Поки чиновники міськради Тернополя прибирали парк, Сергій Надал вітав священника

Поки чиновники міськради Тернополя прибирали парк, Сергій Надал вітав священника
Працівники міськради Тернополя та комунальних служб прибирали острівець в парку Шевченка у суботу, 30 липня, в той час, коли мер вітав священника з ювілеєм.

Приблизно сотня осіб – із різних відділів та управлінь мерії та комунальних служб Люди збираються на 10 год. Усі – в джинсах або спортивних костюмах та кросівках. В декого в руках – рукавиці. Поруч із острівцем стоять і працівники управління парків та комунальних структур. Більшість із них – в зелених „робах”, гумаках і з граблями в руках.
- Роздайте рукавиці та пакети для сміття, - говорять люди.
Коли, врешті, інвентар роздали, вони взялися за роботу: збирали пластикові пляшки та інше сміття на острівці. Натомість чоловіки взялися за граблі та вигромаджували з берегів осушеної водойми поламане гілля та сміття. Комунальникам дісталася чи не найважча робота – викидати каміння та бетонні конструкції з берега. Паралельно екскаватор викидав намул із дна водойми.
Прийшли „добровільно-примусово”
Працівники міськради зізнавалися, що неохоче ішли в суботу на толоку, оскільки мали роботу і вдома.
- Я навіть сподівалася, що сьогодні буде дощ і прибирання перенесуть, - каже одна з працівниць мерії. – Взяла рукавиці. А тут ще й гумаки треба! Болото скрізь...
Нагадаємо, напередодні на сайті міськради був анонс, що на толоку в парк вийдуть депутати міськради. Натомість зібрали начальників відділів, управлінь і їхніх працівників. Самих депутатів було декілька.
- Добре, хоч трохи є. На сесії я запрошував усіх депутатів узяти участь у прибиранні парку, - каже мер Сергій Надал. – Але це ж депутати... Щодо працівників міськради, то так, було розпорядження, щоб вони вийшли сьогодні на толоку. В усі роки проводили толоки. Завжди були задоволені і незадоволені від цього. Я прекрасно розумію, що субота - вихідний день і багато хто розраховував щось робити вдома. Але до Дня міста треба забути про вихідні, щоб прибрати Тернопіль і провести святкування якісно. Тоді можна відпочивати.
Суботня толока, за словами, мера – не остання. Такі планують проводити мало не щотижня.
- Ми нічого нового не придумали. Толоки завжди були традиційними. Людям потрібен чийсь приклад, - додає мер. - Дуже багато тернополян готові брати сапу, лопату чи граблі і йти прибирати якусь територію. Але вони мають бачити, що це комусь потрібно і дасть результат.
Прибирали до чемпіонату і Дня міста
Для прибирання вибрали саме парк ім. Т. Шевченка, оскільки в ньому буде проходити чемпіонат з водно-моторного спорту. Тобто, в цьому парку буде найбільше туристів, пояснює пан Надал.
- Будуть 60 осіб з іноземних делегацій. На острівці облаштуютьVIP-зону – для цих гостей, мерів міст-побратимів, - продовжує мер. - Організатори розраховують, що буде близько 50-ти тисяч глядачів. Тому паркову зону треба прибирати вже.
До слова, на суботню толоку мер прийшов у діловому костюмі. Пояснив, що також мав прибирати парк, але плани змінилися.
- Сьогодні (у суботу – прим.ред.) відзначають 80-ліття отця-митрата Михаїла Шевчишина. Він – священник церкви Успіння Пресвятої Богородиці. На 11 год там заплановані урочистості, - пояснює Сергій Надал. - Тому ми вирішили, що цього разу на толоці з людьми будуть працювати мої заступники, а на наступній уже буду і я.

Відео дня
>

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (30)
  • Anonymous

    це звісно добре, що чиновники пішли прибирати, але все ж не вони смітять в парках, не вони дзьобають сємки, їдять горішки і п'ють пиво. Це роблять прості тернополяни, які зараз от тут виражають своє незадоволення. Блін, підіть і самі за собою приберіть, та й буде вам чистіше. А то звикли жити за совковим менталітетом, що хтось має прийти і все за вас зробити.
  • Anonymous

    добре, що вийшли на толоку! уявіть якби на такі толоки виходили 2-3 тисячі городян, то місто було б вилизане! Бо крім того, що багато людей би зробили багато роботи, то ті 2-3 тисячі били б ту бикоту, яка смітить, коли б таке побачили.
  • Anonymous

    дуже класна інціатива мера, і почастіше б таке робили, а то шо мера не було, так то не страшно, були всі заступники, думаю привітати отця-митрата Михаїла Шевчишина більш важливіше, ніж прибирання, тай то показало, шо то не є самопіар, бо піару Надала так і не вийлшо, а парк трохи прибрали!

    Anonymous reply Anonymous

    +1 нема тут ніякого піару, бо мера нема, а парк поприбирали, і показали приклад людям!
  • Anonymous

    ми живемо в громадянському суспільстві, і є елементами суспільства, здавана українці допомагали одне одному, оганізаомували толоки. Добре, шо проводяться такі толоки, ше краще було б якби до них долучалися і прості громадяни міста! Бо кожен сре, кидає сміття, і не може 500 прибиральників прибирати за 250 000-ми.

    Anonymous reply Anonymous

    щось не було видно Надалової фаворитки Остапчук. Чи вона боялася свої білі рученьки забруднити.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
09:01 Рум’яні пиріжки: як приготувати смачні та пишні смаколики без дріжджів на кефірі 22:01 Прикрашає тарілки тернопільською вишивкою та архітектурою: історія майстрині Софії Демків 21:00 У ДТП на Тернопільщині постраждали п'ятеро людей 20:01 Поранений, але незламний: історія воїна-лісівника з Тернопільщини, який готується до протезування photo_camera Від читача 22:30 В новому мікрорайоні "Північний" жителі кількох будинків можуть залишитись без під'їзної дороги 19:00 Жінки на керівних і бойових посадах в армії: що про це думають тернополяни? (ОПИТУВАННЯ) play_circle_filled 18:00 У Тернополі має запрацювати креативний простір OPEN SPACE 17:01 У центрі Тернополя квітне магнолія (ФОТО ДНЯ) photo_camera 16:23 Бучацькі поліцейські затримали 16-річного студента, який прийшов в навчальний заклад з наркотиками 15:40 Оприлюднили відео конфлікту судді і поліції play_circle_filled 14:50 У Тернополі інспектор отримав майже сто тисяч за «правильне розмитнення»: що йому загрожує 14:10 У Тернополі 19 квітня падав сніг. Яку погоду чекати найближчими днями photo_camera 13:37 На Тернопільщині 19 квітня діятимуть графіки відключення світла для підприємств 13:05 «На щиті» повернувся захисник Сергій Михалко з Почаївської громади. Вічна пам'ять Герою! 12:18 Посмертно шестеро захисників отримали звання «Почесний громадянин міста Тернополя» 11:36 Волонтерка Христина Феціца пояснила, чому вирішила відмовитися від депутатства 11:03 Мобілізація автомобілів: що варто знати про новий закон. Для «20 хвилин» коментує юрист 10:18 Найнижчі пенсії в Україні отримують мешканці Тернопільської області (РЕЙТИНГ) 09:40 Що з реабілітаційним центром на Чумацькій, на який виділяли 8 мільйонів 09:02 Ранкові обстріли Дніпропетровщини. Є загиблі та постраждалі, серед яких — діти
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up