Партнер рубрики Події

У Тернополі їздять та паркуються на Театральному майдані

У Тернополі їздять та паркуються на Театральному майдані
- За якихось 15 хвилин через Театральний майдан проїхали три автівки. Такого за кордоном ніде не побачиш. Якщо є правила, то треба їх дотримуватися! - обурюється тернополянка Олександра Кравець.

Машини їхали вулицею В.Чорновола, зі сторони залізничного вокзалу, каже жінка. Одна з них - таксі, водій якого висадив пасажира біля бару “Ретро”, а потім виїхав на вулицю М.Грушевського.
- Я досі не можу зрозуміти, як ті машини могли заїхати на майдан, - дивується пані Кравець. - Невже у нашому місті є обрані, які користуються “бонусами”. Хоча я не впевнена. Адже водій таксі не міг отримати дозвіл відвозити клієнта до бару.


Театральний майдан - улюблене місце, де гуляють мами із дітьми. Підлітки збираються групами, катаються на скейтах. Тепер усі вони ризикують життям, каже тернополянка.
- Я бачила машини зранку, об 11 годині, коли на майдані мало людей. Однак такого нахабства від водіїв я все одно не чекала. Адже правила існують для всіх, до того ж цілодобово. А в нас водії дотримуються правил тільки там, де стоять даішники, - продовжує жінка.
Машини на майдані бачили й інші тернополяни.
- Я живу на Дружбі, але часто сюди приїжджати візочком із донечкою. Тут спокійно та безпечно. Це одне з наших улюблених місць відпочинку, - розповідає Зоряна Балко. - Кілька разів бачила іномарки, які їхали в сторону Грушевського. Але я думала, що вони мають на це дозвіл. Вони їхали поважно, не поспішаючи.
Дозволів на проїзд через Театральний майдан правоохоронці не видають.
- Немає таких документів, які дозволяли б водіям їздити пішохідною зоною, - запевняє інспектор сектору зв'язків з громадськістю УДАІ в Тернопільській області Василь Барановський. – Робити це можна тільки машинам спецслужб, зокрема, міліції, пожежникам, “швидкій” та ремонтним службам.


Дорожні знаки, які забороняють в'їзд та паркування машин, стоять зі сторони вулиць Чорновола, Грушевського та на бульварі Т.Шевченка.
- Біда наших водіїв у тому, що вони не реагують на знаки. На майдані, окрім дорожніх покажчиків, поставили навіть клумби з квітами, які перекривають рух, - продовжує інспектор.
Скарги тернополян на те, що їздять машини через майдан, управління ДАІ не отримували, запевняє пан Барановський.
- Щоб поставити наряд ДАІ, треба мати відповідне розпорядження керівництва, - пояснює інспектор. - У випадку підтвердження порушення водії заплатять штраф за невиконання вимог дорожніх знаків. А це від 250 до 340 грн.
Свідком такого порушення став 4 серпня і автор статті. Іномарка Honda, обминувши вулицю Чорновола, поїхала бульваром Шевченка до обласної універсальної наукової бібліотеки.
Довідка
Якщо ви стали свідком порушення водія, телефонуйте в міську раду за телефоном 1580 , або до чергового ДАІ 27-12-40 .
 

Відео дня

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (40)
  • Anonymous

    поставте веб-камеру біля бурячка та на майдані з постами ДАІ і проведіть в кабінет головному ДАІшнику Тернополя, КРУшникам і представникам громадських організацій. нехай кожен підрахує скільки порушень було і скількох штрафанули - чи співпадуть цифри!?
  • Anonymous

    Репортаж нульовий! На львівському каналі "Зік" була передача з такою ж темою, так там журналісти не боялися виколикати ДАЇ, і під наглядом камер, змушували їх штрафувати "крутих" порушників, які виявлялися депутатами і прокурорами, і народ зразу познайомився зі своїми героями. А ця стаття нічого не вартує, та інфомація що подана - очевидна, її всі знають і бачать кожень день.
  • Anonymous

    гарно дивиться моя девятка і вона була там залишена не просто бо мені так захотілося!!!

    Anonymous reply Anonymous

    Колись пан на бричці їхав як хтів і куда хтів і ніц му за то нибуло.А як їхав хлоп на фірі- то відразу го лапав шандар і штрафував.Шось сє змінило?
  • Anonymous

    "Немає таких документів, які дозволяли б водіям їздити пішохідною зоною" а шо тротуари то вже не пішоходна зона?по тротуарах льотають як по автобанах.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
10:50 Померла почесна громадянка Бережан Ярослава Мазурак 10:10 25 квітня на двох вулицях у Тернополі не буде води 09:30 Воював з окупантом майже два роки: Збаразька громада втратила захисника Ігоря Войціховського 09:02 У Тернополі «вар'яти» презентують нову гумористичну програму Від читача 13:35 Українські поліцейські ліквідували шахрайський call-центр в Одесі, де громадян Чехії ошукали на 5,5 мільйонів гривень 08:02 Чому чоловіків обмежили в консульських послугах і коли їх відновлять 22:04 У поминальні дні не варто залишати на гробах паски і яйця. То що потрібно померлим, пояснюють священники 21:01 Віктор Павлік побував в рідній Теребовлі і поскаржився на... міст photo_camera 20:00 Теплиці, майонез і дитячий клуб: історії трьох бізнесів, які переїхали на Тернопільщину play_circle_filled photo_camera 19:30 24 квітня у мікрорайоні «Пронятин» не буде води 19:03 Вісім років судиться з поліцією: тернополянин вимагає покарання для патрульних та компенсації photo_camera 18:06 Таксі у Тернополі: порівняли тарифи різних сервісів виклику авто photo_camera 17:20 У бучацькій школі діти били та цькували однолітків. Хто понесе відповідальність 16:40 Заснував сімейну майстерню дронів та допомагає ЗСУ: історія 21-річного тернополянина 16:05 Чи будуть в Україні додаткові вихідні на Великодні свята 15:28 Із 23 квітня тернополянам можуть вимикати світло у «пікові» години 14:55 Біля Тернополя зіштовхнулися автобус та бус: є постраждалі 14:40 У Тернополі віддали честь полеглому Героєві під час руху колони «На щиті» (ВІДЕО ДНЯ) play_circle_filled photo_camera 14:15 Якою буде ціна на газ з 1 травня: є рішення «Нафтогазу» 13:36 Тернополянин зняв в оренду неіснуюче житло. Як дізнатись чи квартира, яку ви знайшли — реальна
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up