- Ой, подивіться лише, як вони з цими манікюрами ріжуть картоплю, - жартує ведучий фестивалю борщу Юрій. – Такими темпами дівчата до вечора будуть варити борщ.
Насправді моделі – учасниці та переможниці конкурсів краси національну українську страву варити вміють.
- Я живу сама, постійно готую собі їсти, тож на кулінарії розуміюсь, - розповідає Інна Андрющенко. – У борщ даю традиційні для цієї страви інгредієнти, але маю свої секрети приготування.
Так само вміє готувати борщ і модель Ольга Горішна. Каже, що завжди додає у страву м’ясо, квасолю та інші овочі.
Але дівчатам та їхнім подругам на фестивалі борщу не пощастило. Вони мали готувати страву в невеликому казані. Натомість представники міськради мали – у тричі більшому. Але вони на фестиваль не з’явились.
- Я не знаю, де вони. Ми мали забезпечити продуктами та привести наших красунь. Ми своє завдання виконали, - каже один з організаторів фестивалю борщу Володимир Заверуха.
Тож восьмеро дівчат мали перерізати пакет картоплі, ще більший пакет капусти та варити страву. Їм допомагав шеф-кухар одного з ресторанів міста Андрій Романюк. Чоловік нагадував моделям, що і за чим вкидати в казани – м’ясо, картоплю, капусту, буряк тощо.
До слова, учасниці фестивалю прийшли до імпровізованої кухні на підборах та з розпущеним волоссям.
- Взагалі-то, на кухні волосся потрібно підбирати, манікюрів не повинно бути, - пояснює для „20 хвилин” шеф-кухар. – Але оскільки в нас – польові умови, свято, то можна і так. За годину часу ми мали б зварити борщ, але буде видно, як дівчата справляться.
До речі, в анонсованій мерією програмі святкувань у парку Національного Відродження також мали бути свято тернопільської кухні „Рецепти святкового міста”. Але замість кухарів і господинь у парку розклали намети з шашликами, гамбургерами та пивом.
Також на відремонтованому Співочому полі виступали місцеві юні артисти.
Стежте за новинами Тернополя у Telegram.
№ 18 від 30 квітня 2025
Читати номер