Партнер рубрики Події

На пташиному ярмарку у Тернополі - кури, гуси, голуби і навіть кролі

На пташиному ярмарку у Тернополі - кури, гуси, голуби і навіть кролі
У неділю, 25 вересня на Всеукраїнському ярмарку голубів та домашньої птиці птаховоди представили декілька сотень порід голубів, курей, куріпок, павичів, гусей, качок, цесарок. Також були собачки, кошенята та кролі.

Ціни та домашню птицю коливались від декількох десятків гривень до декількох тисяч. Найдорожчими були гуси-мамути. За пару таких красенів вагою понад десять кілограм просили від двох до п'яти тисяч гривень.
Найдешевшими ж були малесенькі куріпки. Вони коштували по 20 гривень. Проте найбільший вибір був серед голубів - чорні, білі, коричневі, м’ясні або декоративні. Їх різноманіття вражало як барвами, так і цінами - від 50 до 600 гривень.

Відео дня
>


Учасники ярмарку приїхали із найвіддаленіших куточків України - Хмельницький, Чернігів, Львів, Чернівці, Вінниця. Тривав захід весь день. Люди гуляли довжелезними рядами поміж клітками і вольєрами. діти тішились як в зоопарку. "Мамо. дивись - гуска". - аж підстрибнула з радості маленька дівчинка. - "Та ні, це качка, там - гуска" - відповіла жінка. Безліч діток фотографувались біля собачок, кроликів, птахів. Вони по декілька хвилин розглядали кожну тварину, яка привертала їхню увагу.
Проте більшість відвідувачів все ж таки приїхали на ярмарок за покупками. Обзавелись п'ятьма голубами друзі Руслан Тилк (19р.) та Зіновій Шпиця (25р.) зі Збаража. Хлопці кажуть, що на цей ярмарок чекали уже декілька місяців.
-Вже десь рік тому захопились голубівництвом. Уже маємо у своєму господарстві біля 50 порід, - розповідає, - Руслан Тилк - Сьогодні придбали ще п'ятьох голубів-дудишів. Вони дуже гарні, особливо коли надувають груди - стають схожими на королів. Я так полюбив голубів, що тепер витрачаю на них всю свою зарплату.
Проте купували птахів та тварин не тільки відвідувачі, а й самі учасники ярмарку. Василь Тимчук із Чернігівської області привіз на ярмарок голубів, а натомість придбав кроля. Ті, що привозили кролів купували голубів. Дехто придбав собі собаку.
Від різноманітності тварин "розбігались очі" - кури, півні, гуси, куріпки. павичі, цесарки, голуби, кролі, собаки, кішки.


Василь Паланчак (35 р.) з Ужгорода привіз на ярмарок більше 100 декоративних курей порід Кохінкін, Орпінгтон, брама. Як зізнався з них продав близько 40 відсотків. Середні ціни за одну курку коливались від 250 до 700 гривень.
Каже, що вирощування птиці - це його основний бізнес. Вже був на подібних ярмарках в багатьох інших містах України. В Тернополі йому не дуже сподобалось, бо птахів змушений був тримати під відкритим палючим сонцем. А це за його словами, впливає на їхнє самопочуття. Тому було б краще, якби організатори влаштували якесь накриття.

Михайло Новосад (45 р.) із села Ілавче Теребовлянського району, що на Тернопільщині привіз своїх кролів. Каже має їх вдома біля 200.
-Є різні породи - Сріблястий, каліфорнійський, фландр, - розповідає пан Михайло. - Останній набирає вагу до дев'яти кілограмів. Проте догляд за цими пухнастими створіннями забирає щоденно біля шести годин.
Руанських качок та гусей-мамутів привезли 11-річна Ангеліна Кутова разом з батьком із села Кутюржинці, що на Хмельниччині.
Каже, вдома ще також мають курей та індиків. Цих всіх декоративних птахів батько привіз із Росії три роки тому. І відтоді їхня сім'я займається їхнім розведенням. Гусей-мамутів, які в дорослому віці набирають до 12-13 кілограмів ваги продавали по 2-5 тисяч гривень за пару. Качок - від 400 до 1000 гривень за пару.

 

Світлана МАЛА

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (3)
  • Anonymous

    Витратила 7 хвилин свого дорогоцінного часу. Пропоную авторку нагородити в номінації "Найграмотніший журналіст". Влаштовуємо конкурс на виявлення решти помилок. Прошу: Учасники ярмарку приїхали із найвіддаленіших куточків України - Хмельницький, Чернігів, Львів, Чернівці, Вінниця... діти тішились як в зоопарку...привозили кролів купували голубів...Від різноманітності тварин "розбігались очі" ...Як зізнався з них продав...Середні ціни за одну курку коливались від 250 до 700 гривень....із села Ілавче Теребовлянського району, що на Тернопільщині привіз своїх кролів...Гусей-мамутів, які в дорослому віці набирають до 12-13 кілограмів ваги продавали по 2-5 тисяч гривень за пару.
  • Anonymous

    на мою думку на сайті повинна бути рубрика афіша на якій би були прописані різні такого роду події що мають відбутися в найближчий час, а то напривеликий жаль про це стає відомо вже постфакту, а щодо ярмарки то приємно здивувало велика кількість її відвідувачі

    Anonymous reply Anonymous

    я підтримую. якби знала, тьо прийшли б з дитиною подивитись на те птаство
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
11:03 «На щиті» повертається до рідного дому солдат Володимир Огородник 10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства Від читача 17:01 Багаторічна співпраця ОЦЗ з газетою «Вільне життя» 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя 08:05 Якою буде ціна на газ з 1 травня: є рішення «Нафтогазу» 22:03 Історичні будівлі та карти старого міста: які бронзові мініатюри є у Тернополі photo_camera 21:03 Що тернополяни покладуть до великоднього кошика та скільки готові витратити (ОПИТУВАННЯ) photo_camera 20:01 Жінка з Тернопільщини втратила 32 000 гривень, повіривши шахраям 19:00 У Кременецькому районі в результаті займання авто загинув 36-річний чоловік 18:42 У Тернополі збили 17-річного мотоцикліста: хлопця госпіталізували 18:00 Відбудеться зустріч з бойовим командиром із відомого батальйону «Вовки Да Вінчі» Олександром Ябчанкою 17:15 Не стало воїна з Тернопільщини Володимира Леськіва 17:00 Магазини побутової та цифрової техніки: Все для Вашого дому та офісу (партнерський проєкт) 16:30 На вулицях міста відновлюють дорожню розмітку на пішохідних переходах photo_camera 15:30 Куди піти, що подивитися у Тернополі 25-28 квітня 14:40 На Театральному майдані працює вакциальнький автобус: від яких хвороб можна щепитися photo_camera 14:00 Суд звільнив від покарання чоловіка, який ухилився від призову, бо він добровільно пішов служити у ЗСУ 13:32 У Страсну П'ятницю в Зарваниці відбудеться Хресна дорога
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up