У Тернополі на вул. Карпенка люди перекрили проїзд між будинками

У Тернополі на вул. Карпенка люди перекрили проїзд між будинками
У житловій зоні люди перекрили дорогу бетонними блоками, захищаючись від недисциплінованих водіїв. ДАІ вимагає розблокувати шлях, бо інакше ні швидка, ні пожежна не можуть під’їхати до чотирьох сусідніх будинків

Двома бетонними блоками перекрили дорогу мешканці двох будинків на вул. Карпенка.
Люди не хочуть, аби під їхніми вікнами їздили машини, які шукають коротший шлях.
Поблизу багатоповерхівки, розташованої за адресою Карпенка, 36, фірма “Агробуд-Є” зводить двадцятиквартирний будинок. Для того, щоб не їздити житловою зоною, будматеріали тимчасово підвозять із боку Об’їзної. Однак чимало тернопільських водіїв вирішили використати цей шлях для того, щоб оминути пост ДАІ.
“Водії зрізають шлях”
На перехресті, біля “Берегині” часто стоять даішники, - розповідає мешканець будинку №38 Сергій Храпко. – Багато водіїв, щоб оминути даішників, зрізають шлях. Не доїжджаючи кількасот метрів до перехрестя, звертають сюди, у напрямку незавершеної будови, а потім їдуть житловою зоною. Або ж навпаки, з житлового масиву виїжджають цим шляхом на Об’їзну.
Охочих оминути даішників, чи просто спростити собі шлях виявилося настільки багато, що це спричинило незручності для мешканців будинків №36 та 38 на вул. Карпенка.
Із ранку і до пізнього вечора тут був дуже насичений рух в обидва боки, - продовжує Сергій Храпко. – Шум страшенний. Та найбільше турбує безпека наших дітей. Адже кілька разів тут уже виникали аварійні ситуації. Дорога між будинками хороша, тож деякі водії як розганяються на початку вулиці, то наприкінці її уже набирають швидкість 80 км/год.
За словами чоловіка, чимало п’яних водіїв аби уникнути можливої зустрічі з даішниками біля “Берегині” теж обирали собі цей шлях.
Люди кілька разів уже зверталися у міськраду з проханням вирішити цю проблему. Не дочекавшись реакції, встановили шлагбаум між своїми будинками і початком території, на якій ведуть будову.
Шлагбаум нам спочатку зламали, а потім взагалі вкрали, - розповідає мешканець Ігор Флюнт. – Ми поставили новий. Але і його вкрали. Тому близько місяця тому ми перекрили дорогу бетонними блоками.
Але такий спосіб став причиною появи інших клопотів. Не маючи можливості проїхати між 36-им і 38-им будинками, водії робили зайвий коло. Із часом мешканці будинків №40 і 42, що на тій же вулиці, теж перекрили шлях, кинувши впоперек дороги електроопору.
Таким чином самовільний “транзитний шлях” вдалося перекрити повністю. Біля будинків №№ 36, 38, 40 і 42 знову запанував спокій.
Не можуть під'їхати додому
Однак внаслідок цього, мешканці ще двох будинків на вул. Карпенка і двох будинків по вул. Степана Будного взагалі залишилися без під’їзду до своїх помешкань.
Отож, нещодавно Директор товариства “МЖК ІрЛАГА” Ігор Кривенький - керівник підприємства, яке частково утримує житловий фонд у згадуваному мікрорайоні, отримав припис ДАІ із вимогою до 13 вересня демонтувати бетонні блоки та електроопору для забезпечення безперешкодного проїзду. Однак через спротив мешканців у вказаний термін не зміг виконати цієї вимоги. 14 вересня на місце події він прибув уже з правоохоронцями. Однак люди вийшли на вулицю, щоб не дозволити демонтувати бетонні плити та електроопору. Після тривалої суперечки, мешканці відстояли своє.
Ігор Кривенький не знає яким чином він має вирішити цю ситуацію. У разі невиконання вимоги ДАІ йому загрожує адміністративний штраф.
Я живу на Новому світі і біля мого будинку їздять сотні машин, але я не перекриваю дороги! - емоційно говорить він. – Тут усі вже стільки наробили, що я тепер навіть не знаю що маю робити.
Тим часом мешканці будинків 36 і 38 пропонують свій вихід із ситуації.
Цю ситуацію міська влада спільно з забудовниками може вирішити шляхом встановлення шлагбауму на під’їзді до забудови з боку Об’їзної, - говорить Сергій Храпко. - Хай ставлять або людину біля цього шлагбауму, або дадуть ключі водіям з будівельної фірми, щоб вони могли проїхати до будівництва. Усі решту хай їдуть звичним шляхом.
ДАІ і мерія розійшлися в думках
Заступник начальника управління з питань містобудування та архітектури Олег Фостяк вважає, що у цій непростій ситуації мешканці праві.
В’їзд і виїзд з одного кварталу має бути з однієї вулиці, - пояснє Олег Фостяк. – Раніше не було загального проекту будівництва кварталу. Тому помилково зробили наскрізний проїзд. Мешканці праві в цій ситуації. До чотирьох інших будинків є під’їзд з боку Об’їзної. Якщо у ДАІ є зауваження до розташування плит, то встановлення шлагбауму з боку Об’їзної, про який говорять мешканці, - можливий варіант.
За словами Олега Фостяка, після завершення будівництва тимчасовий проїзд з боку Об’їзної до будмайданчика перекриють. Тому бетонні блоки між 36-м і 38-м будинками приберуть.
Втім, у Державтоінспекції - протилежної думки. Керівник прес-служби УДАІ в Тернопільській області Микола Лецкалюк пояснив, що під’їзд до усіх житлових будинків має бути зручним та доступним.
- На плані, який є у нас, там не передбачено розташування бетонних плит, - розповідає Микола Лецкалюк. – Ці плити блокують доступ до чотирьох житлових будинків. Під’їзд до цих будинків є боку Об’їзної. Але для швидкої чи пожежних він повинен бути зручним і доступним. Плити потрібно прибрати. Якщо цього не зроблять, складатимемо протокол про адмінпорушення.
Микола Лецкалюк також запевнив, що біля “Берегині” не так часто стоїть екіпаж ДАІ. А тому інформація про те, що багато водіїв, уникаючи зустрічі з даішниками, їхали дворами, за його словами, не відповідає дійсності.
Там не було інтенсивного руху, - говорить Микола Лецкалюк. – Просто люди не хочуть, що у них під вікнами був шум.
Тим часом, поки проблему не вирішили, плити залишаються на своєму місці. А директору жеку загрожує адмінштраф. p> Василь СОЛТИС, 096-725-70-22, [email protected]

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (57)
  • Anonymous

    От не думав, що скажу, що гаїшники - молодці! Отак по припису на кожне перегородження у місті, за невиконання - подвійний штраф і пожежників сюди підключити, щоб всяким оленям назавжди відбити охоту дорогу перегороджувати. І кримінальну справу на кожного за самоуправство! Бо інакше порядку не буде.

    Anonymous reply Anonymous

    Якщо дороги немає в проекті - гаїшник може тільки потилицю свою почухати. Або відповідати за свої дії парад прокурором .
  • Anonymous

    а я живу по вул.Дружби 15,так от до нашого будинку э два під"їзди:один ч/з сусідній будинок №17(що спричиняє дискомфорт мешканцям)і другий із вул.Миру,що ч/з стан дороги неможливий,особливо в дощову погоду або взимку.І пів-року тому люди 17буд перекрили дорогу бетонними плитами.Їх можна зрозуміти,але до нас не в змозі доїхати ні швидка,ні пожежна.Взимку пожежники,приїхавши на виклик,зіткнулись з проблемою доступу до будинку.Щоб потрапити до іншого заїзду,потрібно об"їхати пів-Дружби(односторонній рух),а в будинку пожежа,на щастя людей не було в помешканні.Пожежники то побігли нозями в будинок,але шланг з водою,драбини і т.і. все в авто.Ось так-бідою попахує.Навіть після звернення пожежної служби в мерію ніхто нічого не зробив,адже в 17 буд. живе депутат,який все порішав.І ніхто нашої ситуації не описав ні в газеті,ні по тв,бо не захотіли.Я звісно розумію сусідів 17 буд,але тоді влада мала б знайти компроміс.

    Anonymous reply Anonymous

    компроміс такий що нащо на вул миру односторонній рух?!?! там ширина дороги як вул збаразька, а їздять в основному 2 маршрутки і мешканці будинків. по перметру всі двори поперекривали бо машини через двори і тротуари їздять замість того щоб їхати по дорозі. деб** з львова щось понавидумували, за свої односторонні рухи і перехресні розїзди 10 000 баксів відмили, а тернопіль нехай собі голову мастить.
  • Anonymous

    Дебіли, інакше не скажеш. Дорога - це не приватна власність, нема чого її перекривати. Хочете тишини - купіть собі хату в селі.
  • Anonymous

    А на мою думку мешканці цих будинків праві. По закону там немає дороги, хоч і «протоптали стежку» , там вже давно. Також по техніці безпеки не дозволяється рух транзитного транспорту та пішоходів через діючу будову. І мені легше та безпечніше буде проїхати лишніх 500м додому по нормальній дорозі ( корона з голови не спаде та біднішим не стану).

    Anonymous reply Anonymous

    Обїзд не 500 метрів, а кілометер з гаком, бо треба ще в іншу сторону спускатися і більше по дворам петляти, їхати під гору, це зайвий розхід палива і часу.

    Anonymous reply Anonymous

    Від того що змінилась відстань - не змінилось те, що там діюча будова, та дорога не появилась в проекті.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
15:39 Редакція «20 хвилин» долучилася до мережі «Вікно Відновлення». Відбудовуємо країну разом! photo_camera 15:20 Усе для ванної кімнати: огляд магазинів сантехніки Тернополя (партнерський проєкт) 15:00 Військовослужбовцю Тернопільського військкомату, якого затримали на корупції, обрали запобіжний захід 14:05 Жителя Чортківщини підозрюють в організації схеми переправлення чоловіків через кордон Від читача 14:06 Ціни на аналізи в лабораторіях Тернополя. Огляд ринку 13:15 Знімають асфальт та кладуть нову бруківку: на вулиці Торговиці знижують висоту бордюрів play_circle_filled photo_camera 12:46 На «Алясці» чоловік пошкодив чотири автомобілі, припарковані у дворах — поліція play_circle_filled 11:25 Масована атака росії: удару зазнали об'єкти критичної інфраструктури України 11:01 На Тернопільщині через негоду перебої з електропостачанням є у 39 населених пунктах 10:25 У Мінекономіки назвали причини переходу на літній час 09:35 Помер військовослужбовець із Кременецької громади 09:00 29 березня без світла буде одна вулиця в Тернополі 08:00 У Тернополі відновлюють футбольні матчі з вболівальниками 22:20 Поліція розшукує 15-річного хлопця з Чорткова Олександра Мороза 22:00 Дитячу травматологію змінив на артбригаду: історія молодого лікаря-науковця 21:00 У Тернополі прощатимуться із військовослужбовцем Іваном Грицком 20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up