Партнер рубрики Події

Фото з мобілки принесло учаснику фотоконкурсу "Я люблю Тернопіль!" Олегові Синовцю перемогу

Фото з мобілки принесло учаснику фотоконкурсу "Я люблю Тернопіль!" Олегові Синовцю перемогу
Переможців фотоконкурсу “Я люблю Тернопіль!” обрало журі 16 вересня. Головні призи у номінаціях "родзинки" та "гірчинки" Тернополя дістануться Олегові Синовцю та Сергієві Бійчуку. А спеціальний приз від міського голови отримає Тарас Федечко

- Вийшов парадокс: перемогло те фото, на яке я покладав найменше надій. Я зробив його ще у квітні 2009-го мобільним телефоном, коли повертався увечері з роботи, - розповідає 27-річний Олег Синовець. - Побачив на Театральному майдані сплячого чоловіка. Люди байдуже проходили повз, наче там - порожнє місце. І це - в самому Центрі, у «час пік», коли усі поспішають додому!
Хлопець припустив, що незнайомцеві погано, і зупинився. Та придивившись ближче, зрозумів, що це не той випадок.
- Позаду чоловіка, який міцно спав просто на тротуарі, примостився собака, причому в тій же позі. Важко придумати щось кумедніше! - сміється тернополянин. - Я вже минув цю пару, але потім все-таки повернувся, вийняв телефон і сфотографував.
Фото завжди піднімає настрій
Згодом тернополянин виставив цей фотокурйоз у соціальній мережі. Знімок трохи коментували, але особливого ажіотажу не було.


Я досі зберігаю  це фото в телефоні. Воно одразу піднімає настрій! - додає Олег. - Я приємно здивований, що виграв таку потрібну річ у господарстві, як кухонний комбайн. Наразі маю лише багатофункціональний міксер. Вважаю, що переміг не зовсім заслужено. Адже мій знімок - не професійне фото, а просто випадок із життя. Така собі репортажна зйомка.
До речі, у двадцятку кращих в номінації “гірчинки Тернополя” потрапили одразу два фото Олега Синовця.


Я побачив на сайті анонс конкурсу. І хоча збирався на відпочинок і було обмаль часу, обрав з архіву одне з улюблених фото і надіслав у редакцію. Це був вечірній Став, - пригадує хлопець. - Коли я повернувся, конкурс ще тривав.
Потім тернополянин надіслав ще сім фото: три - з «гірчинками»  і чотири - з «родзинками».
За перемогу - кухонний комбайн
Учасниками конкурсу стали 95 тернополян різного віку і професій. Вони надіслали близько 750 фото з наймальовничішими куточками файного міста. Найбільше світлин було зі Ставом.
Експерти обрали 40 найкращих фоторобіт: 20 - у номінації “родзинки” Тернополя і 20 - “гірчинки”. До складу журі увійшли міський голова Сергій Надал, регіональний видавець Медіа Корпорації RIA у Тернополі Юрій Штопко, фотохудожник В'ячеслав Костюков, дизайнер одягу Оксана Бачинська та художник-пейзажист Володимир Шумило.
У конкурсі - два головні призи - по одному в кожній із номінацій. Автори найкращих знімків отримають кухонні комбайни.
Дуже багато надзвичайно цікавих, високопрофесійних робіт, - каже Володимир Шумило. - Деякі фото просто вражають. Там є усе: думка, кадр, постановка, світло. Такі знімки ідеально підійшли б для якогось із зарубіжних фоторевю.
Фото довозив ровером
Володар головного призу в номінації «родзинки Тернополя» 19-річний Сергій Бійчук, каже, що не очікував на перемогу. Хлопець - студент-третьокурсник факультету харчових виробництв техуніверситету. Фотографія для нього - хобі.

Відео дня
>

Я люблю знимкувати пейзажі, - ділиться Сергій. - Фото, яке перемогло, зробив 10 листопада 2010 року. Я тоді збирався у Волочиськ, на весілля до друга. Але в запасі було трохи часу. Вирішив прогулятися парком Шевченка.
Про конкурс хлопець прочитав на сайті. Подумав: «Чому б не взяти участь?» і надіслав шість фотографій. Навіть не сподівався, що виграє головний приз.
Найбільше тернополян приносили фотографії в останній день конкурсу. 23-річний Денис Носатий перевершив усіх. Він встиг в останній момент - за півгодини до засідання журі. Один зі знімків хлопця ввійшов у 20-ку кращих в номінації “родзинки”, а інший — у “гірчинки”.
Я відпочивав у Болгарії, тому надіслав фото в останній момент - увечері 15 вересня, - розповідає Денис. - Вранці зателефонував у редакцію. Але мені сказали, що вже пізно. В конкурсі візьмуть участь лише ті фото, які надіслали або принесли до обіду, адже  їх уже роздрукували для журі.
Проте Денис знайшов вихід. Він узяв кілька фото, які мав роздрукованими, і привіз у редакцію. Їхав із Підгороднього на велосипеді, але встиг!
Я люблю знимкувати Тернопіль, особливо вечірній Став. Останнім часом трохи перейшов на портретну зйомку. Це хобі в мене уже близько п'яти років. Спершу  брав «мильничку» у сестри. А через пів року мені подарували професійний фотоапарат, - розповідає хлопець. - Також дуже люблю подорожувати. Беру з собою фотоапарат у кожну мандрівку. Із 34 замків і палаців Тернопілля об'їздив уже 29.
На черзі - конкурс «Тернопіль: 24 години»
Члени журі були одностайні у виборі переможців. Хоча не обійшлося й без дебатів. Адже оцінювали усе в комплексі – і оригінальність ідеї, і загальне сприйняття, і художній рівень твору, і відповідність фото темі конкурсу.
- Чудове фото – і композиція, і ідея, - коментував Володимир Шумило. – Можна хоч зараз на виставку!
Але ж тут зовсім не видно Тернополя, - зауважувала Оксана Бачинська. – А конкурс називається «Я люблю Тернопіль». Хоч фото дуже гарні, але мусимо обирати…
Міському ж голові не зовсім прийшовся до смаку конкурс «гірчинок». Але він зауважив, що такі конкурси Тернополю потрібні. Адже наше місто – прекрасне, і треба, аби про це знали якомога більше туристів. А «гірчинки» вкажуть, на що владі варто звернути увагу. Тим більше, що Тернопіль уже включають до екскурсійних маршрутів для жителів східних областей України.
Найважче журі було обирати краще з-поміж більш ніж сотні професійних фотографій Ставу – їх принесли найбільше і вони були дуже схожими. Але врешті думки співпали. Щодо абсолютного переможця у номінації «гірчинок» сумнівів не було – фото чоловіка з собакою викликало у журі найбільше емоцій. А от «родзинки» спричинили дискусію. Врешті мер повідомив, що буде ще один переможець, який отримає спеціальний приз.
Незабаром ми плануємо провести фотоконкурс «Тернопіль: 24 години», - каже регіональний видавець Медіа Корпорації RIA Юрій Штопко. - Він охопить усе, що відбудеться в Тернополі впродовж однієї доби. Ми запросимо тернополян надсилати фото, зроблені як удень, так і вночі.
Проте цього разу голосування вже буде й інтерактивним. Тобто переможців визначатиме як журі, так і відвідувачі нашого сайту te.20minut.ua.
Медіа Корпорація RIA висловлює подяку за співпрацю ТРЦ "Подоляни" та мистецькій галереї "Бункермуз".
Нагородження призерів відбудеться у вівторок, 20 вересня, в арт-галереї “Бункермуз” о 17.00. Роботи, які потрапили до  двадцятки лідерів в обох номінаціях, виставлять у холі ТРЦ “Подоляни” (вул. Текстильна, 28 ч) та в арт-галереї “Бункермуз” на бульварі Шевченка, 1 з 20 до 30 вересня.  Окрім спеціальних дипломів, автори найкращих знімків отримають футболки із написом "Я люблю Тернопіль!" та сувеніри.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (15)
  • Anonymous

    нонсенс....піднімає настрій цей спосіб життя,яким живе ця людина,сплячи, як та собака на землі? тоді з вашим і з решта почуттям гумору-проблема, або.... не знаю, фото не сподобалось зовсім,жодне не відображає за що ви все таки "Любите м.Тернопіль".Якщо фотографуєте людей,то цих які випромінюють щастя, а не так..... Щось напевне з нами всяма не так, якщо таке подобається
  • Anonymous

    бомж з собакою взагалі, але наше місто деградує до такого рівня.

    Anonymous reply Anonymous

    Треба уважно читати коментар, і вже тоді його "коментувати" - критикувалися не назва номінації, а слова автора до самої фотографії!!!!!!!
  • Anonymous

    особено зажгла фотка з ДАІ,один з яких Василько,мій сосід пиюла,якій ні риба ні мясо,це дійсно фотки супер.х.й би я мами з вами,яке фотографувало таке й вибирало
  • Anonymous

    потрібно уважно читати статтю, а потім коментувати, адже фото перемогло у номінації "гірчинка Тернополя"!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
11:45 У пункті пропуску «Рава-Руська – Гребенне» поновився рух вантажівок 11:25 У Тернопільському районі згорів автомобіль 11:00 У Тернополі планують відремонтувати дорожнє покриття ще на семи вулицях 10:25 Митрополит Василій освятив Плащаницю для Архикатедри Тернополя Від читача 11:33 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 09:30 На фронті загинув розвідник-сапер з Тернопільщини 09:01 У центрі Заліщиків встановили розкішні Великодні декорації. ФОТО photo_camera 08:01 Розпочався Страсний тиждень: особливості кожного дня від понеділка до неділі 20:01 Тернополянка замовила собаку потягом, а коли прийшла зустрічати — його там не було 19:01 З 1 травня в Україні на водіїв чекають зміни 18:01 Кошики, великодні свічки та вербу купували тернополяни на ярмарку, щоб допомогти ЗСУ photo_camera 17:03 «Дрони треба вже»: у Тернополі відбувся благодійний концерт на підтримку ЗСУ 16:01 «За тиждень — Великдень!»: тернополяни освятили вербу та діляться фото в соцмережах photo_camera 15:05 «Моє серце два роки в полоні»: матері та дружини благають звільнити військових 14:00 Ціни стартують від 29 гривень: де та за скільки можна придбати великодні паски у Тернополі 13:02 Прочісують поля та ліси: розшук чоловіка з Кременеччини 12:01 Що можна і не можна обговорювати з сімейним лікарем. Пояснює НСЗУ
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up