Тернопільські регіонали не люблять лемків

"Зарубали" питання про реорганізацію установи облради Монастириського обласного комунального музею лемківської культури і побуту на сесії 18 серпня.

Комплексу "Лемківське село" не буде, бо за це рішення у повному складі вже вдруге не голосували регіонали.
– Щоб було чітко всім зрозуміло – є об’єкт, інфраструктура, будинки, капличка, церкви, стовпи, проведена електроенергія, - переконує колег позафракційний Степан Барна. – Після реорганізації музею там буде комплекс "Лемківське село". Ми введемо в штат людей, які будуть забезпечувати там охорону. Торік вкрали електролінію. Збитки були на десятки тисяч. А все через те, що не було сторожа.
Він запитав, чи депутати не вважають це вагомою причиною для голосування "за"? Аби переконати колег ще й описав, що нині є в урочищі "Бичова" під Монастириською.
- Там збудовані лемківські хати, церкви, такі капітальні споруди, як сцена, - перелічив він. - Шановні представники Партії регіонів, тут немає жодної політики, а суто господарське питання: зберегти надбання, щоб його не розікрали до наступних "Дзвонів Лемківщини". Скільки ще разів про це говорити? Губернатор нещодавно сам там був на фестивалі. Якщо хочете перетворити те місце в пустку, станьте і кажіть: "Ми вирішили знищити це поле"!
Свободівець Василь Хомінець у діях регіоналів помітив інше.
– Проаналізувавши ряд голосувань, а також взявши до уваги позицію голови обладміністрації і позицію фракції Партії регіонів, я засвідчую той факт, що фракція регіоналів майже у повному складі перейшла в опозицію до діючого голови обладміністрації, – констатував депутат.
Фракція Партії регіонів не відреагувала на такі закиди опонентів. Раніше їхній представник Павло Федик зауважив, що депутати не зобов'язані пояснювати мотиви поведінки при голосуванні.
 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (3)
  • Anonymous

    нічого не маю проти музею, але як відповідь на назву статті хочеться написати - я не люблю ні лемків ні регіони !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • Anonymous

    ВОТ СУКИ Я ЇХ ВИЧИСЛЮ ВСІХ І ПОРІЖУ
  • Anonymous

    "Павло Федик зауважив, що депутати не зобов'язані пояснювати мотиви поведінки при голосуванні." Фавло Педик забув, напевно, що таки зобов'язані і ще й як. Таке враження, що голосують не в обласній раді, а в компанії за те яку фляшку горілки у магазині брати. Чуваки, попустіться трошки, бо прийде час і поясните все.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:00 У Катедрі організовують благодійний збір на автомобіль швидкої допомоги для ЗСУ 21:00 На дорогах державного значення Тернопільщини встановлять камери з штучним інтелектом 20:00 Майстриня з Чорткова плете шедеври з лози для всього світу 19:02 12-річна кременчанка потребує дороговартісної операції хребта: рідні благають про допомогу Від читача 16:47 Молодь Тернопільщини ярмаркувала у Чернівцях 18:00 На Тернопільщині створять новий індустріальний парк 17:20 Трьох тернопільських спортсменів нагородили за видатні досягнення на міжнародній арені 16:40 24 квітня в Україні будуть обмеження споживання електрики для бізнесу та промислових підприємств 16:05 Помер знаний священник-сумівець Роман Мірчук 15:15 Конфлікт в бібліотеці: колектив книгозбірні звернувся із заявою до омбудсмена 14:40 Робота в Тернополі: Актуальні вакансії тижня, оновлено 24 квітня 14:05 У незаконному переправленні військовозобов'язаного через кордон обвинувачують жителів Тернополя та Львівщини 13:12 У Тернополі відбудеться Великодній ярмарок крафтовиків 12:40 У Бережанах зіштовхнулися автобус та легковий автомобіль 11:43 Прорвала каналізація, рідина жовтого кольору тече до Ставу 11:30 Вбивство на Кременеччині: 36-річному чоловіку загрожує 15 років тюрми 10:50 Померла почесна громадянка Бережан Ярослава Мазурак 10:10 25 квітня на двох вулицях у Тернополі не буде води 09:30 Воював з окупантом майже два роки: Збаразька громада втратила захисника Ігоря Войціховського 09:02 У Тернополі «вар'яти» презентують нову гумористичну програму
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up