розповідає продавець з критого ринку Світлана Василина. - Я підійшла подивитися, що там таке. Якраз тоді бабця, яка продавала неподалік лимони, розкопала руками вихід для цуценят, звільнивши їх. Вона розкопувала землю, стоячи навколішки. Підійшли й інші працівники ринку. Нас обурило, що хтось таке зробив із тваринами. Це дуже жорстоко.
Ярослава Слободян, яка намагалася врятувати щенят, каже: просила власників кіоску не забивати дошками вхід, однак ті не послухали.
- Вони мені кажуть: ви краще за дітей дбали б, а не за псів, - говорить старенька. - А в мене болить серце за тваринок. Люблю їх. Я прокопала під загорожею вихід і передала їм трохи їсти, щоб не повмирали. Власники кіоску кажуть, що їм смердить від тих псів і таке сусідство не подобається. Я кажу: якщо помруть, то ж воно ще більше смердітиме. Та вони не слухають.
Коли у п’ятницю,1 липня, кореспондент разом із захисниками тварин та небайдужими продавцями підійшли до кіоску. вихід для тварин був вільний. Однак собаки до людей не йшли - боялися. Коли хтось наближався до їхнього “житла”, собака-мати загрозливо гарчала, захищаючи дітей. Продавці запевнили, що вони не замуровували собак і не хотіли їх убивати.
- Дбайте краще про людей, аніж про псів, - повторювала продавець (ім'я назвати відмовилась - прим. ред.). - Ми своїх дітей маємо годувати. Ці собаки уже дістали! Забирайте їх звідси геть. Ми їх не замуровували.
Міліція, як сподівались представники “Ноєвого ковчегу”, у ситуацію так і не втрутилася. Налякані тварини не хочуть залишати схованку. Проте у суботу, 2 липня, одне щеня таки вдалось визволити.
- Наші волонтери пробують виловлювати тварин по одному, - говорить пан Гром. - Інакше врятувати їх неможливо. Волонтери час від часу туди навідуються. Одне песеня вже вдалося врятувати та прилаштувати у хороших людей. Але там ще залишилося п’ятеро. Шкода, що ми не можемо отримати допомоги правоохоронців.
Захисники тварин не просять міліціонерів відкривати справу чи карати людей. Вони хочуть, аби ті прийшли і розтлумачили власникам споруди, що тварин треба врятувати.
- Не всі з ринку хочуть смерті цих собак, - каже волонтер “Ноєвого ковчегу” Віра, яка й урятувала одного з “заручників”. - Деякі продавці пообіцяли зловити тварин, якщо вони вийдуть, і передати нам. Сподіваюся, що вони так і зроблять. До безпритульних тварин люди ставляться дуже вороже, особливо на ринку.
Волонтери надалі час від часу навідуються до кіоску з надією, що якась із тварин вийде. Проте, якщо налякані собачата залишатимуться усередині, а власники будівлі та правоохоронці не посприяють порятунку - тварини помруть.
- Людям бракує розуміння та співчуття. Гірше, що через такий дефіцит гинуть живі створіння, - з прикрістю констатує Олег Гром. 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (44)
  • Anonymous

    цьГость: - имя не указано - 06/07/2011 12:08 -51 ті писи вже дістали! лжезахисники тварин: купіть собі хату за містом і забирайте тих псів до себе ============== Тут Ви троха дали маху. Дістали ті СКОТИ, які куплять песика своїй дитині, а коли набридне - викидають. А потім всяке мурло пише, що псів розвелося. розвелося всякого бидла багато, якого, самого треба десь дошками забити.

    Anonymous reply Anonymous

    Сам ти дістав своїм хамським відношенням до тварин
  • Anonymous

    невже в нашому місті не можна виділити якусь територію і створити притулок для цих собак? тримати їх в вольєрах, лікувати і харчувати. а по бажання віддавати в хороші руки. я думаю якби влада наша захотіла - це не було б проблемою. а собачок - в яких ребра видно і які їсти немаю чого і де дуже шкода. хыба неможливо вирышити цю проблему??????
  • Anonymous

    Замурувати живцем тих, хто це зробив. Людей не шкода - шкода тварин!
  • Anonymous

    спочатку дитинка захотіла песика\котика - мамочка догодила дитинці, потім вона розхотіла - тварину викинули надвір і вона вже бездомна... Потім дитинка виросла і захотіла сексу - отримала, але народилася дитинна, а вона - небажана -і дитину викинули - і вона вже теж нічийна... Батьки, задумайтесь, бо безвідповідальність - це ваша вина!!!

    Anonymous reply Anonymous

    ви лжезахисники тварин мали б знати, що в природі є собаки і вони з самого початку були. якщо побачите хоть одного ПОРОДИСТОГО БРОДЯЧОГО СОБАКу в місті то дайте знати. хто бере не породисту собаку додому "щоб догодити дитинці" також дуже цікаво. непородистих буруть хіба біля хати в селі тримати але ніяк не в квартиру. ви хоть раз чули щоб хтось з таких що має собаку біля хати взяв і сам ту собаку вигнав??? ці всякі бродячі пси плодяться САМІ тепер в місті, плодяться так швидко що за 6 років з 2-ох собачок може появитись 100 дорослих і більше! це відбувається в містах, бо тут деякі унікуми, щоб на них пси дикі не напали, з собою носять кусок хліба і другим це рекомендують. тільки вони не пишуть шо ти якщо кинеш одному кусок хліба то за 2 секунди до тебе збіжиться ціла зграя з "предявою" на свій кусок. сам бачив як малий кинув тим псам щось поїсти то решта з тої зграї його обступила а одна псіна на того малого кидатись почала. добре що день був і купа людей то ті псіни побоялись нападати. що бубло б якби це була ваша дитина і ще й вночі і в безлюдному місці?? просто дуже часто таким лжезахисниками тварин стають люди, які не мають ні сімі ні дітей ні рідних. вихід був придуманий ще за ссср: відстріл або в притулок. а якщо хтось дійсно хоче щось помогти тваринкам то нехай забирає до себе в приватний будинок скільки хоче тих собачок. (пишу в будинок бо якщо якись грінпісовець забере додому з 30 собак в квартиру то сусідам я можку поспівчувати).

    Anonymous reply Anonymous

    Імя не вказано 16:08 А я ,чомусь,співчуваю тобі.Бідний Ти!Дитина,вночі,в безлюдному місці,,,Що ти за батько?Таке враження,що це в тебе немає ні сімї,ні дітей,ні рідних!Три тижні назад підібрав на ринку "Аляскатер"собаку-чим більше його знаю-тим більше він мені подобається.Він за тебе розумніший-тому,що ти його зрадиш,а він тебе НІ.

    Anonymous reply Anonymous

    "що в природі є собаки і вони з самого початку були" Що ти морозиш? як були блін? Шо Жили тут блін поки не почали будувати Тернопіль? БРЄд несеш за свого дитинства а я 86 року народження, колись не бачив дворових собак! Котів було валом а собак не було майже, просто розпущенність теперішнього покоління так і плодить це, колись не було вседозволеності серед дітей і була дисципліна, і колись всі грались в дворі іі навіть хто мав домашнього улюбленця то була радість для всього двору а зараз ті собаки самі втікають з домів бо здихають з голоду поки господарі сидять в контактах і так далі в інеті а нема коли нагодувати пса,так само як хтось писав про те що дитина хотіла має! виросло не цікаве на двір!! вот васм і резуцльтат!

    Anonymous reply Anonymous

    за часів твого дитинства не було в дворах бродячих собак бо їх відловлювали, усипляли і відстрілювали поки ти солодко спав після вечірньої казочки.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:00 У ДТП на Тернопільщині постраждали п'ятеро людей 20:01 Поранений, але незламний: історія воїна-лісівника з Тернопільщини, який готується до протезування photo_camera 19:00 Жінки на керівних і бойових посадах в армії: що про це думають тернополяни? (ОПИТУВАННЯ) play_circle_filled 18:00 У Тернополі має запрацювати креативний простір OPEN SPACE Від читача 11:51 День кар’єри в ЗУНУ: крок у професійне майбутнє 17:01 У центрі Тернополя квітне магнолія (ФОТО ДНЯ) photo_camera 16:23 Бучацькі поліцейські затримали 16-річного студента, який прийшов в навчальний заклад з наркотиками 15:40 Оприлюднили відео конфлікту судді і поліції play_circle_filled 14:50 У Тернополі інспектор отримав майже сто тисяч за «правильне розмитнення»: що йому загрожує 14:10 У Тернополі 19 квітня падав сніг. Яку погоду чекати найближчими днями photo_camera 13:37 На Тернопільщині 19 квітня діятимуть графіки відключення світла для підприємств 13:05 «На щиті» повернувся захисник Сергій Михалко з Почаївської громади. Вічна пам'ять Герою! 12:18 Посмертно шестеро захисників отримали звання «Почесний громадянин міста Тернополя» 11:36 Волонтерка Христина Феціца пояснила, чому вирішила відмовитися від депутатства 11:03 Мобілізація автомобілів: що варто знати про новий закон. Для «20 хвилин» коментує юрист 10:18 Найнижчі пенсії в Україні отримують мешканці Тернопільської області (РЕЙТИНГ) 09:40 Що з реабілітаційним центром на Чумацькій, на який виділяли 8 мільйонів 09:02 Ранкові обстріли Дніпропетровщини. Є загиблі та постраждалі, серед яких — діти 08:01 Чи варто в найближчі дні чекати потепління в Тернополі та області 22:01 «У ногу прилетів осколок боєприпаса»: 47-річний захисник з ампутацією проходить реабілітацію у Тернополі
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up